Luk

Højer før BIF: Desværre ikke stærkeste trup

| International | 0 kommentarer

Infoboks

Pardubice - Sparta Prag
1. Division (17/10)
Oddset 6,30 4,60 1,42
bet365 6,00 4,33 1,40

Sparta Prag har været og er ramt af en række skader til torsdagens kamp mod Brøndby IF, og det er blandt andet Casper Højer selv. Han spår en lige kamp mellem de to hold.

Torsdag aften åbner Brøndby IF sit Europa League-gruppespil med en hjemmekamp mod tjekkiske Sparta Prag.

Det bliver dog ikke et gæstende hold i stærkeste opstilling, da holdet i den sidste tid har været hårdt ramt af skader.

Nogle af profilerne er dog på vej tilbage og med i kamptruppen, men danske Casper Højer er selv ude af truppen sammen med normalt startende spillere som Ladislav Krejci og Lukas Julis.

Det er ikke uden betydning for opgøret, mener Højer overfor bold.dk.

- De sidste par kampe har vi haft mange skader, og det er desværre nok et lidt anderledes hold, Brøndby kommer til at møde, end det vi spiller med, når det er stærkest.

- Der er et par stykker, som er kommet tilbage, og de er forhåbentlig klar til at spille eller være med på bænken, men jeg ville ønske, at vi kunne komme lidt tættere på det stærkeste hold, for det er en kamp, der betyder ekstra meget for mig, siger han og vurderer styrkeforholdet mellem de to hold:

- Jeg tror, det bliver lige, og det gør det vel egentlig mod alle i gruppen. Hjemmebaneholdene kommer til at få fordelen, og med vores skader in mente, så bliver det virkelig svært mod Brøndby på udebane.

- Men nu må vi se. Deres stadion er godt til at give dem opbakning, og det får de nok god nytte af, men jeg regner med, at vi kan slå dem, hvis vi rammer den præstation, vi satser på.

Lige kamp om avancementet

Med sit rødbede-farvede pas er Højer formentlig spilleren med bedst kendskab til Brøndby IF, og han har da også fortalt lidt om vestegnsklubben.

- Det er fedt, vi har trukket Brøndby, og jeg håber jo at vende tilbage mod dem, når de kommer hertil.

- Jeg har snakket med nogle af dem fra holdet om, hvordan Brøndby er som klub og at de har en stor fanskare. Det er det, jeg mest har lagt vægt på, og så har jeg mindet dem om, at det er en vigtig kamp for mig at vinde, siger Højer.

Udover Brøndby, så er Sparta Prag i gruppe med Rangers og Lyon, og den 26-årige danske back er optimistisk omkring avancement fra gruppen.

- Jeg tror, at chancerne er fine, faktisk. Vi mødte Celtic sidste sæson og slog dem 4-1 to gange, og hvis det var et pejlemærke i forhold til toppen af skotsk fodbold, kunne det være fint. Men Celtic var også lidt nede, og Rangers har Steven Gerrard som træner, og han har fået godt styr på dem og leveret gode resultater. De har god power og kvalitet i holdet.

- Lyon er måske lidt i en klasse for sig selv, men jeg tror, at vi har rigtig fine chancer for at gå videre, hvis vi gør det op til vores bedste – men det kræver også, at vi får vores bærende spillere tilbage.

Sparta Prag og Brøndby tørner sammen klokken 21.00 på Brøndby Stadion.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 16. oktober