Luk

Høj Dortmund-angriber med første mål i sejr

| Bundesliga | 5 kommentarer

Infoboks

Dortmund - FC Köln 2-0
Bundesliga
40' 1-0 Thorgan Hazard
64' 2-0 Steffen Tigges

Dortmund vandt lørdag 2-0 over FC Köln i Bundesligaen, i en kamp hvor Steffen Tigges scorede sit første Bundesliga-mål. Thorgan Hazard lavede det første mål.

Dortmund skulle lørdag eftermiddag forsøge at hente tre point, da de tog imod FC Köln i Bundesligaen.

Det storhold lå inden kampen på en andenplads i en tæt topstrid, hvor de blot var et point efter Bayern Munchen og et point foran den nærmeste forfølger Freiburg.

Gæsterne fra FC Köln kom til kampen fra en niendeplads lige midt i tabellen, og de stod således overfor en svær opgave, da Dortmund også var i god kampform og havde vundet seks af deres seneste syv Bundesliga-kampe.

Det var dog FC Köln, der fik bolden i kassen først, da de allerede efter et kvarter satte bolden i kassen efter en flot afslutning af Mark Uth. Målet blev dog annulleret for hånd på bolden, og derfor slap Dortmund med skrækken.

Det var i det hele taget FC Köln, der var bedst i første halvleg, hvor de spillede bolden fint rundt og kom til flere afslutninger end hjemmeholdet.

Efter 37 minutter bed Dortmund dog fra sig, da Marco Reus manglede det sidste for at nå frem til et fladt indlæg tæt under mål.

Tre minutter efter sad den der så.

En lang aflevering fra Dortmund-forsvaret blev headet flot videre af Julian Brandt. På højrekanten fandt Jude Bellingham en fremstormende Thorgan Hazard med et blødt indlæg, og den tekniske belgier satte hovedet på og bolden i mål. 1-0 til Dortmund.

Det var også stillingen ved pausen.

Tigges på tavlen for første gang

Fra anden halvlegs start var FC Köln og deres franske angriber Anthony Modeste farlige, men det sidste manglede i afslutningerne i to omgange, og derfor kunne Gregor Kobel redde hjemmeholdet i begge situationer.

Inden der for alvor blev tvivl om kampens resultat, blev det 2-0 til Dortmund.

Julian Brandt sendte et præcist og hårdtslået hjørnespark til forreste stolpe, og her dukkede indskiftede Steffen Tigges op og headede sit første Bundeliga-mål i kassen.

Det endte med 2-0 til Dortmund, og dermed er topstillingen i Bundesligaen uændret, da Bayern Munchen og Freiburg også vandt deres kampe lørdag.

Freiburg tog nemlig imod det absolutte bundhold Greuther Fürth samme tid som Dortmund-kampen fandt sted.

Her endte det med en sikker 3-1 sejr til hjemmeholdet fra Freiburg, hvilket fastholder dem i toppen, mens Greuther Fürth blot har fået ét point efter ti kampe.


Af Tobias Bladt Haarder
Lørdag 29. januar
Fredag 28. januar