Luk

Hjulmand: Vi skulle ikke have spillet færdig

| EM | 25 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland 0-1
EM Gruppe B
60' 0-1 Joel Pohjanpalo
74' 0-1 Pierre-Emile Højbjerg

Kasper Hjulmand fortæller, at han har lidt dårlig samvittighed over, at landsholdet gik på banen igen mod Finland. Vi skulle ikke have spillet færdig der, siger han.

Beslutningen, om at Danmark og Finland spillede lørdagens EM-opgør færdig efter Christian Eriksens kollaps i slutningen af første halvleg, har mødt stor kritik.

Umiddelbart efter kampen fortalte Kasper Hjulmand, at UEFA gav spillerne to muligheder; at spille kampen færdig lørdag aften eller at fortsætte søndag klokken 12.

Kasper Hjulmand tilføjer søndag, at det et kort sekund var oppe at vende, om kampen kunne rykkes til mandag, men at den mulighed hurtigt blev udelukket grundet Finlands kamp mod Rusland på onsdag.

- Lige pludselig var der også en mulighed for måske at spille den 14., altså mandag, men der er regler for, at fordi Finland spiller den 16., så kan man ikke både spille den 14. og 16, og så blev det bare til, at det var klokken 12 søndag eller ud og fortsætte nu her.

- Det var så det, vi kunne gå tilbage til spillerne med, og det var det valg, som skulle træffes. Den beslutning ligger inde i omklædningsrummet, og det var derfor, at det var, som det var, fortæller Kasper Hjulmand på søndagens pressemøde.

Forkert at spille videre

Landstræneren mener ikke, at spillerne skulle være gået tilbage på grønsværen.

- Set i bakspejlet har jeg da også tænkt over, om jeg kunne have gjort ting anderledes selv, for jeg synes ærligt talt ikke, når jeg ser tilbage, at vi skulle have været på banen.

- Jeg er simpelthen så stolt over, at spillerne kunne mobilisere sig til at gøre et forsøg. Det er kæmpe, kæmpe, kæmpestort, at de faktisk kunne gå ud og stadig være det bedste hold, men bare det at de kunne gøre det.

- Jeg har lidt en dårlig samvittighed over, at vi var derude igen, men fornemmelsen var helt klart, at det var en af de to muligheder. Der var ingen, der kunne overskue ikke at kunne sove om natten og skulle med en bus ind igen og klæde om igen og sådan. Det var lidt det der med, at så måtte vi få det overstået og komme hjem, siger Hjulmand.

Fodbolddirektør Peter Møller mener heller ikke nødvendigvis, at det var den rigtige beslutning, men han understreger, at den ikke blev truffet efter pres fra UEFA.

- Det er vigtigst at slå fast, at vi er ikke blevet presset til noget som helst, men som Kasper siger, så var det de scenarier, der blev listet op for os.

- Jeg synes, det er vigtigt at understrege spillernes... jeg er virkelig stolt over det mod, de viser ved at gå ind og spille den kamp, og jeg synes, det er helt relevant, at vi her efterfølgende stiller spørgsmålstegn ved, om det var den rigtige beslutning, siger Peter Møller.

På pressemødet blev det også fortalt, at Christian Eriksen fortsat er stabil på Rigshospitalet og tidligere søndag har været i kontakt med resten af landsholdet.


Af Martin Schmidt

25 kommentarer

Cruzan 17:13          
Respekt til Kasper Hjulmand for at indrømme.

Når det så er sagt, er det eneste vigtige og positive at Christian Eriksen er i live og ser ud til helbredsmæssigt at blive bedre time for time. Skønne nyheder hver gang ud over den mest fantastiske i går, at han havde overlevet.
Tom Wanks 17:13          
Det er vigtigst at slå fast, at vi er ikke blevet presset til noget som helst, men som Kasper siger, så var det de scenarier, der blev listet op for os.
Peter, forespurgte I om der var alternativer til denne oplistning - eller underkastede I jer frivilligt at spillerne blev kastet under UEFA´s indkomstsbus? Det er vi en del danskere, som gerne vil vide.
friskfyr32 17:14          
Med resultatet i mente kommer det selvfølgelig til at lyde som sure rønnebær og bagklogskab, men jeg tror ikke der mange seere verden over, der ikke blev overraskede over den beslutning, og det var tydeligt allerede under (gen)opvarmningen at spillerne var meget langt væk fra Parken lige dér.

At de så spillede en halvleg, der burde have vundet kampen herefter, kan jo så stilles overfor et sjældent Schmeichel drop (eller halvdrop) og en pludselig rystende usikker præstation fra Højbjerg (der aldrig skulle have sparket det straffe).

Som flere mennesker klogere end mig har sagt i løbet af dagen, så skal man ikke tvinge traumatiserede folk til at træffe valg.
Tottenhamfan100 17:25          
Friskfyr:

Det er ikke helt fair overfor Schmeichel. Bolden kommer hurtigt, og hvordan skal han have en chance for at reagere på så kort afstand - og han er ikke kendt for dårlige reflekser ;-)

Jeg blev overrasket over, at Højbjerg skulle sparke. Et forsigtigt gæt er, at han tog ansvaret, da alle andre - med god grund - var rundt på gulvet. Simon Kjær var gået ud, for ellers var det nok ham, der havde sparket. Her tæller sparketeknik ikke, kun psyke. Højbjerg spiller med hjertet, og stor respekt for at han tog ansvaret. Fuck at han brændte.
jesper med bolden 17:32          
Nu lyder jeg måske mere åndssvagt bagklog end de fleste, så slå mig bare i nakken: Landsholdet skulle aldrig have spillet kampen færdig, men have nægtet efter § 30 i turneringsregulativet.

