Luk

Hollandsk hævn og vildt drama i Hamburg

| EM | 21 kommentarer

Holland var bagud ved pausen, men med fire mål i anden halvleg bankede de Tyskland 4-2 i en dramatisk affære.

I marts slog Tyskland ærkefjenderne fra Holland i Amsterdam, og fredag var der så et nyt møde mellem stormagterne på Volksparkstadion i Hamburg.

Det var blot Hollands tredje opgør i denne kvalifikation, og med et nyt nederlag kunne de risikere at blive en smule pressede i gruppe C med to nederlag i tre kampe og ni point op til både Tyskland og Nordirland.

Hollænderne lagde dog frisk ud, da Memphis Depay skar sig igennem det tyske forsvar og kom til skud lige uden for feltet, men Manuel Neuer parerede Lyon-stjernens hug.

Straks efter kom Lukas Klostermann pludselig alene igennem i den anden ende. Forsvarsspillerens afslutning mindede om en lilleputspillers, men Serge Gnabry sparkede riposten i mål, og på Bayern-spillerens ottende mål i ni landskampe stod det 1-0 efter otte minutter.

Tyskerne overlod i store perioder taktstokken til Holland, men Oranje satte ikke Manuel Neuer på flere alvorlige prøver end Depays tidligere hug.

I stedet var det Tyskland, som kort inden pausen kom tæt på 2-0. Bolden røg tilfældigt hen for fødderne af en helt fri Marco Reus i feltet, og kun en formidabel refleks af Jasper Cillessen holdt hollænderne inde i opgøret.

Matthijs de Ligt måtte dreje bolden over eget mål for at holde tyskerne fra at få en drømmestart på en anden halvleg, hvor værterne indledningsvis så ud til at skrue tempoet.

Holland kunne dog også være med, og de skød sig ind på Manuel Neuer, inden udligningen faldt efter en lille time. Ryan Babel faldt en Frenkie de Jong, som kom stormende i feltet og overlegent sendte bolden forbi Neuer til 1-1.

Da stadionuret stod på 65, kun en håndfuld minutter efter udligningen, kom Oranje også foran. Virgil van Dijks hovedstød kunne Neuer kun halvklare og på en efterfølgende tværbold skubbede Jonathan Tah bolden i eget net.

Tyskerne var kun fem minutter om at udligne under kontroversielle omstændigheder. De blev tilkendt straffespark, da en intetanende Matthijs de Ligt blev strejfet af bolden på sin ene hånd netop som han havde rejst sig fra en tackling.

Kampens portugisiske dommer dømte trods vilde hollandske protester straffespark, og det eksekverede Toni Kroos stensikkert. 2-2.

Opgøret var pludselig eksploderet, og hollænderne stod for at affyre næste sprængladning. Efter et tysk boldtab tæt på eget felt broderede Oranje sig igennem med debutanten Donyell Malen som afslutter på 3-2-målet.

I kampens overtid lukkede og slukkede Holland i en omstilling, som Georginio Wijnaldum satte punktum for, og med fire mål på en halvleg kunne Holland glæde sig over tre point.

De er nu på seks point i puljen for tre kampe, men indtager fortsat tredjepladsen tre point efter Tyskland og seks efter Nordirland.
 


Af Casper Baunsgaard
Søndag 15. september