Luk

Holst om lønnedgang: Storsindet og modent

| Allsvenskan | 0 kommentarer
Holst om lønnedgang: Storsindet og modent
Foto: IF Elfsborg

Frederik Holst og resten af spillerne i Elfsborg er gået ned i løn grundet coronakrisen. Det er både storsindet og modent, mener danskeren. 

Mandag aften kom det frem, at Elfsborg blev den første klub i Allsvenskan, hvor alle klubbens ansatte er gået ned i løn heriblandt alle klubbens spillere grundet coronakrisen. 

I den svenske klub spiller den danske back Frederik Holst, der tidligere har spillet i Brøndby IF og Sparta Rotterdam. 

Han fortæller til bold.dk, at alle spillerne var enige i beslutningen om at gå ned i løn.

- Jeg har det fint med beslutningen. Vi har en WhatsApp-gruppe, hvor fire spillere lavede samtalen til at starte med. De vendte deres tanker om klubben og coronakrisen, og hvordan vi kunne hjælpe klubben økonomisk, fordi alle i den her tid bliver ramt af krisen.

- Det kom egentlig meget naturligt, og alle spillerne var egentlig på fra start af og syntes, at det var en god idé at gå lidt ned i løn for at hjælpe klubben, siger Frederik Holst til bold.dk.

- Hvad synes du, at det siger om Elfsborg, at spillerne i fællesskab går ned i løn som den første klub i Allsvenskan?

- Det viser, at vi har karakter. Vi var den første klub i Allsvenskan, der gjorde det. Vi hjælper, hvor vi kan. Vi knokler på fodboldbanen, men vi ved også, at der er nogle folk, der også knokler, for at hele klubben holdes i gang. 

- Vi vil gerne give lidt tilbage, og jeg synes, at det er storsindet og modent af spillertruppen.

Fair lønnedgang

25-årige Frederik Holst siger, at lønnedgangen ikke kommer til at påvirke ham det store økonomisk. Elfsborg nævnte mandag, at lønnedgangen kan spare klubben flere millioner. 

- Jeg vil ikke fortælle, hvor mange procent vi er gået ned. Min hverdag kører dog på samme måde som før, og jeg har ikke problemer, før jeg skal sove grundet det økonomiske. Det er fair, det vi er kommet frem. 

- Jeg håber og tror på, at alle kan acceptere det, så hverdagen kan komme til at fungere, siger danskeren. 

I øjeblikket er Frederik Holst hjemme i Danmark og selvtræner både med og uden fodbold, og han synes, at klubben får det bedste ud af den noget uvante situation med coronakrisen.

- Det er selvfølgelig en mærkelig situation, men jeg synes, at vi tackler det ganske udmærket og får det bedste ud af det. Der er ting, der er vigtigere end sport lige nu. Vi skal bare give den en skalle og holde os friske, til når der kommer grønt lys, og der er bedring at spore.

Gok i hovedet

Allsvenskan nåede ikke at starte, inden coronakrisen kom. Den danske back nævner, at han ærgrer sig over, at ligaen nu er udsat på ubestemt tid. 

- Det var lidt et gok i hovedet, da vi havde set så meget frem til april, hvor der var sæsonstart. Det var lige oppe over, og vi havde nogle gode træningskampe i USA og pokalkampe. 

- Det har personligt været lidt øv, men det kan ikke være anderledes lige nu, og det er helt rigtigt at holde pause og holde lidt afstand. 

- Vi havde dog set meget frem til sæsonstarten og var inde i et godt flow, så det er lidt et tilbagefald. Jeg havde ikke lige regnet med, at vi skulle have en opstartsperiode igen.

Frederik Holst siger, at Elfsborg endnu ikke har fastsat en målsætning for den kommende sæson. Danskerens personlige målsætning er dog, at klubben slutter højere end i den seneste sæson. 

Elfsborg blev nummer otte i den seneste sæson. 

Frederik Holst skiftede til Elfsborg fra Sparta Rotterdam i august 2018. 


Af Anders Jensen
Tirsdag 7. april