Luk

Hjulmand vil ikke sammenlignes med ikoner

| VM | 7 kommentarer

Infoboks

Danmarks nuværende landshold kan ikke sammenlignes med de ikoniske hold i 1980'erne eller 1992, fastslår landstræner Kasper Hjulmand. Men alle skal være stolte af holdet, siger han.

Der er stor hype omkring det danske landshold, der i sommer nåede frem til EM-semifinalen og nu står et mulehår fra at kvalificere sig til VM på rekordtid.

Opbakningen i befolkningen er massiv og leder tankerne tilbage på fodboldglæden i Danmark i 1980'erne og den legendariske EM-triumf i 1992.

Landstræner Kasper Hjulmand er dog ikke meget for at sammenligne den nuværende eufori med tidligere tiders ikoniske landshold.

- Jeg synes, det er svært med sammenligninger, fordi det er forskellige perioder og forskellige slutrunder. I 1992 var der otte hold med til EM, nu er der 24, siger Kasper Hjulmand på tirsdagens pressemøde.

- Landene forandrer sig, konkurrencen forandrer sig, fodbolden forandrer sig. Så det er svært at sætte det op imod hinanden.

- Det, jeg kan sige, er, at vi skal være stolte af det her hold og de her gutter. Det er utroligt stærkt for dansk fodbold generelt, at vi kan ligge nummer 10 i verden. Det skal vi virkelig nyde og støtte op omkring.

- Vi kan være rigtig stolte. Vi har fået at vide, at vi kan være med til at samle og inspirere nationen, og det er vi rigtig stolte over.

- Det er vi alle samlet om, ikke kun os omkring landsholdet, men alle, som er engageret i dansk fodbold landet rundt. Vi mener godt, at vi kan spille endnu bedre, og det er en stor motivation.

- Men jeg vil lade andre om at sammenligne, for jeg har svært ved at stille det op imod hinanden, siger Kasper Hjulmand.

Perspektiver kommer efter karrieren
Kasper Schmeichel fastslår i samme ombæring, at holdet er nødt til at holde fokus og ikke fokusere på sammenligninger med tidligere landshold.

-Jeg tænker kun på at kvalificere os, og det må være op til historien og andre at sammenligne. Det er ret svært at sammenligne, fordi det er andre tider og andre typer personligheder, som vi hyldede og hylder, siger Schmeichel.

- Når man befinder sig i sin karriere, hvor der er kampe hele tiden, har man ikke tid til at sætte sig ned og tænke på de store perspektiver og legender. Det kommer, når man stopper med at spille.

- Lige nu er der en kamp hver anden eller tredje dag, som man skal have fuldt fokus på.

- Hvis man fjerner sit fokus derfra – hvis bare én procent begynder at tænke på stolthed eller stiller sig tilfreds – begynder man at miste noget. Det kan vi ikke, det kan ingen hold, fastslår Kasper Schmeichel.

Danmark har med 26 mål i VM-kvalifikationen slået sin egen målrekord for et dansk landshold i en kvalifikationsturnering til EM og VM.


Af Sara Margren

7 kommentarer

hollie 09:33          
Det her er det bedste hold vi har haft. Og uden tvivl den bedste træner. Desværre kan vi nok ikke holde ham fra at ryge til en europæisk top klub på sigt.
Bolabrazil 09:42          
Jeg er simpelthen ikke enig!
hollie 10:48          
Det står dig da helt frit. God kamp i aften til dig!
Euro2020herewecome 10:49          
Vil også mene at det er på tide at halvgamle mænd, som undertegnede, erkender at det ikke altid var bedre i gamle dage og at Elkjær og Sivebæk aldrig bliver overgået.
Dette hold er fuldt på højde med 84, 86, 92 og 98 - måske det bedste vi nogensinde har præsteret.
Vi har lige haft et fantastisk EM med kæmpe sejre og knebent nederlag i semi mod en fodboldstormagt.
Ingen knebne straffesparkssejre eller kæmpelussinger i 1/8 finalen.
KiksetIndspark 12:50          
Enig med Hjulmand. Tåbeligt at lave sammenligninger. Der er for mange faktorer til det. Stop det nu bare. Det handler mere om forventninger end så meget andet. 92 kæmpe succes, fordi ingen havde forventet det.

