LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2018 Sukkerbold Advertisement

Hjulmand: Rygaard skal vænne sig til FCN-stil

| Superligaen | 7 kommentarer
Fire flotte Mikkel Rygaard scoringer
Highlights: Lyngby brændte straffe i 2-1-nederlaget til Helsingør
Hjulmand: Rygaard skal vænne sig til FCN-stil
Foto: FC Nordsjælland
Highlights: FC Nordsjælland vinder tæt opgør mod OB
Tæt på FCN: Hjulmands ambitioner og trofæhungren
Tæt på FCN: Hvem erstatter profilerne?
Highlights: Sønderjyske tog de tre point imod FCN
Sønderjyske vender kampen med 2 mål og er nu foran 2-1 imod FCN

Infoboks

AaB - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (25/02)
bet365 2,25 3,29 3,20
Sportingbet 2,35 3,20 3,00
NordicBet 2,32 3,50 3,00
Oddset 2,30 3,45 3,05
Kasper Hjulmand er overbevist om at Mikkel Rygaard bliver en gevinst for FC Nordsjælland, men han tror samtidig, at det kræver lidt tid før forståelsen for systemet sidder hundrede procent hos offensivspilleren.

Mikkel Rygaard kan få sin FCN-debut fredag aften når OB kommer på besøg i Farum, men ifølge cheftræner Kasper Hjulmand får vi ikke det bedste at se fra offensivspilleren fra dag ét af.

- Mikkel er med i kamptruppen til i morgen og indgår i en lige kamp om pladserne med de andre spillere.

- Han passer rigtig fint ind hos os og har gjort det godt til træning, men som alle andre udefrakommende spillere har oplevet, så tager det tid at tilpasse sig det system vi render og praktiserer heroppe.

- Så selvom vi har med en utrolig dygtig spiller at gøre, så kommer der nok til at gå lidt tid, før vi ser ham i fulde omdrejninger. Men Mikkel er en klog spiller, så jeg håber han lærer det hurtigt, siger Kasper Hjulmand til bold.dk, og tilføjer.

- For at sammenligne, så fortalte en spiller som Kasper Lorentzen, som jeg også anser for en intelligent spiller, at han var helt ødelagt i hovedet i de første uger hos os grundet de mange nye ting at forholde sig til.

FCN-træneren fortæller ydermere, at han var afklaret og tilfreds med sin trup da januar blev til februar, men at man naturligvis var indstillet på at handle hurtigt da chancen med Mikkel Rygaard opstod.

- Jeg var egentlig fuldkommen afklaret med truppen efter januarvinduet, og den var spændende og konkurrencedygtig, synes jeg.

- Men så opstod muligheden med Mikkel ret hurtigt. Vi læste naturligvis om situationen i Lyngby, og da det kom frem at han havde opsagt sin kontrakt hos dem, så måtte vi handle hurtigt, afslutter han.

Mikkel Rygaard nåede 49 Superliga-kampe for Lyngby inden skiftet til FC Nordsjælland, hvor det blev til syv scoringer og 12 oplæg.

kenneth@bold.dk


Af Kenneth Hansen

7 kommentarer

Kim W 15:22          
Angående ophævelsen af kontrakten i Lyngby, så er mit GÆT at Kasper Hjulmand vidste det før Lyngby. Men som sagt, det er et GÆT, bare så jeg ikke bliver anklaget for injurier eller hvad man ellers hurtigt bliver beskyldt for herinde ;D
KBS2 15:26          
Ahh mon dog. Rygaard har jo tidligere sagt at han ophævede med Lyngby fordi han følte at fremtiden var for usikker. Og meget kan man sige om Kasper Hjulmand, men at han vidste det inden tror jeg ikke.

Hjulmand virker meget som en person der har værdierne på plads, og den slags ville han næppe gøre. Men da muligheden opstod har han nok bedt CV om en ekstra indsats for at det kunne komme i stand.
zxqw 15:29          
FCN/Farum har altid handlet uetisk, hvad spillertilgang angår, ikke mindst i børnefodbold. Men officielt foregår alt selvfølgelig efter bogen. Så antagelsen er helt på sin plads...
ElConsiligere 15:58          
Det er lidt pudsigt at det lyder som om FCN har været uetiske her, og henter en spiller der ikke fik sin løn? - Nu er jeg ikke ekspert i etik men i min verden er den arbejdsgiver der ikke kan udbetale din løn (Lyngby) da væsentligt mere uetiske end den arbejdsgiver der godt kan og tilbyder dig en ny ansættelse hos dem?

