Luk

Holst: Allsvenskan er på Superliga-niveau

| Allsvenskan | 19 kommentarer
Holst: Allsvenskan er på Superliga-niveau
Foto: Getty Images

Infoboks

Falkenbergs FF - Elfsborg
Allsvenskan (29/06)
bet365 3,20 3,40 2,20
NordicBet 3,10 3,35 2,33

Se Superliga, Europa League og landsholdet

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Elfsborgs Frederik Holst er imponeret over niveauet på og uden for banen i Allsvenskan og mener, at kvaliteten er på niveau med Superligaen.

Frederik Holst skiftede for et lille år siden hollandske Sparta Rotterdam ud med svenske Elfsborg, hvor han siden har spillet fast.

Holst har været positivt overrasket over det niveau, der vises i svensk fodbold – både inden for kridtstregerne og på tribunerne.

- Niveauet på banen og rammerne omkring kampene har virkelig overrasket mig positivt, siger Holst til bold.dk.

- Fansene i Sverige, især i Stockholm-klubberne, og hos de klubber, som spiller på store stadions, har virkelig overrasket mig, og hjemme i Danmark er det kun Brøndbys fans, som kan være med på dette niveau.

- Inden jeg kom hertil, havde jeg en idé om, at både Allsvenskan og Eliteserien var et niveau under Superligaen, men jeg må bare sige, at Allsvenskan har samme niveau som derhjemme, og det er en fed række at spille i.

Holst spillede efter sin ankomst i august 2018 13 ud af 14 kampe i Allsvenskan i efteråret og har spillet alle 12 kampe i denne sæson – de 11 af dem med fuld spilletid.

Han trives i klubben og føler, at udviklingen i takt med den regelmæssige spilletid kun går én vej.

- Jeg kom til Elfsborg for at have muligheden for at spille fast og hele tiden bygge på fodboldmæssigt og vise, at jeg både kan score mål og lave assists, som jeg tidligere ikke har været så kendt for.

- Når man spiller hver weekend og har en vigtig rolle på holdet, så gør det alt nemmere, og det betyder meget, at jeg får lov at spille fast på min favoritposition som højre back og samtidig spiller på et hold, hvor jeg får lov til at gå med frem. Det har hjulpet sindssygt meget på mit niveau.

- Jeg føler mig i det hele taget rigtig godt tilpas i klubben og arbejder hårdt på, at den gode udvikling fortsætter, siger Holst.

24-årige Holst har i alt spillet 25 kampe for Elfsborg, og det er undervejs blevet til to scoringer og tre assists.

Han har kontrakt med klubben til sommeren 2021.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

19 kommentarer

Emre mor97 10:04          
Here we go again..
Hovedstadendanskemestre 10:09          
Jada, nogen af allsvenska-holdene er på niveau med superliga-holdene eller bedre, men FCK er klasser over det bedste svenskerne kan tilbyde.
MesutCazorla 10:10          
Det glæder mig, at han har fundet sig godt til rette i det svenske, for han er satme en sympatisk fyr, så det fortjener han.
I øvrigt korrekt, at svensk fodbold er på niveau med Superligaen, det ved man også, hvis man jævnligt får set Allsvenskan - og stemningen er uovertruffen her i Skandinavien. AIK vs Djurgården trumfer alt jeg har set herhjemme, og var en af de federe fodboldoplevelser jeg har haft.
DJ89 10:14          
24 år alligevel.. Det er jo ingen alder. Jeg føler han har været i gamet i evigheder :) Håber hans udvikling fortsætter
ronni-lund 10:17          
De øvrige hold i ligaen er ret jævnbyrdige med suppen, men Malmø må maksimalt være op niveau med FCM, ja ved godt de slog dem ud i kvalen sidste år
Randomhero 10:29          
Nu siger han vel ikke at holdene individuelt matcher hinanden men blot at ligaerne er på niveau med hinanden? Det er vel ikke helt skudt forbi? Ligaerne er nogenlunde jævnbyrdige jfr. UEFAs koefficientlister. Og hvad Allsvenskan ikke har på banen, har de vist så rigeligt på lægterne..
Bremen 10:37          
FCK er altså ikke klasser over Malmø.
Onsdag 19. juni
Tirsdag 18. juni