Luk

Hobro vil forstærke sig inden barsk 1. div.

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Hobro-sportschefen Jens Hammer Sørensen forventer en 'barsk' 1. division i den kommende sæson, og nu skal man have skabt en slagkraftig trup for at klare sig.

Hobro rykkede mandag ud af 3F Superligaen og tilbage i 1. division.

Silkeborg og Esbjerg er de øvrige to nedrykkere fra Superligaen, og i Hobro forventer sportschef Jens Hammer Sørensen, at der bliver uhyre stærk konkurrence om de to oprykkerpladser i 1. division i næste sæson.

Det vurderer han overfor bold.dk.

- Det bliver en barsk række, og det skal vi være mere end klar til, for ellers får vi det også rigtig svært i 1. division, siger Jens Hammer og tilføjer:

- Der er to kæmpe klubber, der rykker ned i Silkeborg og Esbjerg, som er tidligere danske mestre, og som er fra store byer. Derudover er der gode hold i forvejen med Kolding, Viborg, Fredericia og HB Køge, og FC Helsingør kommer op med et fuldtidssetup.

I den forgangne 1. division rykkede Vejle op foran andenpladsen Viborg og tredjepladsen FC Fredericia. FC Helsingør tog efter hård kamp billetten fra 2. division til 1. division.

- Slagkraftig trup skal få Hobro tilbage

Hobro har før været Superliga-nedrykker i 1. division, og det klarede man ganske godt, da man i sæsonen 16/17 tog førstepladsen og kom direkte tilbage i Superligaen.

Skal den præstation gentages, så skal Hobro have sat en slagkraftig trup sammen, og det skal Jens Hammer nu i gang med. Han er fortrøstningsfuld omkring Hobros chancer.

- Vi skal i gang med at lave en slagkraftig trup. Det er vi nødt til, for vi har været i 1. division før, og den har vi meget respekt for. Det er er en meget kompetitiv række, hvor vi skal være på dupperne hver kamp for at få noget med, og det kræver en god trup, siger han og uddyber:

- Vi skal holde fast i vores stamme, for vi har et rigtig godt fundament med mange dygtige unge spillere og et kompetent trænerteam, så jeg er fuld af fortrøstning for fremtiden.

- I modsætning til første gang, vi rykkede op (i 2014, red.), var vi deltidsprofessionelle, og der er det vanskeligt at klare sig på øverste niveau i Danmark. 

- Nu er vi blevet en rigtig professionel fodboldklub, og der er ingen, som griner af os mere. Vi har været igennem en kæmpe udvikling, og vi står med gode faciliteter, så fodbolden bliver taget alvorligt i Hobro, og det er jeg rigtig stolt over.

Står til at miste fire profiler

Allerede inden sæsonen står det klart, at Hobro skal sige farvel til angriberen Emmanuel Sabbi og målmanden Jesper Rask. 

Desuden er Edgar Babayan og Imed Louati to spillere, der, som Jens Hammer tidligere har fortalt, kan finde nye klubber denne sommer.

Kan I skabe en slagkraftig trup med de afgange, I har haft og forventer at have?

- Der skal nogen ind. Det er jeg enig med dig i. Men jeg er ikke bange for det. Vi har altid været en attraktiv klub for spillere. Vi har et godt træningsmiljø, spiller på et højt niveau i dansk fodbold, og der er kort vej til stadion fra førsteholdstruppen, siger manden med trup-ansvaret i Hobro og fortsætter:

- Vi har ikke 200 ungdomsspillere, der står på spring. Det er vi ved at bygge fundamentet til ved at få to stjerner i DBU's licenssystem, men det er ikke fordi, der står rigtig mange unge spillere på spring til at spille på førsteholdet.

- Så der vil være plads til nye unge spillere, som vi tager ind. Jeg ved ikke, hvor mange vi vil have ind endnu. Vi vil gerne have dygtige spillere ind, der vil gøre en forskel for Hobro.

Både Louati og Babayan har et år tilbage. Hvad er overvejelserne i forhold til dem?

- Vi har vores overvejelser. Vi skal have et godt hold næste år, men vi skal også have respekt for vores plads i fødekæden, så hvis nogle af de større klubber synes, at vores spillere er interessante, så er det sådan, det er. Det må vi agere efter.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 5. august
Tirsdag 4. august