Luk

Hjulmand: Stort udbytte af ny FCK-analytiker

| EM | 3 kommentarer

Infoboks

Kasper Hjulmand har været glad for samarbejdet med analytiker Mounir Akhiat, som tiltræder i FCK til september. Nu skal landsholdet finde en erstatning.

Fra 1. september skifter landsholdets analytiker, Mounir Akhiat, sin stilling i landsholdsstaben ud med en dagligdag som Head of Analytics i FC København.

Akhiat har siden 2016 været analytiker på landsholdet, hvor han kom til under Åge Hareide og siden sommer har han altså arbejdet for Kasper Hjulmand.

Og Hjulmand har nydt godt at samarbejdet med Akhiat, hvorfor han også skal erstattes.

- Analyse og data fylder mere og mere i fodbolden, og det er selvfølgelig også været gældende i vores arbejde med herrelandsholdet, siger Hjulmand til DBU.dk og tilføjer:

- Mounir Akhiat har været en del af trænerteamet på landsholdet siden 2016, og jeg har haft et stort udbytte af samarbejdet med ham det sidste års tid. Nu vil vi søge en erstatning, så vi fortsat kan udvikle os på det meget vigtige område.

Mounir Akhiat skifter som bekendt først efter EM til sommer, og derfor fokuserer han på sin tjans i hos landsholdet. 

- Det har været en stor ære og en spændende faglig udfordring at arbejde med analyse og data på Herrelandsholdet og med de bedste spillere i landet. Jeg glæder mig til EM til sommer og har fuldt fokus på det. Først efter sommeren og slutrunden vil jeg forholde mig til det nye job i FCK, som bliver enormt interessant, når vi kommer dertil, siger han.

Danmark tager senere på måneden hul på kvalifikationen til VM.


Af Jonas Dalgård
Mandag 12. april
Søndag 11. april