Luk

Holbæk-profil: Nok urealistisk med retur til SL

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Den tidligere Silkeborg-spiller Jeppe Illum er glad for tilværelsen i Holbæk. Hvis muligheden byder sig, vil han dog gerne prøve kræfter med Superligaen igen, men det er ikke realistisk, vurderer han.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Jeppe Illum har i løbet af karrieren både været forbi Silkeborg og Vendsyssel, hvor det er blevet til kampe i Superligaen for begge mandskaber. Han spillede sin seneste Superliga-kamp 22. september 2018 for Vendsyssel i et opgør mod Randers FC.

Nu tørner den 28-årige midtbanespiller ud for 2. divisionsklubben Holbæk B&I, hvor han har været siden juni. Det passer godt med hans job i Køge, da Holbæk træner om eftermiddagen.

Midtbanespilleren, der er noteret for 60 Superliga-kampe, har kontrakt med Holbæk til sommeren 2021 og er glad for at være i klubben. Han siger dog til LigaBold.dk, at det kunne være interessant at spille på et højere niveau eller komme til udlandet igen, men det er dog ikke helt realistisk, mener midtbanespilleren.

- Lige nu synes jeg, at det er dejligt at spille. Jeg er så småt begyndt at komme i gang igen. Min form er god, og jeg har ingen skader. Det er jo det bedste. Selvfølgelig har jeg nogle ambitioner. Jeg vil gerne spille så højt oppe som muligt, men det kræver også, at der er nogle, der kan se, at jeg passer ind hos dem. Så det er ikke kun op til mig.

- Som sportsmand vil man jo gerne spille på højest mulige hylde, men lige nu befinder jeg mig rigtig godt. Jeg har også en aftale med Holbæk indtil sommer. Det er ingen tvivl om, at hvis jeg kan få muligheden for at spille højere oppe, så vil jeg da gerne det, siger Jeppe Illum til LigaBold.dk.

Hvad med Superligaen, kunne det være interessant for dig?

- Selvfølgelig vil Superligaen være interessant, men det er nok rimelig urealistisk. Jeg tror, at den tid er forbi. Man har lov til at drømme, men sådan nogle tanker har jeg slet ikke. Det lægger nok ikke lige først for.

Du har jo også været i Norge. Kunne du tænke dig at prøve kræfter med udlandet igen?

- Selvfølgelig kunne jeg tænke mig at komme til udlandet igen, men det skal være noget, som er det værd. På nuværende tidspunkt har jeg det virkelig godt, og jeg befinder mig egentlig godt i den civile rolle, hvor jeg har fået et job i en bank.

- Selvfølgelig vil jeg gå ind til det med et åbent sind. Det er dog nok rimelig urealistisk, at det skal komme, men hvis det kommer, så skal det være så godt, at jeg skal opgive min civile karriere, hvilket jeg har svært ved at tro skulle ske. 

- Men når du spørger mig, så vil jeg kigge på det, som man nu gør, hvis nogle gerne vil have én, men jeg ser det ikke som en realistisk mulighed for mig længere, siger midtbanespilleren og slår fast, at der ingen interesse er for ham lige nu.

Utilfreds med pointhøst

Jeppe Illum og Holbæk er i øjeblikket placeret under nedrykningsstregen som nummer 11 i 2. division, gruppe 1, med 11 point efter 12 kampe. Illum er ikke helt tilfreds med efterårets pointhøst.

- Spillemæssigt har vi egentlig leveret fint på nær én eller to kampe. Ellers synes jeg med det, som var vores udgangspunkt, har vi haft en fornuftig succes. Det har bare ikke udmøntet sig i de point, som vi gerne ville have haft, med nogle sene scoringer imod os på nogle lidt udslagsgivende tidspunkter. Så jeg er tilfreds med spillet, men utilfreds med pointhøsten.

Hvad skal forbedres til foråret?

- Modstanderne er også begyndt at indstille sig på den måde, som vi spiller på. Så vi skal være omstillingsparate og være parate på at ændre på nogle ting. Jeg synes, at vi har et hold, der på dagen kan spille op med de bedste hold i rækken. På en dårlig dag er vi så ikke bedre end nogle af de andre hold. Det er lidt svært. Det kommer an på dagsformen, men jeg synes, at der er potentiale i truppen i hvert fald.

Jeppe Illum er tilfreds med sine egne præstationer i efteråret, hvor han har udviklet sig som spiller.

- Jeg havde en lidt svær start, hvor jeg skulle finde mig selv. Jeg havde nogle kampe, hvor jeg ikke leverede på det niveau, som jeg mener, at jeg har. I takt med, at jeg kom i god kamptræning og form, så begyndte jeg at bevise mig igen. 

- På den måde har efteråret været ganske fint for mig. Jeg har ramt overliggeren et par gange, men dem ville jeg gerne have puttet ind.

- Jeg vil enten gerne have sidste eller næstsidste fod på, når vi scorer, og jeg har været med i en del mål. På den måde har det været fint nok. Jeg synes, at niveauet er ganske udmærket. Der er mange gode spillere i rækken, så jeg bliver helt sikkert udfordret, siger Jeppe Illum og fortsætter:

- Jeg har forsøgt at tage noget ansvar. Der er mange måder at tage ansvar på. I mine yngre dage har jeg nok taget mest ansvar med bolden. Jeg er måske blevet lidt mere verbal her og rutineret. Det har jeg fået at vide, at jeg har bygget på mit spil, i takt med at jeg har fået mere overskud. 

- Så på den front er jeg begyndt at blive mere rutineret og tage fat verbalt og nonverbalt. Derudover skal jeg bare byde ind med det, som jeg kan, og det tror jeg også, at træneren er fint tilfreds med. Det forsøger jeg at efterleve.

Lørdag spiller Holbæk den sidste kamp i efterårssæsonen i 2. division, pulje 1, når Brabrand gæster Holbæk. Han regner med, at udeholdet kommer til at stå godt i forsvaret.

- Nu ved jeg ikke så meget om Brabrand, men jeg har spillet mod dem med nogle tidligere klubber. Jeg kender ikke deres fremgangsmåde i denne division. Det bliver dog nok noget med, at de gerne vil være kompakte, og så er det op til os at skabe kampen. 

- Så vil de nok prøve at slå på nogle kontrastød, så det skal vi være beredte på. Derudover skal vi have noget mere skarphed i de to felter, da det er der, hvor vi halter. Spillet imellem felterne er egentlig ganske udmærket, men det får man ikke så mange point ud af, siger Illum til LigaBold.dk.

28-årige Jeppe Illum har en fortid i Silkeborg, Næstved, Vendsyssel, FC Roskilde og norske Arendal. Midtbanespilleren er noteret for 11 kampe og to mål i 2. division for Holbæk i denne sæson. Opgøret mellem Holbæk og Brabrand fløjes i gang lørdag klokken 14.


Af Anders Jensen
Lørdag 16. januar