Luk

Horsens rykkede ned efter vildt kollaps

| 3F Superliga | 63 kommentarer

AC Horsens var foran med 3-0, men tabte det hele på gulvet efter pausen, da Vejle endte med at få 3-3, som sendte Horsens ud af 3F Superligaen. 

Der var pres på AC Horsens fredag eftermiddag, som tog imod Vejle Boldklub på hjemmebane.

Hvis Horsens ikke skulle rykke ud af 3F Superligaen, så var kravet en sejr over lokalrivalerne, som slog netop Horsens med 3-0 for halvanden uge siden.

Til opgøret måtte Jens Berthel Askou se bort fra Matej Delac i målet, som slog ribbene i deres seneste kamp. Derfor startede Aleksander Stankovic mellem stængerne.

For udeholdet var Ylber Ramadani og Dominik Kovacic med i forhold til holdets seneste kamp.

Det var gæsterne, som kom klart bedst fra start, og Horsens kom ikke meget over midten i løbet af de første ti minutter.

Som minutterne gik blev opgøret dog en mere lige affære og angrebene flød fra ende til ende.

Efter 23 minutter blev Louka Prip nedlagt i feltet og et par minutters stilhed, blev Sandi Putros sendt til VAR-skærmen, hvorefter han pegede på pletten.

Herfra gik netop Prip til bolden, som han smaskede i nettet til 1-0.

Fem minutter før pausen fik Vejle en stor mulighed for at udligne, da Stankovic gav en dum retur, som Ramadani dog sparkede lige på keeperen.

I overtiden af halvlegen pegede Putros igen på pletten, da Prip igen blev nedlagt af feltet – denne gang af Kevin Yamga.

Igen eksekverede Prip fra pletten til 2-0, selvom han dog var lidt heldig, da Alexander Brunst-Zöllner var tæt på at tage sparket,

Vejle-forsvaret sejlede efter pausen

Begge hold startede som lyn og torden med kæmpe chancer i begge ender, hvor begge målmænd dog hev fine redninger frem.

Vejles forsvar var dog ikke kommet ud fra omklædningsrummet efter pausen, og de gav flere gaver væk.

En af dem udnyttede Lirim Qamli til 3-0, da han stjal bolden fra Ramadani, som driblede rundt foran sit eget felt.

Der kom spænding tilbage i kampen efter en times spil. Et hjørnespark blev slået ind i feltet, hvor German Onugkha scorede til 1-3 efter noget klumpspil.

Vanvittigt comeback og hattrick

Reduceringen gav i den grad Vejle blod på tanden, mens Horsens med det samme trak sig længere tilbage på banen. Horsens-forsvaret fik afværget flere gode Vejle-muligheder, men fem minutter før tid gav presset pote. 

Et tidligt indlæg blev sendt ind til Onugkha, som med et fremragende hovedstød lagde bolden ind i hjørnet til 2-3.

Nu var der igen grad spænding i opgøret igen, og Horsens var ved at smide det hele på jorden.

I de sidste sekunder af kampen blev bolden headet på tværs til Onugkha, som tæt under mål scorede hattrick og udlignede til 3-3 - et helt vanvittigt comeback.

Horsens fik ikke scoret i den anden ende, og derfor rykkede de ud af 3F Superligaen efter et kæmpe kollaps efter pausen.

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Theis Fischer Brandt
Onsdag 12. maj