Luk

Horsens slog Nykøbing trods brændt straffe

| NordicBet Liga | 28 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - Nykøbing FC 2-1
NordicBet Liga
7' 1-0 Magnus Jensen
40' 1-1 Mathias Kristensen
53' 2-1 Thor Lange

AC Horsens nedlagde pokaldræberne Nykøbing FC i søndagens 1. divisionskamp med cifrene 2-1, selvom Casper Tengstedt brændte et straffespark i første halvleg.

AC Horsens halser efter de andre tophold i 1. division, og derfor var der brug for tre point hjemme imod oprykkerne Nykøbing FC, der er kommet fint fra land i denne sæson og i midtugen sendte FC København ud af pokalen.

Jens Berthel Askous tropper kom glimrende fra land, for efter blot fem minutter var de gule foran, og det var efter en dødbold.

Thor Lange lagde hjørnesparket i feltet, og her steg Magnus Jensen til vejrs og pandede bolden ind i mål med stor kraft til 1-0 via overliggeren.

Anders K. Jacobsen fik kort efter en stor hovedstødsmulighed på kanten af offside, men bolden sneg sig over målrammen.

Nykøbing FC havde dog også fine perioder i første halvleg, hvor de kørte bolden godt rundt, og efter knap en halv time fik de en stor chance.

Mathias Gehrt fandt Sebastian Koch, der helt fri i venstre side lagde bolden til rette for Mathias Kristensen, som dog i sidste øjeblik blev blokeret.

Med en halv time spillet fik AC Horsens straffespark, da Jacob Egeris havde hånd på bolden, men Casper Tengstedt brændte sit forsøg på Jannich Storch, der snuppede bolden.

Thomas Santos havde en stor chance efter en friløber, men igen var Storch redningsmand med en fin fodparade.

I stedet var det Nykøbing, der udlignede kort før pausen. Mikkel Andersen smed et indlæg i feltet, og Mathias Kristensen steg til vejrs og pandede bolden i det lange hjørne til 1-1, der var stillingen ved pausen efter en ganske chancerig første halvleg.

Horsens kom bedst ud til anden halvleg og kom på 2-1 efter knap ti minutter. Nykøbing mistede bolden, og så gik det stærkt i en omstilling den anden vej, hvor Thor Lange ved bageste stolpe sendte kuglen i kassen.

Nykøbing var tvunget til at tage topscorer Mathias Kristensen ud med en skade efter godt en time, mens også førstemålmand Jannich Storch så ud til at have store smerter.

Herefter blev det en lidt rodet affære på grund af flere udskiftninger og andre spilstop, men det var til sidst Horsens, der var tættere på at øge føringen.

Casper Tengstedt havde et glimrende fladt skudforsøg med et par minutter igen, men Storch var igen redningsmanden, da han kom godt ned og fik afværget.

De syv minutters overtid blev nervepirrende med chancer i begge ender, men AC Horsens holdt stand.

AC Horsens vandt derfor kampen med 2-1 og rykker op på fjerdepladsen i 1. division - fem point fra topholdet FC Helsingør. Nykøbing FC er nummer seks.


Af Sara Margren

28 kommentarer

Forevergreen69 16:56          
Endnu en rystende svag dommerpræstation i NordicBet Ligaen. Hold kæft niveauet er lavt.
Sheringham 16:58          
Jeg tror roligt at dommer Nils Heer kan lave planer i næste weekend. For kan på ingen måde forestille mig at han skal ud og dømme fodbold.

1) Dømmer et fuldstændig forkert straffespark til Horsens

2) Overser et klokkeklart rødt kort til Delac

3) Overser et klokkeklart rødt kort til Nykøbing (ved ikke hvad han hedder, men ham der lå sidelinjen og stemplede Gemmer på knæet)

Derudover er det bare dejligt med tre vigtige point i en ikke særlig køn kamp.
Mac2907 16:59          
Hmm, nu skal man så nok ikke kommenterer spillernes niveau og deres fejlafleveringer som starter en lavine af chancer…..
Tommy Poulsen 17:01          
Syv minutters tillægstid alligevel?? Den dommer var ikke ude efter andet end opmærksomhed!

Når det så er sagt, så er det dejligt at holdet begynder at vise sig bedre end modstanderen over en hel kamp! Så kan det godt være den kun ender 2-1, men der var næppe den store tvivl om udfaldet i anden halvleg! Så mangler vi bare at komme væk fra koncentrationsbesvær som vi har efter det brændte straffe.

I øvrigt credit til Kristensen for at heade den super flot i kassen!
Gulmand 17:05          
Den var til gult. ro på. Horsens var bare bedst.
Yellowroad 17:18          
Hvad snakker du om Sheringham? Der var sgu da ikke noget rødt på Delac og straffesparket så da fint ud det er en hands situation. NFC´s røde kort kan diskuteres, men klokkeklart rødt ligefrem synes jeg er hårdt. De spillede svinsk, men det gør den slags hold vel normalt. Dommeren lagde for meget tid til og det var sådan set det, en OK dommerpræstation, videre.

Det var det rigtige hold JBA stillede med, synes klart Thor Lange var bedst omend Riisgaard også spillede en stor kamp, Thor´s mange rush langs banen kunne vi have udnyttet bedre i 1. halveg hvor vi stort set kun spillede gennem højre side tilgengæld gav det netop mening da vi havde en stor spillende Santos der som virkelig har oppet sit niveau på det seneste, god gennemslagskraft og teknikken er tydeligvis også blevet mere skarp.

Tengstedt havde lidt en offensiv offday især i første halveg, han skal nok være lidt mere i centrum offensivt efter min mening, dog burde han godt kunne blive bedre på venstrekanten, det virker dog kraftigt som om at vi mangler decideret fart på kanterne med både Tengstedt og AK inde, de er for centrale offensivt; Musonda burde bruges fra start da han netop har den fart.

Qamili og Musonda havde en kollektiv offday og skal bruge lidt tid på at spilles sammen, der var flere situationer hvor den simple effektive aflevering var der, men hvor de begge forsøgte for individuelt, effektivitet skal først og fremmest være førsteprioriteten i vores offensive spil, begge var lidt opgivende i nogle situationer det skal helst ikke blive en vane, der skal løbes for holdet i den grad når man bliver skiftet ind i sådan en kamp.
Sheringham 17:24          
Straffespark:
Ret nemt - Den bliver tyrret op på en hånd som ikke er i en unaturlig position. Efter de nye regler skal det ikke give straffe. Den er simpel.

Delac:
Han fratager dem en oplagt scoringsmulighed ved at samle bolden op med hænder uden for feltet. Hvis han ikke havde samlet den op havde angriber haft adgang til tomt mål.

Nykøbing
Gemmer kommer mod ham, bolden ligger ved siden af ham på jorden. Han løfter benet unaturligt og stempler direkte ind på Gemmer. Det var på ingen måde noget der ligner at gå efter en bold.
Torsdag 21. oktober