Luk

Holland bankede Montenegro i Gruppe G

| VM | 0 kommentarer

Holland kørte Montenegro over på hjemmebane med en 4-0-sejr, og hollænderne går dermed op på andenpladsen i VM-kvalifikationens Gruppe G bag Tyrkiet.

Holland havde hentet syv point i de første fire kampe i VM-kvalifikationens Gruppe G.

Det placerede hollænderne på en tredjeplads i gruppen inden lørdagens kamp på hjemmebane mod Montenegro.

Gæsterne var inden kampen også noteret for syv point, men begge hold havde tre op til topholdet fra Norge.

Selvom de to hold var lige i tabellen, så var der reelt set kun ét hold på banen i lørdagens dyst.

For fra starten sad Holland på det hele, og Montenegro havde mere end travlt med at forsvare sig foran eget felt.

Men trods flere gode muligheder, så kom den første store chance til Holland først efter 28 minutter, da Davy Klaassen sendte et skud på overliggeren.

Det gav Montenegro en lille advarsel, men gæsterne tog ikke ved lære af den, for blot 10 minutter efter var Memphis Depay på spil i feltet.

Den hurtige tekniker fik snydt Dusan Legator med en smart dribling, og så var midtbanespilleren nødt til at hive Depay ned i feltet.

Det gav et straffespark, som Depay selv tog ansvaret for og Barcelona-spilleren bankede sikkert bolden op i hjørnet til en pauseføring på 1-0.

I anden halvleg var Holland igen klart mest på bolden, og det gav også en scoring efter 62 minutter, da Memphis Depay modtog bolden i feltet efter lidt tilfældige berøringer fra flere spillere.

Der var dog intet tilfældigt over Depays afslutning, som blev banket mod det nærmeste hjørne uden en chance for Matija Sarkic i målet.

Det skulle også blive 3-0 til hjemmeholdet efter 70 minutter ved Georginio Wijnaldum, der fik bolden midt for mål i feltet og let kunne sende bolden i mål.

Med et kvarter tilbage af kampen fik Holland også endegyldigt lukket kampen med scoringen til 4-0, der denne gang blev sendt ind af Cody Gakpo, som bankede bolden over i det fjerne hjørne fra distancen.

Yderligere scoringer blev det ikke til i kampen, hvorfor glider op på andenpladsen med 10 point efter fem kampe.

Tyrkiet tog sejren ude over Gibraltar

Andetsteds var Tyrkiet på besøg hos Gibraltar, og selvom tyrkerne sad på det hele i første halvleg, så formåede de ikke at udnytte overtaget.

Heller ikke da de kort inde i kampen fik tilkendt et straffespark, som Enes Unal skulle tage sig af. 

For midtbanespilleren formåede ikke at passere Dayle Coleing i Gibraltar-målet, og det lykkedes heller ikke for resten af det tyrkiske mandskab inden pausen.

Efter pausen fik Tyrkiet dog indstillet sigtekornet, og Halil Dervisoglu kunne også sende udeholdet på 1-0 efter 54 minutter, da han modtog en aflevering fra Hakan Calhanoglu i feltet.

Dervisoglu bankede bolden fornemt op i nærmeste målhjørne, og så var Tyrkiet i gang.

For blot små ti minutter efter fik Hakan Calhanoglu også lov at komme på måltavlen med sin scoring til 2-0, som blev sat ind på en afslutning langt udefra.

Det skulle også blive 3-0 til Tyrkiet efter 83 minutter på mål af Kenan Karaman, der fik en mulighed i midten af feltet.

Yderligere scoringer kom der ikke i kampen, hvorfor Tyrkiet går op på 11 point efter fem kampe og overtager førstepladsen i Gruppe G.


Af Krister Olsen
Mandag 18. oktober