Samme til EM 2020 efter Eriksen og det gruppespil, vi havde. Det var jo ekstremt heldigt, at vi overhovedet kom videre fra gruppen, og det handlede primært om andres resultater end vores egne enlige sejr. Glem nu ikke det.

Samtidig mødte vi mildest talt ikke nogle specielt gode nationer før semifinalen. Man kunne ligeså godt have fået en anden modstander og røget ud i 1/8 dels finalen. Så havde ingen lavet disse tåbelige sammenligninger.

Ja, landsholdet spiller godt, og det er fantastisk. Det har vi ikke set i over 20 år nu, så er det klart det skaber også en anden stemning og tro på tingene, når alle rives med.
tobach 16:58          
Fodboldfeberen og foldboldkulturen er jo på et højdepunkt ligesom de legendariske tider, så det er vel ikke så underligt at en stor del af foldbolddanmark sammenligner på kryds og tværs når der har været så voldsomt meget momentum i det hele i en længere periode.
Det eneste jeg håber er bare at det holder ved. Jeg kunne jo f.eks. være bange for at det hele vil dø meget ned ved en uheldig placering til VM, men de spiller jo trods alt meget mere spændende foldbold end nogensinde før, så nok ikke.
PhilipB 19:03          
Det er vidunderligt, at der er landsholdseufori i det ganske land igen, men lad os nu lige klappe hesten. Hjulmands fremragende landshold skal lægge endnu mere på for at kunne kalde sig vores bedste nogensinde.

80´erholdet besad verdensklasse på næsten samtlige positioner (også et mere flydende begreb dengang, hvor klubeliten var langt bredere, og den danske Makelélé, Jens Jørn Bertelsen, kunne rende rundt og rydde op i schweizisk fodbold) og var spiller for spiller det bedste hold ved VM i Mexico. Vores nuværende landshold var trods de flotte præstationer ikke i nærheden af at kunne gøre krav på den titel ved EM i sommer.

EM-guldvinderne fortjener selvfølgelig også at blive nævnt for deres præstation i Sverige, men det var netop også en sensation på grund af det mildt sagt grøftegraveragtige spillermateriale, som Ricardo tog med sig. Få spillere blandt dem ville kunne gå direkte ind på de to andre landshold.

Hjulmands hold har spandevis af potentiale, men der skal bygges på over hele linjen fra Andreas Christensen over Mæhle til Damsgaard og oppe foran hos Dolberg, men det er en gruppe, der under de rigtige forudsætninger kan blive uhyggelig over de næste fem år, og så er det heller ikke utænkeligt, at de kan overtage pladsen fra 80´erholdet.
Fredag 3. december
Torsdag 2. december
Esbjerg fB - Hovsa!
08:52
Zlatan: Tilbød mig som sportsdirektør i PSG
08:51
Tidl. VB-spids faldt om: Østrigere vil ophæve
08:50
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
08:48
Bizart: Arsenal scorer da De Gea ligger ned
08:47
Arsenal-spids: Bedre end mod Liverpool
08:47
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
08:46
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:44
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:38
VAR-fejl: Grabara skulle udvises mod AaB
08:37
SERIE A Tipstråd 2021/2022
08:37
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:31
Man United-tråden
08:29
Ancelotti: Ballon d'Or motiverer Benzema
08:29
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:28
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
08:25
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
08:23
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:20
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:18
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
08:14
Gav nok op og tog hjem til FCK for hurtigt
08:11
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
08:07
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
08:05
Arsenal-spids: Bedre end mod Liverpool
08:03
Fyret EfB-træner: Et svært setup i klubben
08:01