Luk

Højholt fast mand i AaB: Arbejdet hårdt længe

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

AaB - Viborg FF
Superligaen Grundspil (25/10)
Bet25 1,81 3,85 4,20
Oddset 1,75 3,85 4,70
bet365 1,72 3,75 4,75

Malthe Højholt har startet samtlige 3F Superligakampe for AaB i sæsonen. Nu skal der bygges videre på det, selvom han har arbejdet hårdt for at nå hertil.

AaB ligner et hold, man skal regne med i dette års udgave af 3F Superligaen, hvor de halvvejs igennem Grundspillet ligger nummer tre i tabellen med 21 point.

Blandt den nordjyske klubs vante startere er 20-årige Malthe Højholt, som i denne sæson ser ud til at have bidt sig fast på den centrale midtbane hos AaB, og det fortæller han, at han har kæmpet hårdt for.

- Det er det, jeg har arbejdet hårdt for i lang tid. I sidste sæson, hvor jeg stod i en anden position og ikke fik så meget spilletid, så knoklede jeg benhårdt for at komme hertil, siger Højholt til AaB's hjemmeside.

11 kampe af 11 mulige er det blevet til for den unge midtbanemand – og endda fra start alle sammen. Det er samme antal, som han fik i hele sidste sæson, så forbedringen er tydelig at se i Højholts forøgede spilletid.

- Jeg mærker også en tiltro fra trænerstaben, for jeg har haft både gode og mindre gode kampe, men selv efter de mindre gode kampe, har der været tiltro til, at jeg kunne gøre det bedre i næste kamp, forklarer Højholt.

Om sin rolle på holdet forklarer Højholt, at det handler om at byde sig til spillemæssigt hele tiden, og så er det ellers bare med at blive ved med at knokle på til træning for at vise sig bedst muligt frem.

- Til træning forsøger jeg hver dag at gøre mit bedste for at vise, at jeg fortjener at spille. Og så sørger jeg for at arbejde med mine forbedringspunkter og fokuspunkter.

Midtbanemanden har dog fortsat sit første 3F Superligamål til gode, ligesom assists også er udeblevet indtil videre. Det er da også områder, som Højholt er klar over skal forbedres.

- Jeg skal for eksempel være mere offensiv, komme til flere chancer og levere flere assists og mål, erkender den 20-årige midtbanemand.

AaB spiller næste gang på udebane mod AGF den 18. oktober, hvor Højholt nok håber på – og måske efterhånden også regner med – at være i startopstillingen.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober