Luk

Højlund blev FCK-sorteper: Skuffet og sur

| Sydbank Pokalen | 9 kommentarer

Rasmus Højlund fik onsdag chancen fra start imod Nykøbing FC i Sydbank Pokalen, men allerede efter 27 minutter blev han taget ud. Det var skuffende, ærgerligt og noget, der gjorde Højlund sur.

Nykøbing FC leverede onsdag aften en af Sydbank Pokalens største overraskelser, da de på hjemmebane ekspederede FC København ud af turneringen med ikke mindre end 3-0.

Et højst iøjnefaldende resultat som allerede tidligt i kampen blev grundlagt af to Sebastian Koch-scoringer efter små tyve minutters spil. Det fik FCK-træner, Jess Thorup, til at reagere allerede i første halvleg, hvor han tog både Pierre Bengtsson og unge Rasmus Højlund ud.

Sidstnævnte talte bold.dk så med torsdag efter træning, og siden kampen havde han fået en forklaring fra trænerstaben, hvor han fik at vide, at det lige såvel kunne have været én af de ti andre på banen.

- Jeg har haft en god snak med trænerne i dag, og selvfølgelig var min præstation ikke optimal, men det kunne lige så godt have været ti andre spillere på banen, og så blev jeg det sorte får, forklarer Højlund til bold.dk og vurderer, at beslutningen var fair nok.

- Selvfølgelig havde jeg muligheden, men der var krav om, at vi skulle præstere, så fair beslutning af træneren.

Højlund har ellers fået en god start på sæsonen med masser af indhop i 3F Superligaen og mål i Conference League-kvalifikationen, så onsdag aften i pokalturneringen var en god mulighed for at vise sig yderligere frem og gribe chancen. Det nåede han dog ikke med sin korte tid på banen.

Selvom Højlund torsdag er kommet ovenpå igen, lagde han derfor heller ikke skjul på, at han i situationen havde mange følelser strømmende igennem kroppen.

- Skuffelse, ærgrelse, ked af det, sur, mange følelser. Nu fik jeg muligheden for endelig at starte efter nogle fine indhop og en god preseason, så det var ærgerligt, at kampen faldt ud, som den gjorde – og at jeg måske ikke helt var på det topniveau, jeg skulle være, siger Højlund til bold.dk.

Højlund var altså træt af det på egne vegne, men også udgangen af pokalen var en slem skuffelse på klubbens vegne mod et hold, som den 18-årige angriber roser for indsatsen, men som han samtidig utvetydigt forklarer, at FCK aldrig må få problemer med.

- Det er jo en mindre skandale, at vi ryger ud af pokalen, og vi præsterer, som vi gjorde. Cadeau til Nykøbing, men vi skal smadre dem, vi skal vinde – uanset om vi har lavet otte udskiftninger eller lavet ny formation, så skal vi vinde.

Der kommer derfor ikke til at ligge flere chancer og vente på Højlund i pokalturneringen i denne sæson. Heldigvis for ham er der masser af kampe tilbage at spille i efteråret med både Superliga- og Conference League-fodbold på programmet.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Kristoffer Lind Pedersen
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober