Luk

Holst drømmer om Brøndby-retur

| Allsvenskan | 12 kommentarer
Holst drømmer om Brøndby-retur
Foto: IF Elfsborg

Infoboks

IFK Göteborg - Elfsborg
Allsvenskan (05/04)
YouBet 1,80 3,35 4,25

Elfsborg-danskeren Frederik Holst har en drøm om at vende tilbage til Brøndby IF på et senere tidspunkt i karrieren. 

Frederik Holst startede fodboldkarrieren i Brøndby IF og var en fast del af Brøndbys startellever på backpositionen i mange sæsoner. 

I august 2017 skiftede han væk fra Brøndby og Danmark til en tilværelse i Holland hos Sparta Rotterdam. Efter et år i den hollandske klub skiftede den 25-årige dansker til svenske Elfsborg, som han i dag spiller for. 

Frederik Holst har bestemt ikke glemt tiden i Brøndby og har stadig et blødt punkt for klubben. Derfor håber Holst også, at han kommer til at spille i vestegnsklubben på et senere tidspunkt i karrieren. 

Lige nu er fremtiden dog svær at spå om i denne tid med coronakrisen. 

- Det er svært at sige lige nu i denne tid. Til sommer har jeg et år tilbage. Før alt det her skete, så skulle klubben og jeg måske have snakket sammen angående de fremtidige planer. Om de ville have penge for mig, og hvordan de så på situationen. 

- Jeg har været glad for tiden i Elfsborg og føler, at jeg stadig kan udvikle mig i klubben, men jeg vil også gerne udfordre mig selv endnu mere, om det så skal være i en større liga eller i Danmark. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg altid vil have hjertet i Brøndby. 

- Der er stadig en eller anden lille drøm om at vende tilbage til klubben en dag. Men hvornår det bliver er svært at svare på, siger Frederik Holst til bold.dk. 

Følger Brøndby

Han siger, at han følger Brøndby i 3F Superligaen. Når han er på besøg i Danmark, bliver det også til en tur på stadion i ny og næ. 

- Jeg følger Brøndby i Superligaen, og det er mest i tv’et. Nogle gange har det dog passet med, at jeg kunne komme hjem og se familien og så være en tur på stadion for at opleve stemningen og se gutterne igen. Det er sjovt og også lidt specielt at se dem spille efter så mange år, siger den danske back.

Brøndby-holdet er noget anderledes, end da han forlod klubben for godt tre år siden. Han mener, at de unge spillere har taget chancen og viser karakter. 

- Der er mange unge spillere, der er sultne og har gåpåmod. Det ser ikke ud til, at de er påvirket af at komme ind på førsteholdet og tage lidt mere ansvar. Det har været fedt at se dem tage ansvar og give den fuld gas, siger Holst og tilføjer, at han tror, at Brøndby kan slutte i top tre. 

Positivt bekendskab

Frederik Holst nævner, at han har haft en rigtig god tid i Elfsborg, men at han godt kunne have scoret flere mål. 

- Jeg synes, at det er godt og meget positivt at være i klubben. Det har været lidt svingende holdmæssigt med hensyn til placeringer. 

- Personligt synes jeg, at det er gået ganske udmærket. Jeg har fået spillet næsten alle kampe. Det har været positivt, men jeg kunne godt have scoret lidt flere mål og leveret lidt flere assists. 

Frederik Holst er noteret for 126 kampe i Superligaen for Brøndby. 

Allsvenskan nåede ikke at starte, inden coronakrisen indtraf. I år har Frederik Holst spillet tre pokalkampe for Elfsborg, og her har han leveret hele tre oplæg. 

I alt er højrebacken noteret for 42 kampe for Elfsborg med to mål og seks oplæg til følge. Elfsborg blev nummer otte i den seneste sæson af Allsvenskan.


Af Anders Jensen

12 kommentarer

Tanken 07:43          
Jeg for også set (for mig overraskende) mange fans som ønsker ham tilbage. Faktisk er der rigtig mange som gør
Brevklubben 08:34          
Sympatisk, ung mand, som mange nok husker som en spiller, der gav alt hvad han havde for klubben. Personligt ønsker jeg ham ikke tilbage - i hvert fald ikke på banen.
tofod 08:45          
Han var en af dem der forsøgte at gå forrest i Brøndbys svære perioder. Han var også med til at spille i toppen under Henrik Jensen. Men er han ikke også lidt et billede på Brøndbys svære periode, hvor man havde spillere der ikke helt var gode nok?

Jeg har ikke fulgt så meget med i hans karriere den seneste tid, så hvis han har udviklet sig meget, er det selvfølgelig noget andet, men med det han præsterede i BIF sidst vil jeg mene at alternativerne bør være bedre.
Tanken 09:20          
Jeg er helt enig i det i andre siger. For mig er han indbegrebet af en spiller som kæmpede røven ud af bukserne, men aldrig havde helt det niveau som skal til, hvilket jo var det vi så i hvert fald i dele af den rigtig dårlige periode
bruger 133930 11:53          
Lad mig sige det på den måde da han forlod klubben manglet han en del
I sit spil det må man sige han virkelig har fået lagt på i Sverige han arbejder stadig røven ud af bukserne og han ville om Ca 1 år kunne var en klar spiller vi kunne bruge i klubben
laph 12:17          
Hellere Holst på højre back end Johan Larsson, som heldigvis heller ikke er i klubben mere !!
SotD 21:09          
Jeg er med på, at Brøndby i den periode (måske særligt det år, hvor man reddede røven i sidste spillerunde i Horsens) ikke havde verdens bedste hold, meeen det var altså ikke pga. spillermaterialet at man kom i bekneb. Truppen var til langt mere end overlevelseskamp.

Ganske vist var man svagt besat på målmandsposten, og mange af talenterne var der ikke helt, men altså:

Michael Krohn-Dehli, 29 år, 24 landskampe og havde netop været med til EM i Polen/Ukraine, hvor han spillede fuld tid, og enten scorede eller assisterede i samtlige gruppekampe imod Holland, Tyskland og Portugal. Kæmpe profil. Var også fast mand på landsholdet i hele sæsonen.

Dennis Rommedahl, 33 år, 117 landskampe. Han havde ligesom Krohn-Dehli lige været med til EM som en vigtig spiller, og fortsatte på landsholdet i hele sæsonen, undtaget i skadesperioder. Bevares, han var ikke hvad han havde været, men dog en profil.

Mikkel Thygesen, 27 år, 3 landskampe og blev hentet i FC Midtjylland for 23mio kroner et par år forinden. Han leverede hhv. 7 mål og 6 assists og 9 mål og 4 assists i de to forgangne sæsoner, og var en af ligaens klart største profiler.

Jan Kristiansen, 30 år, 11 landskampe. Havde haft et par dårlige sæsoner op til, men jo også et par ganske gode i hhv. 08/09 og 09/10. Havde udlandserfaring, og var tidligere Superliga-topscorer.

Simon Makienok, 21 år. Scorede 10 mål i 11/12 sæsonen, 14 mål i 12/13 sæsonen og 12 i 13/14 inden han blev solgt til Palermo for 16mio kroner. Han var en stor profil.

Clarence Goodson, 30 år, 31 landskampe. Blev hentet til klubben for 12mio kroner året inden og var mere end regelmæssigt inde omkring USA´s landshold.

Quincy Antipas, 28 år, blev hentet i SønderjyskE op til sæsonen for 6mio kroner, efter at have scoret 9 mål og lavet 8 assists året forinden. Han scorede 7 og lavede 9 assists for Brøndby i 12/13 sæsonen. Han var absolut en Superligaprofil.

Mike Jensen, 24 år, havde 80 ungdomslandskampe, bl.a. 27 for U21 og blev solgt til Rosenborg for 12mio kroner i vintervinduet. Han gik direkte ind og blev profil for Norges bedste hold.

Martin Albrechtsen, 32 år, 4 landskampe. Masser af erfaring og en god spiller at læne sig opad.

Derudover havde man spillere/talenter som Jens Stryger Larsen, Lebohang Phiri, Riza Durmisi og i lidt mindre omfang Anders Randrup, Dario Dumic, Daniel Stenderup, Nicolaj Agger og Mathias Gehrt som også alle har spillet temmelig mange kampe på Superliganiveau eller derover.

Det er muligt, at Holst fortæller noget af historien, men det er ikke en historie omkring en Superligatrup der er så svag, at den burde kæmpe for overlevelse. Jeg forestiller mig at i hvertfald 6-8 andre klubber i Superligaen tilhver en tid havde byttet deres trup ud med Brøndbys i den (de) sæson(er)...
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts
FCK: Spillere, trænere og ledere går ned i løn
10:18
SERIE A
10:17
Dansk Politik
10:16
Corona-overblik: Tomme sæder og aflysninger
10:04
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
10:04
SERIE A
10:03
Argentinere håber at få Aguero og Biglia hjem
10:00
FCK: Spillere, trænere og ledere går ned i løn
09:59
Ærlig Maxi: Jeg løj mig til Liverpool-kontrakt
09:55
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:54
Tobias M. om HIF-exit: Ikke økonomi til det
09:53
Den Korte Radioavis = Sublim satire med substans
09:50
Aktie/investerings tråden
09:49
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:49
UEFA advarer PSG-spillere efter Haaland-hån
09:49
Wembley stråede i Dannebrogs farver tirsdag
09:46
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:44
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:43
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:43
Ærlig Maxi: Jeg løj mig til Liverpool-kontrakt
09:39
FCK: Spillere, trænere og ledere går ned i løn
09:36
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:26
Aktie/investerings tråden
09:25
Wembley stråede i Dannebrogs farver tirsdag
09:23
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:19