LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Hobro-forsvarer kæmper for Irak: Det er vildt

| Asian Cup | 0 kommentarer
Hobro-forsvarer kæmper for Irak: Det er vildt
Foto: Getty Images

Infoboks

Vendsyssel - Hobro
Superligaen Pulje 2 (31/03)
bet365 2,40 3,40 2,87
NordicBet 2,50 3,30 2,90
Oddset 2,35 3,35 3,00
Stream Vendsyssel – Hobro på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Danskfødte Frans Putros har fået chancen for at spille en stor landsholdsslutrunde for Irak, og det er kæmpestort for Hobro IK-spilleren, som dog lige skal have lært nationalsangen.

Landsholdsturneringen Asian Cup bliver i disse dage sparket i gang i de Forenede Arabiske Emirater, og der er flere spillere med, som har dansk pas.

En af dem er Frans Putros, som er født og opvokset i Aarhus, hvor han også spillede fodbold i AGF i sine unge år. Nu tørner han ud for Hobro IK, og her har han gjort det så godt, at Iraks landstræner har udtaget ham til Asian Cup.

- Det er kæmpestort, og jeg er meget stolt af det, siger Frans Putros til bold.dk.

- Da jeg kom ind omkring holdet for et års tid siden, satte jeg mig et mål om at komme med til Asian Cup, men jeg havde ikke forudset, at det ville lade sig gøre. Men det er gået godt, når jeg har været med, og det er vildt fedt, siger Putros.

Siden midten af december har han været i træningslejr i Doha sammen med 27 andre spillere, og her gjorde han det altså så godt, at han blev valgt blandt de 23 spillere, der er med i den endelige trup.

Skal lige lære nationalsangen
Putros har danske ungdomslandskampe på CV'et, og hjertet hælder da også stadig mest til de rød-hvide farver - men når man får lov at repræsentere et land, så siger man ikke bare sådan lige nej.

- Jeg har været realistisk og indset, at der er meget lang vej til det danske A-landshold. Da det her tilbud kom fra et land, som jeg kun har kendskab til fra mine forældre og aldrig har været i, så syntes jeg, det var en spændende mulighed, siger Putros.

- Det er en oplevelse, hver gang jeg er med på de her ture, og det har så udviklet sig til, at jeg nu er med til en stor slutrunde. Det er jeg stolt af, og jeg tror også, jeg gør andre stolte - også selvom jeg ikke har haft det store kendskab til landet.

- Det er bare fedt at være en del af et landsholdssetup og spille store, betydende kampe for et land, siger Frans Putros.

Kan du mærke nationalfølelsen, når nationalmelodien bliver spillet, ligesom du måske kunne, da du spillede for Danmark?

- Når der står 40.000 og synger den samme sang bag dig, så kan man godt mærke det. Men jeg føler mig mest dansk, fordi jeg er født og opvokset i Danmark, men Irak er stille og roligt kommet lidt tættere på mig - men jeg kan ikke nationalsangen endnu, så det må jeg lige få lært, siger han med et grin.

Står knivskarpt
Frans Putros nåede ikke at slappe meget af efter Hobros sidste Superliga-kamp mod AGF i december, inden han tog til Doha for at varme op til Asian Cup.

- Det var lige på og hårdt, da jeg ankom. Der var to træninger hver dag. Alt har været i orden, og alt er topprofessionelt. Vi bor på et fint hotel, og banerne står knivskarpt, så der er ikke noget at klage over.

- Der bliver virkelig gået til stålet, og jeg har ikke bare været på ferie. Mens de andre hjemme fra Hobro har hygget sig med fed julemad over julen, så har jeg knoklet herovre, og jeg står altså knivskarpt lige nu, siger Putros med et grin.

Frans Putros og Irak indleder Asian Cup mod Vietnam på tirsdag, og den dag kan du også læse mere om Putros' forventninger til sig selv, til holdet og turneringen.

nicolai@bold.dk


Stream Vendsyssel – Hobro på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Fredag 22. marts