On topic : tror det bliver ligesom med Aaquist at han får et halvt år på bænken med sparsomme indhold også derefter er relevant
jaknie 16:11          
@zxqw - lidt statistik eller bevis for dine påstande ? Eller er du bare endnu en medløber..?
bold3520 17:12          
@zxqw: man kan ikke bare blive ved at slynge beskyldninger ud uden bevisførelse.
Vis dig som en mand og kom med nogle beviser.
Jennerdrengen 17:24          
FCN/Farum har altid handlet uetisk, hvad spillertilgang angår, ikke mindst i børnefodbold. Men officielt foregår alt selvfølgelig efter bogen. Så antagelsen er helt på sin plads..
Det er noget af en påstand - og jeg er uenig i den. Nedenstående er sakset fra FCN´s hjemmeside.
Det er FCN, der i samarbejde med FSN klubberne, står for udvælgelsen af de mest egnede spillere til specifiktræningen i Farum Park. Proceduren herfor er som følger:

FCN ser helst spilleren i hans eget miljø i moderklubben et antal gange, inden han kommer i betragtning til specifiktræningen. Undtagelsesvis kan en FSN-klub kontakte FCN med henblik på at sende særligt talentfulde spillere til specifiktræning.

Derefter etableres en kontakt til moderklubben, hvor et træningsforløb i specifikmiljøet aftales. Forløbet er i hovedreglen i et kvartal, medmindre andet aftales. Hvis der er tale om en FSN-klub, henvender FCN sig til den sportslige kontaktperson i moderklubben, der således etablerer den videre kontakt.

FCN indsluser nye spillere til specifiktræning løbende.

Den enkelte spiller modtager løbende mundtlig evaluering og vejledning i specifik træning.

Efter endt periode evalueres og vurderes spilleren endeligt, og FCN tager stilling til, om den pågældende spiller skal fortsætte til specifiktræning i Farum Park.

FCN har en stor og veluddannet trænerstab, der sammen evaluerer og vurderer hver enkelt spiller i specifiktræningen. Det sikrer, at mange øjne har fulgt den enkelte spiller, og at beslutningen træffes på et faglig solidt vurderingsgrundlag.

FSN-klubbernes kontaktpersoner bliver skriftligt orienteret om, hvilke spillere der skal fortsætte, og hvilke spillere der ikke skal fortsætte i specifiktræningen. Det er vigtigt at pointere, at spillere, der er tilknyttet Farum BK, ikke har muligheder eller fordele frem for andre.

Hvis det vurderes, at en spiller ikke skal fortsætte i FCN specifiktræning, indkaldes spilleren og dennes forældre til et kort evalueringsmøde i slutningen af indeværende kvartal, hvor spilleren orienteres om de udviklingsområder, som han kan arbejde videre med i sin daglige træning, og dermed muligvis blive aktuel i specifiktræningen på et senere tidspunkt.
FCN følger altid denne samtale op med en personlig skriftlig evaluering af den fravalgte spiller.

Spilleren opfordres endvidere til at vende tilbage til sin moderklub og arbejde med de ting, som specifiktrænerne påpeger kan forbedres. Hvis moderklubben ikke har det niveau, spilleren ønsker, forsøger FCN i dialog og samarbejde med moderklubben at hjælpe med et alternativ.
FCN ønsker på alle måder at opfordre til åben dialog med moderklubben. Vores FSN-ansvarlige og specifikansvarlige trænere er derfor til rådighed for forældre og holdtrænere, der ønsker en dialog omkring spillerens udvikling.
Jeg er selv involveret i en klub som er samarbejdsklub med FCN. Her oplever vi både positive forhold såvel som irriterende forhold ved samarbejdet. De positive er, at spillerne kan fortsætte i klubben mens de udvikles til specifiktræning. De negative handler mest om, at spillerne forsvinder til Farum og samspillet på holdet ødelægges. Der er også nogle der oplever at komme til Farum for senere at blive kasseret og oplever dette som et stort nederlag.

Spillerne forsvinder dog også til Lyngby, AB, Barcelona Akademiet, BIF. KB. På nogle årgange oplever man også at de forsvinder til Hørsholm, Helsingør, Birkerød. Vi har også oplevet at spillere er forsvundet til Kastrup fordi Kastrup havde en samarbejdeaftale med FCM. På en årgang oplevede vi at 9 spillere forsvandt da de blev U-12 og selvsagt blev årgangen sat ikke så lidt tilbage - også fordi det oftest er de dygtigste spilleres forældre der er trænere og gør en ekstra indsats.

FCN har scouts ude og overvære kampe i de bedste rækker. Scouts bliver ofte omringet af forældre der forsøger at overbevise scouten om netop deres søn. Her er ikke bare tale om forældre for vores klub, men i lige så høj grad fra andre klubber. Personligt synes jeg godt, at scouten kan have negativ indflydelse på en kamp fordi enkelte spillere forsøger at gøre sig positivt bemærket el. forældrene forsøger at pace dem. Dette er dog ikke kun ved scouts fra FCN det gælder også for scouts fra BIF, FCK, LYN.

