Luk

Hobro-formand: Forventer at få Cappis tilbage

| 1. Division | 6 kommentarer

Infoboks

Lars Kühnel forventer ikke, at det bliver et problem at få Christian Cappis tilbage i Hobro-trøjen.

Hobros midtbaneprofil Christian Cappis har ikke haft en arbejdstilladelse siden december, og fredag forlod den unge texaner Danmark efter krav fra Hjemrejsestyrelsen.

Hobro-formand Lars Kühnel regner dog ikke med, at det bliver et problem at få Christian Cappis tilbage i den gule trøje.

- Så vidt jeg er orienteret, så slipper han for indrejsekarantæne i to år. Derfor skal han bare hjem og vende i USA og få lavet fingeraftryk, blodprøve og så videre, så han kan sende en ny ansøgning afsted om en arbejdstilladelse.

- Derefter kan han faktisk rejse ind i Danmark igen og spille for os, imens de behandler hans ansøgning, og vi vil selvfølgelig meget gerne betale for hans billet. Jeg kender ikke tidshorisonten, men jeg forventer, at han er tilbage i Hobro i dette efterår, siger Lars Kühnel til bold.dk.

Ifølge Johan Wins, der er agent for Christian Cappis, ønsker den amerikanske midtbanemand ikke at fortsætte i Hobro, efter at de glemte at forny hans arbejdstilladelse. Men det giver Lars Kühnel ikke meget for.

- Jeg synes altid, at Cappis har været en super person, og Hobro er en super klub. At hans agent formår at skabe konflikt mellem spiller og klub er bare trist.

- Agenten har jo en klar interesse i at score en masse på at få ham til en ny klub så billigt som muligt. Det er så usympatisk, som noget kan være. Han forsøger endda at få ham helt fri, så han kan tjene flere penge. Det er dybt frustrerende, hvordan en agent kan påvirke en spiller i sådan en grad, siger Lars Kühnel og fortsætter:

- Det er ikke første gang, at en agent bruger det her trick. De prøver at skabe en konflikt. Hvis I nu tager imod et billigere tilbud, så slipper I for et problembarn, er deres taktik.

- Men det er en glidebane for klubber. Så kan alle spillere gøre det. Derfor får en agent som ham aldrig held med det. Så har man som klub solgt ud.

Derfor er Hobro-formanden da heller ikke urolig for, hvis FIFA bliver inddraget i sagen.

- Held og lykke med det, siger jeg bare. Hvis man ser FIFA’s regler, så tager de ikke hensyn til slags. Det her er en civilretslig regel. Det er slet ikke en sag for FIFA.

Så du forventer, at Christian Cappis spiller i Hobro i den kommende sæson?

- Ja, det gør jeg.

Betyder det, at han ikke er til salg?

- Jo, men det skal være til en fair pris, som vi også havde accepteret, hvis det her ikke var sket. Alle vores spillere er i princippet til salg. Også Cappis. Det vil også være en fordel for ham at komme tilbage og vise, hvad han kan, hvis han gerne vil videre til en større klub på et tidspunkt.

Men hvad er det for et arbejde, der venter i forhold til at genopbygge forholdet til Cappis igen?

- Det er i givet fald noget trænerteamet, Jens (Hammer red.) og Cappis må finde ud af. Men det at skulle hjem og komme tilbage og kunne spille videre i et par år hos os er jo ikke noget stort issue. Man kan ikke bare sige, at jeg er ikke motiveret, så I skal sælge mig. Den går ikke, siger Lars Kühnel.

Christian Cappis, der har spillet 38 førsteholdskampe for Hobro, har to år tilbage af sin aftale med klubben.


Af Anders Borup

6 kommentarer

AC Gul 18:22          
Hvorfor skal han ikke have karantæne i 2 år, når alle andre udlændinge uden for EU skal?
BlueMoonshine 18:24          
Alligevel vildt, at bold skriver hans efternavn med K to gange i artiklen....
LUHG 18:31          
Flot at de gang på gang ikke kan stave hans navn rigtigt. Det er nærmest alle artikler der bliver lavet om ham.
Kepgar 19:01          
Ærligt for Hobro, og en kæmpe fejl fra ledelsens side, da han gjorde det rigtig godt sidste sæson.

Ville helt klart mene at han har niveau til superligaen, så bliver spænende at se om et af de andre hold får fingrene i ham først.
Zalayeta 19:18          
Hobro går vel efter at få måske 500.000 kr. for en spiller med en meget lav månedsløn
Augenthaler taler for sig selv 20:44          
Hobro IK "glemmer" som arbejdsgiver at forny spillerens opholdstilladelse, hvilket medfører, at spilleren må ud af landet. Lars Kühnel ser ingen problemer i Hobro IK´s ageren og udtaler:
Det her er en civilretslig regel. Det er slet ikke en sag for FIFA.
Problemet for den gode Lars Kühnel er imidlertid, at der civilretligt (nærmere præciseret ansættelsesretligt) er tale om væsentlig misligholdelse fra Hobro IK´s side. (Der ligger ansættelseretlige afgørelser vedr. arbejdsgivers manglende indhentning/fornyelse af opholds- og arbejdstilladelser i hobetal fra bl.a. byggeriet af Metroen i UfR - som selv advokat Kühnel må forventes at have adgang til.)

Hammer er ikke den eneste i Hobro IK, der ikke er sin opgave voksen....
Fredag 25. september