Luk

Hobro halter: Slet ikke nervøs for nedrykning

| 1. Division | 2 kommentarer

Infoboks

Hobro - Hvidovre IF
1. Division Kvalifikationsspil (24/04)
Oddset 2,30 3,30 3,15
bet365 2,20 3,30 3,20

Det kører ikke på skinner for Hobro, men venstrebacken Mathias Haarup er slet ikke nervøs for, at holdet skulle kunne rykke ned.

Superliga-nedrykkerne fra Hobro har haft det mere end svært i 1. division.

Det vidner en aktuel plads i nedrykningsspillet om, mens formen fortæller, at Hobro har spillet otte kampe, siden holdet senest smagte sejrens sødme.

Der er otte point ned til Vendsyssel FF under stregen, men spørger man Hobros Mathias Haarup, så er nedrykning slet ikke et tema i Hobro.

- Nej, det er det ikke. Jeg er næsten 100 procent sikker på, at vi ikke rykker ned. Vi skal have gang i målscoringerne og så kommer sejrene til os. Så jeg er slet ikke nervøs for det der nedrykningsspil. 

- Det handler om at få den rigtige rytme ind igen og få nogle sejre ind, så vi igen kan blive vant til at vinde fodboldkampe også, siger venstrebacken til bold.dk og tilføjer om de otte point til Vendsyssel:

- Det kan gå hurtigt, men jeg er ikke skide nervøs. Vi har et bedre hold spiller for spiller end dem, vi skal møde. Nu skal vi bare have sat vores præstationer sammen som hold.

Hobro tabte i nedrykningsspillets første runde med 0-1 til Skive IK.

Sløj form: Mentalt hårdt at være i

Selv om nedrykningsspøgelset ikke skræmmer den 25-årige venstreback, så erkender han dog, at det er hårdt at være i en stime af otte kampe uden sejr.

- Det er mentalt hårdt at være i lige nu. Men samtidig synes jeg, at vi også er hurtige til at vende det om lige nu. Det oplevede jeg efter Skive-kampen, hvor folk gav den gas til træning, og jeg har det sådan, at vi ikke har tid til at surmule over et resultat eller andet, fordi vi er, hvor vi er lige nu.

- Vi må op på hesten og kæmpe videre, selv om det er hårdt at være i.

Han mener ikke, at Hobro overhovedet hører til i nedrykningsspillet, og dermed skal kæmpe for at undgå nedrykning til 2. division som nedrykker fra Superligaen.

- Det er pisse ærgerligt. Jeg synes, vi har for gode spillere til at ligge, hvor vi gør. Men altså, vi har jo ikke fået resultaterne med os, siger han og giver sit bud på en årsag til modvinden:

- I efteråret spillede vi uden en reel angriber, og det var svært for os at lave de mål, som var nødvendige. Nu er de tilbage fra skader, og lige så snart vi får dem i gang, så er jeg også sikker på, at vi får lavet de mål, der skal til for at trække os i land.

Han fortæller, at Hobro på det seneste har trænet masser af afslutninger til træning, så man forhåbentligt kan finde en angriber med mål i skoene.

Topscorer i Hobro er lige nu Mads Hvilsom, der har scoret 11 mål i 1. divisionssæsonen. Han noterer sig dog kun for et mål i de seneste syv kampe, han har været på banen.

Desuden er nummer to på Hobros topscorerliste Edgar Babayan, som har forladt klubben, mens midtstopperen Tobias Salquist følger efter med tre mål.

Ny træners plan har holdt stik

26. februar kunne Hobro meddele, at Peter Sørensen havde sagt op, og derfor valgte klubben at sætte assistenttræneren Michael Kryger ind for resten af sæsonen.

Han har indtil nu stået i spidsen for Hobro i fem kampe, hvor det i alt er blevet til to point.

Trods den resultatmæssige sløje start er Mathias Haarup godt tilfreds med den midlertidige cheftræner, som han kender fra en fælles tid i Randers FC.

- Han har en god egenskab til at skabe god stemning i truppen, og han er god til at få alle med rundt. De yderste spillere i truppen føler nok også, at det er en træner, man kan stole på. Personligt kender jeg ham helt tilbage fra Randers-tiden, og jeg har altid godt kunnet lide ham, siger Haarup og fortsætter:

- Han har fortjent chancen, og på trods af, at vi ikke har fået de point, vi skulle, så har hans taktikker holdt stik. I Esbjerg havde de to chancer i hele kampen, mens vi selv skulle have scoret lige inden, de scorede det afgørende mål.

- I Skive havde de et straffespark, og så fik de kun chancer, da vi jagtede og åbnede op. Så vi har haft mulighederne til mere, men vi skal være skarpe.

Det har Hobro muligheden for at være, når Kolding IF lægger vejen forbi Hobro fredag aften klokken 18.30.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 20. april
Mandag 19. april