LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Holland bookede finalebilletten efter forlænget

| UEFA Nations League A | 9 kommentarer
Bischoff om van Dijk efter Nations League-finalen: Han har spillet en næsten fejlfri sæson
Ronaldo vs. Van Dijk: Bischoff dissekerer nøgleduellen fra Nations League-finalen
Bernardo Silva: Vi er et fantastisk hold med en fantastisk manager
Jasper Cillessen: Vi gjorde nationen stolt igen
Virgil Van Dijk: Jeg er meget stolt af holdets udvikling
Holland bookede finalebilletten efter forlænget
Foto: Getty Images

Holland skulle torsdag bruge 120 minutter på at besejre England med 3-1, og hollænderne er derfor klar til Nations League-finalen mod Portugal.

Nations League-semifinale nummer to løb torsdag aften af stablen, og her kæmpede England og Holland om en plads i finalen mod Portugal.

Begge hold jagtede tydeligvis finalepladsen, da Premier League-stjerner som Virgil Van Dijk, Marcus Rashford og Raheem Sterling alle var med fra start.

Sidstnævnte var tæt på at kunne heade England i front efter tre minutter, men Sterling nåede akkurat ikke op til Jadon Sanchos indlæg.

Efter den tidlige mulighed til England satte hollænderne sig på spillet, og det var lige ved at give pote efter otte minutter.

PSV-profilen Steven Bergwijn fik en fri skudmulighed, men hollænderens halvsløje afslutning sad lige på Jordan Pickford i det engelske mål.

Holland fortsatte med at sidde på det meste, men efter en halv times tid dummede Matthijs de Ligt sig.

Ajax-kaptajnens tæmning blev for dårlig, og derfor kunne lynhurtige Marcus Rashford komme først på bolden, og så endte de Ligt med at begå et straffespark, som Rashford stensikkert omsatte til en engelsk føring.

Dermed måtte Holland trods overtaget i spil og chancer gå til pause med 0-1 på scoringstavlen.

Knap ti minutter inde i anden halvleg fik Jadon Sancho en stor hovedstødsmulighed, men stortalentet headede lige på Jasper Cillessen i det hollandske mål.

I den anden ende var Memphis Depay lige ved at udnytte en fejl af Kyle Walker, men afslutningen fra Depay manglede præcision.

Depay skulle dog få en afgørende rolle, da han med knap 20 minutter igen sendte et hjørnespark ind i panden på Matthijs de Ligt, der stangede Holland på 1-1 med et knaldhårdt hovedstød ved nærmeste stolpe.

Jesse Lingard afsluttede et uhyre smukt engelsk angreb ti minutter senere og sendte bolden i nettet, men ved hjælp af VAR blev scoringen underkendt for offside.

Kort efter ville hollænderne have straffespark, men trods brug af VAR blev det ikke dømt.

I fjerde tillægsminut fik Memphis Depay chancen for at sikre finalepladsen, men afslutningen strøg langt forbi mål, og derfor måtte finalisten findes efter forlænget spilletid.

Første halvleg af den forlængede spilletid startede chancefattigt, men syv minutter inde delte John Stones gaver ud i det engelske forsvar.

Fuldstændig upresset forsøgte han at drible med bolden som sidste mand, og så opsnappede Memphis Depay den løse bold, men Jordan Pickford blokerede i første omgang.

Returbolden sparkede Quincy Promes ind på benet af Kyle Walker, der blev noteret for et selvmål og sendte Holland i front med 2-1.

Hollænderne sikrede endegyldigt sejren, da Quincy Promes udnyttede endnu en fejl i den engelske defensiv og sparkede bolden i mål til slutresultatet 3-1.

Dermed er Holland klar til Nations League-finalen mod Portugal, mens England må opgive drømmen om at gå hele vejen i turneringen.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt
Mandag 17. juni
Søndag 16. juni