Luk

Hjulmand: Rønnow-bekymring gjort til skamme

| EM | 1 kommentar

Infoboks

Rusland - Danmark
EM Gruppe B (21/06)
YouBet 3,95 3,30 2,15
bet365 5,50 4,00 1,60

Kasper Hjulmand har store roser tilovers for Frederik Rønnow, som han ellers var lidt bekymret for med tanke på målmandens sæsonafslutning.

Kasper Schmeichel er det ubestridte førstevalg i det danske mål, men hvem står så nummer to i køen af Jonas Lössl og Frederik Rønnow?

Det har landstræner Kasper Hjulmand ikke et klart svar på, da det blandt andet også afhænger af, hvem Danmark skal møde i en eventuel kamp, hvor Schmeichel er fraværende.

Men landstræneren er særdeles tilfreds med de to alternativer, og særligt har Frederik Rønnow overrasket landstræneren ved EM-samlingen.

- Vi må se på, hvem der er andenkeeper. Jeg var selv lidt (i tvivl, red.) i forhold til, hvordan Frederik (Rønnow, red.) afsluttede sæsonen (i Schalke 04, red.). Han kom ind og spillede i en periode i foråret og røg ud igen. Han fik en på kassen og fik hjernerystelse, så jeg var lidt i tvivl om, hvor han stod henne, fortæller Hjulmand og tilføjer:

- Men det har været imponerende at se, hvordan han er gået frem i træningerne, hvor meget han træner og hvor godt han ser ud, så jeg er fuld af fortrøstning med ham.

- Jonas Lössl har i FCM haft et super godt forår, hvor han har stået meget og har gjort det virkelig godt, så de står og kæmper om det. Jeg kan ikke sige, at den ene er foran den anden lige nu. De står godt begge to, og den bekymring, jeg havde omkring Frederik, den er gjort til skamme.

Med i landsholdslejren er Lars Høgh som målmandstræner, og han bliver taget med, hvis Hjulmand skal vælge mellem de to reserver.

- Selvfølgelig lytter jeg til Lars, ligesom jeg lytter til alle de andre omkring. Det er mig, der træffer den endelige beslutning, men selvfølgelig lytter jeg til Lars’ betragtninger, siger Hjulmand og uddyber:

- Som med spillerne, så handler det ikke bare om, hvem der er nummer et eller to - det handler også om, hvem der kan hvad, og hvad der er brug for i kampen og deres relation til forsvarerne.

- Så det er ikke bare 1:1, man kigger på dem.

Rønnow er noteret for otte A-landskampe, mens Lössl har en enkelt på cv'et. Begge målmænd debuterede i 2016.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 17. juni