Luk

Hobro: Har gjort alt rigtigt med Abang

| NordicBet Liga | 30 kommentarer

Infoboks

Hobro - Esbjerg fB
NordicBet Liga (29/10)
Oddset 2,55 3,40 2,60
bet365 2,40 3,40 2,80

Hobro afviser, at de har gjort noget forkert i ophævelsen med Anatole Abang. Nordjyderne forstår ikke, hvorfor Næstved aldrig henvendte sig for at få løst sagen.

Næstved ærgrer sig over, at Hobro, ifølge sjællænderne, ikke gjorde deres papirarbejde færdigt, da de ophævede kontrakten med lejesvenden Anatole Abang.

Ifølge Næstved ophævede Hobro kun DBU-aftalen og ikke lejeaftalen med MLS, og dermed kunne Næstved ikke leje Abang i foråret.

På Næstveds Facebook-side svines Hobro alvorligt til for sagen, noget der ærgrer nordjydernes formand, Lars Kühnel.

- Vi var ved at få kaffen galt i halsen, da vi læste Næstveds Facebook-opslag i aftes, siger Kühnel til bold.dk.

- Vi har gennem længere tid arbejdet på at ophæve aftalen med Abang, uden at der rigtig var sket noget. Til sidst måtte vi rykke på det, og vi indgik aftalen med Abang om at ophæve.

- Den aftale blev underskrevet på vores kontor på DS Arena i Hobro af sportschef Jens Hammer Sørensen. Den blev sendt ind til DBU og han spurgte, om der var mere, vi kunne gøre, hvortil svaret var ‘nej’.

- Det eneste han kunne gøre, var at sende en TPO-erklæring til dem i USA, hvilket han gjorde, og derefter sagde de fra DBU’s side, at der ikke var mere, som Jens kunne gøre.

På det tidspunkt på aftenen, havde Hobro stadig intet hørt om Næstveds interesse i at leje Abang.

- Omkring klokken 22.30 fik Jens Hammer Sørensen en mail, enten fra dem i USA eller fra den danske agent. I det papir, vi fik der, fremgik det, at Næstved kunne være ny arbejdsgiver, hvilket vi kun glædede os over.

- Men i det papir, vi fik, fremgik det også, at hvis MLS’ aftale med Næstved ikke blev til noget, så skulle vi stadig betale Abangs løn, hvilket vi selvfølgelig ikke kan, når vi har ophævet med ham.

- Vi meddelte den danske agent, der forestod kommunikationen med amerikanerne, at vi gerne ville skrive under på, at lejeaftalen var ophørt, for det var den jo de facto, da aftalen med Abang var ophørt, men vi ville ikke skrive under på, at hvis MLS eller Næstved så ikke nåede en aftale, så skulle vi betale hans løn.

Kühnel ærgrer sig over, at Næstved ikke i processen hev fat i Hobro for at få løst sagen.

- Hvis de bare havde løftet røret og sagt, at de ville tage alle forpligtelser omkring Abang fremadrettet, så kunne vi godt have underskrevet den fra USA, siger formanden.

- Der er gået et eller andet galt i kommunikationen. Vi har gjort fuldstændigt, som vi skulle, så jeg synes det er unfair at de gør, som de gør, på deres Facebook-side.

Sportschef Jens Hammer Sørensen er på linje med sin formand i sagen.

- Vi stiller os uforstående over for beskyldningerne fra Næstved. Jeg har på intet tidspunkt modtaget en henvendelse fra Næstved, endsige en anmodning om overførsel af spillercertifikat. Vi har haft at gøre med et kontraktophør med en af vores spillere og har været i dialog om dette gennem en længere periode, siger Hammer i en pressemeddelelse.
- Vi har gjort vores hjemmearbejde i forhold til alt papirarbejde og har også været i tæt dialog med DBU, som har godkendt alt formalia omkring ophævelsen af aftalen med Abang.

Abang nåede i Hobro ti kampe og tre mål.


Af Jesper Helmin

30 kommentarer

Mikkel´zeen 10:09          
Må ærlig indrømme at jeg tvivler på Hobro har gjort alt rigtigt i den her sag.
Bare et spørgsmål, hvis de har ophævet en aftale med en lejet spiller, hvorfor bliver spillercertifikatet så ikke sendt tilbage til "moderklubben" som en af de første ting?
Hvorfor skal det være en sag mellem Næstved og Hobro og ikke Næstved og New York Red Bulls/MLS?
edouar 10:32          
Hvis det er MLS folkene, der har været for længe om at klare deres del af papirarbejdet, kan Hobro vel ikke gøre mere
MSØ 10:49          
Det er alligevel vildt du her kan lægge Hobros fejl over på MLS´ skuldre

Nu er det ikke første gang at Hobro viser at det administrativt er en amatørkunstnere der ikke er gearet til divisions bold.
edouar 11:08          
Og det er alligevel vildt, at du ved så meget om den her sag, at du tør afvise det
pibbles|FCBayern 11:51          
Det er spillerens licens der angiveligt stadig skulle ligge hos Hobro. Derfor vil MLS klubben ikke kunne udleje Abang, da de ikke "ejer" spilleren.
Zacha 12:17          
Hvis de undskyldninger som Hobro er kommet med er korrekte, så er det skandaløst.

Iflg. Næstved skulle ´kontoret være lukket´ i Hobro og de havde ikke adgang til en printer.. velkommen til sidste dag af transfervinduet januar 2017....
Friiisenfriiis 12:35          
Der er absolut ingen herinde, der har noget som helst fundament for at kunne udtale sig i den her sag. Ingen ved helt præcist, hvad der er foregået, pånær klubberne selv. Så I kan godt droppe det der med at gøre Hobro til syndebukken. Det er simpelthen for plat - næsten lige så plat som Næstveds teenager-opslag på Facebook.
Torsdag 28. oktober