Luk

Hobro om Sabbi-tvist: En prekær situation

| 3F Superliga | 24 kommentarer

Infoboks

OB - Esbjerg fB
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 2,00 3,50 3,60
NordicBet 2,11 3,20 3,65
Oddset 2,05 3,40 3,75
YouBet 2,10 3,25 3,65

Hobro har ikke været i dialog med Emmanuel Sabbi om en midlertidig kontraktforlængelse, men klubben håber, at der kommer en fælles løsning for dansk fodbold, fortæller Jens Hammer Sørensen.

Emmanuel Sabbi fortalte mandag til bold.dk, at han forventer at være OB-spiller fra 1. juli, hvor hans kontrakt med fynboerne starter.

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, har tidligere slået fast, at transfervinduet først vil åbne, når 3F Superligaen er spillet færdig, uden at beslutningen er endeligt på plads endnu.

I Hobro håber sportschef Jens Hammer Sørensen, at der kommer retningslinjer omkring kontrakterne.

- Det er en prekær situation, og vi håber i Hobro, at der kommer en aftale fra central hold på hele situationen i dansk fodbold. Det er mit allerstørste ønske, for ellers synes jeg, det er noget rod, siger Jens Hammer til bold.dk.

- Hvis der ikke gør det, vil vi snakke med Sabbi og OB om, at han kan fortsætte her, for han kan jo ikke spille kampe for OB i denne sæson ligegyldigt hvad. Det ligger helt fast.

- Men selv hvis han gerne vil spille sæsonen færdig hos os, står der stadig en anden klub og har kontrakt med ham fra 1. juli. Så vi kan ikke rigtig løse problemet internt i Hobro.

- Der er opstået nogle force majure-situationer, som jeg mener, at dansk fodbold bør løse sammen. Jeg ved, der er en dialog mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen, og jeg håber og tror på, der kommer en løsning.

- Det her er jo ikke kun i forhold til Sabbi. Der er også andre spillere med udløb, og alle kan jo se, at der kan opstå problemer. Det er uværdigt, siger Hammer.

Jens Hammer har ikke været i kontakt med Sabbi omkring en midlertidig forlængelse, men han håber, at det bliver muligt at beholde alle spillere med udløb, til sæsonen er færdig.

- Han har en kontrakt med OB fra 1. juli, indtil der sker andet. Men ønskescenariet for os er, at alle vores spillere, der har udløb 30. juni, ikke kun Sabbi, naturligvis fortsætter hos os, indtil turneringen er færdig.

Sportschefen forventer ikke, at der er bliver problemer med Sabbis motivation for at spille færdig i Hobro - hvad enten det bliver i juni eller juli.

- Situationen er ikke så meget anderledes, som hvis det havde været en almindelig turnering, hvor vi havde været færdige i maj.

- Så ville der også være nogen, der spurgte til hans motivation, når han skulle starte i en ny klub 1. juli, siger Hammer.

bold.dk ville gerne spørge Spillerforeningen til situationen, men de ønsker ikke at kommentere den.

- Lige nu er vi i et forløb med Divisionsforeningen, så derfor kommer vi ikke til at kommentere på det, lyder det i en mail fra Spillerforeningen.

Du kan støtte OB ved at købe den nye Fan Zip Jacket fra Hummel


Af Sara Margren

24 kommentarer

Tanken 13:03          
Tror ikke de kan tvinge ham, men hvis der kan gives lov til korte lejekontrakter kan det være en fin mulighed for begge parter i mange situationer
Juniorx 13:34          
Kan simpelthen ikke se hvorfor det er meget anderledes end skifter i august hvor spillere også kan skifte midt i en sæson.
Ja det er surt for Hobro, men i disse tider er der vidst andre der har større problemer. Lad klubskifter fungere fra 1/7 og accepter at det hele bare er en smule anderledes i år, eller spær for nye registreringer, men lad det dog være DBU der bestemmer. Alt det her ævl og kævl er ikke godt for ret mange.
Dobrich 13:38          
"Der er opstået nogle force majure-situationer, som jeg mener, at dansk fodbold bør løse sammen"

Nej, det er ikke en force majure-situation ! Så almindelige (kontrakts-) lovgivninger gælder.... så længe regeringen ikke opfinder noget nyt !
Bruger1711823 13:39          
Junior

Det væsentlige er jo at transfer vinduet logiks nok forventes rykket så Det sportslige ikke bliver påvirket af at man kan registrere nye spillere i de afgørende kampe.

Dertil er der restriktioner af hvor mange og hvor længe transfer vinduerne må være åbne så man kan ikke bare udvide dem eller lave flere af dem. Jeg tænker de fleste gerne vil have et åbent transfer vindue igen inden den nye sæson begynder

Dertil er det et problem at en klub kan miste mange spillere uden de har mulighed for at registrere nye spillere som erstatning.

Forudsætningerne er ændrede

Nogle spillere bliver ramt af at mangle kontrakt ned en klub i en periode

Dobrich

Vildt nok du ikke mener corona situationen er i kategorien Force majeure. Det er jo ikke kontrakterne der er problemet reelt men corona der rykker på sæsonen. Hvis du har ondt i hovedet pga kræft i hjernen så er det ikke hovedpinen der er problemet.
HGW 13:45          
Kan simpelthen ikke se hvorfor det er meget anderledes end skifter i august hvor spillere også kan skifte midt i en sæson.
Der er kæmpe forskel på at vinduet er åbent i starten og midt i sæsonen end til de sidste og afgørende kampe.

Prøv at se en forskel på premierleague vs. Championship. Det vil give de pengestærke en kæmpe fordel, hvis de kan opruste til sidst.
Juniorx 13:52          
Lav regler for at man kan forlænge lejekontrakter og udløb til slutningen hvis spilleren ønsker det. Men man kan ikke bruge tvang, det er simpelt jura.

Om nye spillere kan registreres 1/7 må divisionsforeningen afgøre. I DK handler det om Sabbi, Corlu og måske en hånfuld lejede spillere.

Lan sompelthen Ikke se st det er mere bøvlet end så meget andet.
Og min klub risikere at miste Ankersen og Amini til vigtige kampe, så må andrd jo gribe chancen. Er bare glad for at der igen er bold.
Nikolajbaltzer 14:06          
N
Torsdag 4. juni
Onsdag 3. juni