Luk

Hjulmand om VM-fest: De var ikke på vej hjem

| VM | 3 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

Kasper Hjulmand fortæller, at VM-billetten blev fejret på behørig vis, og da han forlod Parken lignede spillerne ikke nogle, der var på vej hjem, lyder det.

Tirsdag aften blev Danmark det tredje land i verden til at kvalificere sig til VM-slutrunden i Qatar næste år.

Med 1-0 over Østrig i et fyldt Parken fejrede landsholdet først billetten med de danske fans, og siden lader det ikke til, at det gik stille for sig, da landsholdet blev mere private.

Det fortæller Kasper Hjulmand, der selv dog var mere appelsinfri, da han mødte pressen onsdag eftermiddag.

- Vi blev hængende lidt længere tid nede i omklædningsrummet. Både med spillerne og staben, men så kørte jeg egentlig hjem og så min familie. Mine forældre var på besøg og var inde at se kampen, så jeg kørte hjem og lagde mig i seng, fortalte han om sin egen fejring og tilføjede så med et stort grin:

- Jeg ved faktisk ikke præcist, hvad spillerne gjorde, men det så ikke ud til, at de var på vej hjem.

Hjulmand blev senere spurgt ind til, om udsigterne til at spille VM i Qatar lagde en dæmper på gemytterne på den fest, han selv var med til: 

- Nej, ikke umiddelbart i går. Det synes jeg ikke. Der var en forløsning, og der blev givet gas og ikke tænkt på Qatar.

- I går tænkte vi på alt det slid og alle de års træninger, der ligger bag. De her momenter kommer der ikke mange af i ens fodboldliv, og det er med at nyde de øjeblikke. Jeg tror, noget af det, vi alle lærte i sommer, var at være i nuet.

- Man har så travlt med at tænke tilbage eller frem, og så misser man det, der er lige foran én. Det tror jeg, vi er blevet klogere på, på holdet. Vi var der egentlig bare i går, da det skete og nød øjeblikket, fortalte han.

- Vi kan være stolte

Kasper Hjulmand mener, at landsholdet kan være stolt af det, som holdet har præsteret.

- Vi kan være stolte af det, vi har gjort sammen. Vi skal være taknemmelige for den samhørighed, vi har med befolkningen. Det er noget, vi har stræbt efter og arbejdet på. Det er en af de to ting, der er meget vigtigt for os.

- Den ene ting er at vinde. Den anden ting er at gøre os relevante for befolkningen, så vi kan være med til at samle det store fællesskab. Det er vel det største fællesskab, man kan samle i Danmark. Det er det, vi er midt i. Det var vel det, jeg sagde, sagde Hjulmand og tilføjede:

- Vi har alle sammen Christian med os. Vi har alle sammen Lars Høgh med os, det var også noget af det, hvor vi lige kiggede hinanden i øjnene og sagde, at de stadig er med os, selvom de ikke var fysisk til stede. Det var en sejr og kvalifikation til dem.

Danmark har fortsat to kampe tilbage i VM-kvalifikationen, men er altså sikre på at være med, når VM starter i Qatar i november næste år.


Af Jonas Dalgård og Andreas Roesen

3 kommentarer

Lang 18:40          
Jeg forstår udmærket folks aversion mod et VM i Qatar, men at spørge Hjulmand ind til det lige efter en succesfuld kvalifikation synes jeg er fjolleri. Det kan jo udelukkende være DBU´s opgave at skulle tage stilling til Danmarks deltagelse hertil, ikke Hjulmand eller spillerne.
Equi 18:59          
Jeg vil åbent indrømme 2 ting: Jeg var VIRKELIG forarget, da Hareide blev fyret og erstattet af Hjulmand, og jeg er efterhånden semi-træt af at høre på mere Eriksen-snak. Til det sidste, jeg sad selv med tårer i øjnene, da Eriksen kollapsede, og det føltes som om, at min hjerne bare ikke kunne begribe det, så det er ikke fordi jeg ikke har sympati, jeg synes bare ikke det er nødvendigt at spørge ind til det i hvert evigt eneste interview. Eriksen er heldigvis okay, og jeg er helt på bølgelængde med, at hver evig eneste sejr herfra og til VM2022 er slut, skal dedikeres til manden, for hold da op en situation!

I forhold til Hjulmand må jeg bare sige, og jeg må her understrege at jeg IKKE prøver at indlede en Hjulmand/Haredie debat, roser bare Hjulmand, at han virkelig har overrasket mig positivt. Hold da kæft hvor er han en mand af folket. Personligt synes jeg han har den helt rette ratio ift. professionalisme og personlighed. Da han blev ansat havde jeg ikke øje for, hvor meget manden egentlig brænder for det danske landshold. +1 herfra!

//Unmack
Team US Postal 10:07          
@Equi

Bare lige for at slå fast: Hareide blev ikke fyret.. Men enig i din ros af Hjulmand.
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober