Luk

Hypet Lyngby-komet holder benene på jorden

| 3F Superliga | 10 kommentarer

Infoboks

Lyngby - AC Horsens
Superligaen Grundspil (27/10)
bet365 2,20 3,40 3,20
NordicBet 2,29 3,40 3,10
Oddset 2,35 3,35 3,05

Lyngby unge forsvarskomet Frederik Winther lader sig ikke rive med trods sin store succes, men et salg vil være glædeligt for klubben, siger træner Christian Nielsen.

Lyngbys unge forsvarsspiller Frederik Winther har høstet masser af ros i denne sæson, og i fredagens kamp mod FC Nordsjælland udmærkede han sig igen.

Cheftræner Christian Nielsen var igen imponeret af sin unge forsvarer.

- Han spillede på mange måder en klassekamp mod FCN. Alle ved, at det er svært at spille mod Nordsjællands forreste spillere, som har så ekstremt meget fart, siger Nielsen til bold.dk.

- Det kræver, man er klog i sin positionering og er forudseende, så man ikke bliver oversprintet i løbedueller.

- Han spillede en rigtig god kamp forsvarsmæssigt, men også i forhold til opbygningsspillet, især taget i betragtning at han er 18 år.

Ikke påvirket af hype
Frederik Winther blev i sommer sat i forbindelse med storklubber som RB Leipzig og Salzburg, mens også FC København blev nævnt som bejler til forsvareren.

Winther har ikke ladet sig påvirke af rygterne, fastslår Christian Nielsen.

- Frederik har begge ben solidt plantet på jorden. Han er en meget rolig dreng, der tager tingene stille og roligt, som de kommer, siger cheftræneren.

Winther er da også selv fint tilfreds med, at han blev i Lyngby.

- Jeg endte som Lyngby-spiller, og det var også det rigtige. Jeg fokuserer på at blive ved at spille og udvikle mig, og så må vi se, hvad der sker senere hen, siger Winther til bold.dk.

- Det var da anderledes at gå fra, at ingen kendte mig, da jeg spillede U19-fodbold, til at spille Superliga og pludselig blev der skrevet om én. Men det følger med, når man spiller på den største scene i Danmark.

Et salg vil være glædeligt
Lyngby risikerer at miste Frederik Winther i vinterens transfervindue, men det er ikke noget, træner Christian Nielsen ligger søvnløs omkring.

Selvom han i så fald vil savne Winther, vil det være en glædens dag for klubben, hvis de ender med et stort salg.

- Sker det, så sker det. Vi er stadig en talentudviklingsklub, som har en forretningsmodel, der gør, at vi skal sælge unge spillere, siger Nielsen.

- Hvis det sker, er det, fordi klubben har leveret et fantastisk stykke arbejde. Frederik har været i klubben, siden han var 13 år, og der er rigtig mange i klubben, der er stolte over det, han præsterer nu.

- Den dag, det sker, vil det være en glædens dag for Lyngby, selvom vi selvfølgelig så mister ham på banen, fastslår Christian Nielsen.

Blev sparet af ren kærlighed
Frederik Winther sad ude mod Hobro i forrige runde, men det er var af ren og skær kærlighed, fastslår Christian Nielsen.

- Min og vores fornemmeste opgave er at beskytte Frederik lidt i den her verden, siger cheftræneren.

- I sidste uge hvilede vi ham, så han ikke bliver overbelastet, for inden den kamp havde han spillet samtlige minutter for os, inklusiv pokal- og landskampe.

- Så det var kun af ren kærlighed til ham, at han blev sparet. Det er hans første Superliga-sæson, og der er stadig to måneder endnu, siger Nielsen.

18-årige Frederik Winther har spillet 22 førsteholdskampe for Lyngby, heraf 12 i denne sæson.


Af Sara Margren

10 kommentarer

Campeones32 09:43          
Er der nogen der kan forklare mig hvorfor man som talent skal omtales som komet. Hvor er sammenhængen, er der specielle kriterier der skal opfyldes?
Brækker mig over det er det sidste ny at kalde unge spillere, amatørjournalistik
Sanchez23 10:14          
Hvorfor er det amatørjournalistik at kalde et talent, som er braget ind i superligaen for komet. Det er jo ikke ligefrem en ny term.
Kim W 10:20          
En komet er vel en betegnelse for noget der kommer ud af det blå med lynets hast. Frederik var nærmest ukendt for mange sidste år, inklusiv Lyngbys fans og greb chancen over nat da han fik den og har ikke set sig tilbage siden. Jeg synes komet er en fin betegnelse. Tager man Mauritz Kjærgaard som Lyngby solgte til Salzburg, så var han trods hans unge alder et talent, som man havde tale om i et par år og derfor var det ike en overraskelse for nogen.
Tranquillo93 10:46          
Det kan undre en, at han ikke er udtaget til u21 landsholdet. Med alt ære og respekt for Brentford, deres u23 hold og Japhet Sery Larsen, så mener jeg Frederik Winther burde være foran i den kø.
Allan FA 13:16          
Nok meget smart at få lidt mere hård på brystet. Blev meget nemt bragt ud af fatning i Sundby af lidt konstruktiv kritik af hans evne til at falde teatralsk
Campeones32 14:05          
Det amatøragtige ligger i det er det ord der bruges om næsten samtlige unge fodboldspillere nu om dage.
Hver gang der er en artikel om det ene eller det andet talent bruges ordet komet. Det er til at blive skør af :-)
Det er naturligvis bare min personlige mening - men jeg mener ikke det tager lang tid at kalde fodboldspillerne noget mere relevant end en komet.
Mandag 21. oktober