Når en spiller falder om med hjertestop og er klinisk død, indtil en dygtig læbestab får vakt ham til live igen, er fodbold uendeligt ligegyldigt.

Sindssygt at spille den kamp færdig, når reglerne klart giver mulighed for, at man ikke gør det.
MadsThomsen 17:38          
Peter, forespurgte I om der var alternativer til denne oplistning - eller underkastede I jer frivilligt at spillerne blev kastet under UEFA´s indkomstsbus? Det er vi en del danskere, som gerne vil vide.
Er det ikke også lidt forenklet bare at hoppe på "UEFA er noget grådige, ligeglade sataner!"? Hvis man nu skal prøve, at se det bare en anelse fra den anden side også, så UEFA har jo altså også et ansvar for hundredevis af spillere og officials og hundredtusindvis af fans verden over. Det der skete i går var forfærdeligt. Det er noget ingen af os nogensinde glemmer. Det var en situation hvor alt fodbold var ligegyldigt. Men CE var heldigvis i gode, kompetente hænder. Derfra er det jo altså UEFA opgave at komme videre, og få den her turnering til at køre videre, når man tænker på det ansvar de har overfor alle mulige andre. Uagtet hvor forfærdeligt det var, så kan hele verden jo ikke stoppe på grund af det. Selv de mest forfærdelige situationer, så er der jo nogen der står med det ansvar, at få tingene til at køre videre. Det ansvar har UEFA naturligvis i deres egen turnering. Så jeg synes ikke man kan være efter UEFA for, at der skal findes en hurtig løsning på hvad man gør. Det er der jo flere tusind mennesker, der skal have en afklaring på.

De to muligheder man endte med, er to lorte muligheder - det havde det været uanset hvad man var nået frem til. Men måden man kommer frem til den beslutning på, er jo også ganske relevant. Har UEFA stået nede i omklædningsrummet og truet og afpresset med "I har fandme bare at spille ellers så...!" eller har man hele vejen igennem været i dialog med spillerne, trænerne osv. Måske spillerne allerede tidligt havde været afklaret med, at de gerne ville afvikle kampen på et tidspunkt? Og hvis det står klart, så er der jo begrænset råderum at bruge i en turnering som det her. Det afhænger altså virkelig af, hvordan den her diskussion er foregået...

Det handler jo om at finde den balancegang der ligger i, at turneringen og verden jo bliver nødt til at fortsætte, men man på den anden side har en spillertrup, et trænerteam, en familie der er blevet ramt af en voldsomt traumatiserende hændelse, som man skal tage hensyn til. Om det havde været bedre for spillerne at spille i dag eller i aften ved jeg ikke. Det ved de måske ikke engang selv. Der skulle jo træffes en beslutning, og det kunne man ikke vente flere dage på at gøre. Den skulle vel nærmest træffes i går aftes - måske allersenest i morges. Men er det bedre for spillere at få at vide i morges, at de skal spille f.eks. i aften? Uanset hvad vil det jo være en lorte oplevelse for dem, og hvis det var for traumatiserende for dem til, at de kunne afvikle kampen mod Finland, jamen så måtte de jo trække sig. Det tror jeg ikke der er nogen som helst, der ville kigge skævt til hvis de gjorde.
For mig at se fejler det, når spillerne pludselig står og skal træffe beslutningen selv. Spillerne skulle være hørt, deres følelser og oplevelser skulle vægtes allerhøjest - men de skulle ikke selv have truffet den beslutning. Man formåede ikke at beskytte dem godt nok som jeg ser det.

Alt godt til Christian, forhåbentlig kommer han sig uden mén og kan fortsætte hans flotte karriere. Vores landshold viste sig fra sin allerflotteste side i går. De gutter er så seje at det er helt vanvittigt. Alt de kan formå at præstere sportsligt herfra er udelukkende en bonus - de har allerede bevist sig, og ikke mindst formået at samle en nation på en sjældent set måde.
jesper med bolden 17:51          
Mads Thomsen>>

Uefa kunne have anvendt §30 i turneringsregulativet
Lørdag 27. november
LIVERPOOL F.C. | 0-5
00:31
Liverpool med mål-rekord efter 13 PL-kampe
00:27
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
00:26
Cityzens This City is Ours
00:12
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
00:09
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
00:07
Premier League tips - vi kører snart igen
00:06
Absurd: Benfica møder ni mand i ligaen
00:05
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
00:05
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
00:02
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
23:57
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
23:56
HB Køge-målscorer: Vanvittigt godt lavet
23:55
Juventus FC - CAMPIONE D´ITALIA 21/22
23:50
Medie: Barca forhandler med City om Torres
23:48
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
23:43
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
23:42
Saints-chef efter tæsk: Helt forkerte gameplan
23:40
David Luiz og co. nedlagt i Libertadores-finale
23:39
Holdet.dk - Superligaen Efteråret 2021
23:35
Viborg-chef før SE: Desperate hold de værste
23:34
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
23:34
Tumult efter AGF-brag: Tre karantæner til FCK
23:33
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
23:33
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
23:33