Det er mit indtryk at scouts fra alle førnævnte klubber generelt opfører sig korrekt. Problemet er mere forældrene som forsøger at pace deres børn og gøre opmærksom på dem. De trækker deres børn hen til scouten og forsøger at fremhæve dem.

Jeg har ikke i nogle tilfælde oplevet FCN opføre sig uetisk omkring børnespillere el. deres måde at "fiske" spillere. Der er forældre til spillere der tidligere har været i FCN der er kritiske, ligesom det samme er tilfældet med forældre til børn der tidligere har været i FCK, LYN, BIF.

Der har været nogle rygter og sager omkring scouts fra de enkelte klubber, men de stammer som regel fra utilfredse forældre og har ikke så meget på sig. For nogle år siden var nogle historier fremme om fiskeri mellem de ovennævnte klubber. Det er mit indtryk at klubberne herefter strammede op og indskærpede deres procedurer.

Jeg har hørt historier om spillere fra de ovennævnte klubber der efter gode kampe har fået nogle bemærkninger om at den anden klub ikke ville have noget imod at se dem, men ikke specielt uetisk fiskeri.

Min egen klub har pt. omkring 10-12 tidligere spillere i FCN. Der er også en del der er kommet tilbage fra FCN. Derudover kender jeg 2 andre ungdomsspillere i FCN.

Jeg ville kalde det konspirationsteorier at påstå at der foregår noget uetisk i særligt omfang omkring børnefodbold i Nordsjælland. Jeg skal dog ikke kunne afvise, at der kan findes enkelttilfælde. Men som sagt er det min opfattelse at klubberne på Sjælland for nogle år siden strammed op over for enkelte scouts der havde været nogle episoder omkring.
Onsdag den 21. februar
Tirsdag den 20. februar
Advertisement
EMINEM
BRUNO MARS
GORILLAZ
CARDI B
DAVID BYRNE
KHALID
NEPHEW
… OG MANGE FLERE ACTS
SE ALLE
2018
ROSKILDE FESTIVAL
128 DAGE TILBAGE

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Messi sikrede Barca uafgjort efter forsvarsfejl
Tirsdag 20. februar kl 22:37
Giroud: Min situation var uholdbar i Arsenal
Tirsdag 20. februar kl 14:39
De Vrij: Gør ondt at forlade Lazio sådan her
Tirsdag 20. februar kl 19:35
Conte: Christensen var en af de bedste
Onsdag 21. februar kl 07:26
Celta Vigo forlænger med Lobotka
Tirsdag 20. februar kl 13:22

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Delaney accepterer bænkplads
Torsdag 15. februar kl 18:36
Monchi: Liverpool fik Salah billigt
Torsdag 15. februar kl 07:20
Jan Bech: Vi sælger spillere til sommer
Tirsdag 20. februar kl 06:43
Paris-chef: Real fik dommerhjælp
Torsdag 15. februar kl 06:48
Eriksen: Havde tabt 6-0 for fem år siden
Onsdag 14. februar kl 13:25
Ståle: Kan ikke bare købe og købe
Søndag 18. februar kl 10:01
Mané-show sendte Liverpool mod kvartfinalen
Onsdag 14. februar kl 22:39
Vejle Boldklub henter Peter Utaka
Onsdag 14. februar kl 20:28
Fabregas lægger dæmper på Barca-venskaber
Mandag 19. februar kl 11:15
Ståle inden returen: Vi er stendøde
Fredag 16. februar kl 07:02
Fyret Thomas C: Leeds skal være tålmodige
11:52
Pellegrino: Redmond kan hjælpe til overlevelse
11:52
Når man bliver gammel...
11:52
AC Milan - I kløerne på Rino
11:50
Willian: Én af mine bedste Chelsea-kampe
11:48
Willian: Én af mine bedste Chelsea-kampe
11:46
EfB-boss: Van der Vaart er interessant for alle
11:46
De Vrij: Gør ondt at forlade Lazio sådan her
11:46
Swansea-stopper slipper med skrækken
11:45
ACH-kvartet tvivlsomme til Randers-møde
11:41
FCK-boss bakker 200 procent op om Ståle
11:37
FCK-boss bakker 200 procent op om Ståle
11:36
FCK - Væk Ståle, væk!
11:36
AC om fejl: Var bare en dårlig beslutning
11:36
AC om fejl: Var bare en dårlig beslutning
11:35
Willian: Én af mine bedste Chelsea-kampe
11:33
F.C. Internazionale
11:32
Willian: Én af mine bedste Chelsea-kampe
11:30
EfB-boss: Van der Vaart er interessant for alle
11:29
Pellegrino: Redmond kan hjælpe til overlevelse
11:29
Rettighedshavere: Superligaen bør skæres ned
11:29
AC Milan - I kløerne på Rino
11:28
Esbjerg fB... Mens vi venter på is
11:26
Ankersen: De første 35 min. var fremragende
11:25
Willian: Én af mine bedste Chelsea-kampe
11:23