Luk

Hobro-boss havde foretrukket Sabbi-salg

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

Hobro - Silkeborg
Superligaen Grundspil (27/10)
bet365 1,90 3,60 3,80
NordicBet 1,97 3,75 3,60
Oddset 2,00 3,70 3,60

Hobros Lars Kühnel havde gerne set, at det var lykkes klubben at sælge Emmanuel Sabbi i transfervinduet.

Hobro var denne sommer tæt på salg af flere profiler, men i sidste ende var det kun Vito Hammershøy-Mistrati, der blev solgt, og det ærgrer klubbens bestyrelsesformand Lars Kühnel.

Kühnel havde gerne set, at det var lykkes klubben at sælge eksempelvis Emmanuel Sabbi.

- Peter Sørensen er nok lykkelig over, at vi beholdt alle profilerne, men det er jeg i bund og grund ikke, siger Kühnel til bold.dk.

- Peter bliver målt på resultater søndag efter søndag, mens jeg og andre sidder med et økonomisk ansvar og skal kigge både et enkelt og fem år frem.

- Derfor havde jeg gerne solgt eksempelvis Sabbi, så vi kunne have fået nogle penge kassen.

Emmanuel Sabbi var over sommeren meldt på blokken hos flere danske og udenlandske klubber, og Hobro var til det sidste optimistiske omkring at få profilen solgt.

Lars Kühnel kan ikke sige, hvad der gjorde, at salget aldrig blev en realitet.

- I bund og grund kan hverken Jens Hammer eller jeg give et præcis svar på det.

- Når det er udenlandske klubber, er det lidt ude af vores hænder, for det er agenter, der tager sig af det, og vi havde aldrig rigtig kontakt til de pågældende klubber.

- Så hvorfor det ikke lykkedes, og hvor kæden hoppede af, det aner vi faktisk ikke.

Manglende salg får ingen konsekvenser

Lars Kühnel understreger, at det ikke får konsekvenser her og nu, at det ikke lykkedes at få et større millionbeløb ind for Sabbi.

Men på sigt havde det været sundt for klubben at få nogle millioner i kassen, som kunne geninvesteres i målsætningen om også at være Superliga-klub i de kommende år.

- Vi budgetterer aldrig med spillersalg, så på den måde, er det ikke noget, der får konsekvenser her og nu, siger Kühnel.

- I Hobro kan vi godt have underskud ét år og overskud et andet, men kigger vi over en femårig plan, skal vi gerne ramme et nul.

- Slutter vi i den nedre halvdel i Superligaen, men uden at rykke ned, kører vi i nul, men hvis vi også på sigt skal være en del af Superligaen, skal vi have lukket noget af det økonomiske hul op til klubber som Randers, Horsens og Lyngby.

- Vi er nederst i fødekæden økonomisk set. Vi har lige nu omkring syv millioner op til Randers og har måske 15 op til Horsens, og får vi ikke lukket det hul på et tidspunkt, er det et spørgsmål om tid, før vi rykker ned.

- Derfor skal vi sælge nogle profiler en gang imellem, så vi kan udvikle vores fodboldklub.

Så I vil igen til januar være åbne for at sælge en eller flere af jeres bedste spillere?

- Vi vil altid se på muligheden for at sælge vores profiler, det er vores langsigtede strategi, og det ved Jens Hammer og Peter Sørensen også godt.

- På den korte bane vil det altid gøre ondt at sælge sin bedste spiller – og det er jo som regel ham, der bliver solgt – men så skal vi hurtigst muligt finde en erstatning, som i løbet af få kampe kan ramme samme niveau.

- FCN er jo eksempelvis hamrende dygtige til at stå klar med en erstatning, når de sælger deres bedste spillere. Det skal vi forsøge at være lige så gode til, så det arbejder vi hele tiden på, siger Kühnel til bold.dk.


Af Mikkel Nøhr

5 kommentarer

AndersTheMan 07:39          
Siger han at Horsens budget er 8 mio højere end Randers´?
ACH-fan 07:59          
Ja, den studsede jeg også over, AndersTheMan.
Jeg tør godt love, at Randers´ budget er større ene Horsens´.
Som Horsens fan hører jeg tit, at vi har et stort budget efter vores mange spillersalg. Det passer dog ikke. De fleste penge fra spillersalg bliver "smidt i banken". Der skal polstres efter konkursen var tæt på for få år siden.
Vores bænk består oftest af spillere vi har hentet i 2. Division og spillere der generelt er billige, hvilket bevidner, at budgettet ikke er voldsomt stort.
Liguria4321 09:02          
Ærgerligt for klubben at det ikke lykkedes. På den anden side, man kan ikke lykkes med alt her i livet. Men hvis det var lykkedes, havde der selvfølgelig været flere penge i kassen nu ...
Footboy 09:41          
Ang spillerbudget:
Jeg så for noget tid siden en opgørelse over klubberne i Superligaen, og jeg undrede mig faktisk over at Randers lå så lavt på listen, og så tæt på Hobro som de gjorde. Jeg kan dog ikke finde den igen - måske nogen kan behjælpelige?
Jeg kan ikke huske hvor f.eks. Horsens lå
Footboy 09:42          
Spillerbudget/budget
Onsdag 23. oktober
Tirsdag 22. oktober