Luk

Hjulmand roser Yussuf P: Utroligt værdifuld

| EM | 14 kommentarer

Infoboks

Kasper Hjulmand roser Yussuf Poulsen i stor stil og lægger ikke skjul på, hvor stor betydning han har for landsholdet.

Yussuf Poulsen har i de seneste år været en fast del af Danmarks landshold, og selvom angriberen til tider bliver kritiseret, er Kasper Hjulmand meget tilfreds med Poulsens bidrag.

- Først og fremmest er han en topprofessionel fodboldspiller, der har lært meget meget tidligt. Hatten af for de valg, han har truffet ved at tage ud tidligt til en lavere rangerende klub i Leipzig. Han har arbejdet sig op og er blevet en lederskikkelse i en Bundesliga-klub, som er en af Europas bedste.

- Hans professionalisme og 100 procents dedikation til hver kamp og hver opgave med alt, hvad han har i sig, det gør ham utrolig værdifuld. Han er en fantastisk presspiller, og det så vi også mod Belgien.

- Han yder en kæmpe indsats for at få lukket rum ned og arbejder defensivt ekstremt godt, og så gør han med sin tilstedeværelse, løb og presence rummene mulige for andre spillere, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren fortsætter om Yussuf Poulsens rolle i offensiven.

- Han har udviklet sig mere og mere. Jeg har haft rigtig mange snakke med Yussuf, for det her med at han spiller en meget, meget bedre højrekant, har han jo bare gjort, fordi han skulle. Han er mere central angriber, også mere og mere i Leipzig.

- Han er vant til at arbejde med den der treer deroppe, både hvor han hænger lidt under eller er på spidsen, og derfor forstår han fuldstændig, hvad det er rent taktisk i forhold til presset og måder at ligge på, som vi gerne vil. Han er en meget vigtig brik i at få lagt presset rigtigt. Vi så mod Belgien, at han er en god afslutter i og omkring feltet.

- Han har en utroligt stor tilstedeværelse med sin personlighed på banen og betyder meget for holdet, som han giver alt for. Jeg har nævnt den der episode, hvor han blev taget ud i Østrig og gik hen til Andreas Skov Olsen bagefter, fordi han glædede sig på hans vegne.

- Det viser jo alt om det, som vi gerne vil bygge. Det er et godt hold med en masse gode holdspillere, som kan sætte holdet før sig selv, og det kan Yussuf, siger Kasper Hjulmand.

Danmark spiller mandag aften den afgørende gruppekamp ved EM, hvor danskerne fortsat har pæne chancer for at gå videre trods nul point i de første to kampe.


Af Martin Schmidt

14 kommentarer

hans ole 09:26          
Fint nok men han laver for få mål. Er det cirka 10 mål i 50-60 kampe.

Så han er vel ikke den oplagte 9´er
grumblesnake 10:02          
@hans ole

Hvor står det at Hjulmand skulle have sagt det?
Crusader 10:13          
Det er rigtigt at Hjulmand siger at en mere oplagt rolle for ham er som 9´er.

Men at vurdere hans antal mål på landsholdet og konkludere at han pga den ikke er den oplagte 9´er er forfejlet.

For han har jo netop kun spillet den plads på landsholdet et fåtal af gange. Langtfra altid han spiller den rolle på klubholdet heller.

På landsholdet tror jeg max han har spillet 9´er en håndfuld gange.
Socialistens 10:22          
Jeg er helt enig i at han giver alt og presser godt, men han mangler evner med bolden hvilket jeg er ekstremt overrasket over ikke betyder det store for Hjulmand, eller tilsyneladende langt opvejes af at han kan presse og er dedikeret.

Jeg er dybt uenig og havde aldrig forventet det, det er som om den nærmest totalt manglende evne til at aflevere, de utallige boldtab og den manglende evne til at udfordre, slet ikke har betydning for holdet ... det er Hjulmand der udtaler sig, men det lyder som en klon af Hareide.
nic_mc 10:31          
Hjulmand er vel allerede i forsvar over hvorfor yp skal starte i morgen. Vi skal vinde, og russerne kan nøjes 1 point. Vi bør stille med 3-5-2 startende med både wind og Cornelius på toppen. Russerne skal presses helt i bund fra start, og med de 2 vingbacks vi har, så kommer der mange indlæg i boksen. Håber midtbanespillerne har fået skudtræning, for mod Belgien var det sq helt skidt..
TheUnitedWay 10:33          
Socialistens: Nu har vi jo ikke en Lukaku som kan det hele. Poulsen er rigtig god i en 5-3-2 hvor han spiller sammen med en boldfast angriber; Dolberg. Det håber og tror jeg på at vi får at se imod Rusland.
JamesStivet 10:43          
Han er god siger du. Bare han ikke får bolden, han kan ingenting med den.
Meget fint Hjulmand, men du skal bruge nogen som kan score mål, det nytter jo ikke at Y Poulsen og Braithwaite skal bruge 20 chancer på et mål
Søndag 25. juli