Luk

Ibrahimovic går hårdt til Sveriges landstræner

| EM | 22 kommentarer
Ibrahimovic går hårdt til Sveriges landstræner
Foto: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic går hårdt til Sveriges landstræner Janne Andersson, som ifølge Ibrahimovic så bort fra spillere med anden etnisk herkomst end svensk, da han første gang skulle udtage et landshold.

Zlatan Ibrahimovic spiller ikke længere på det svenske landshold, men han har stadig sine holdninger om, hvad der sker under landstræner Janne Anderssons ledelse.

I et stort interview med Expressen fortæller han om, hvordan han selv har åbnet døre for spillere med udenlandsk baggrund, og at han er glad for, hvordan diversiteten er på landsholdet og i Allsvenskan i dag.

Der er dog et men, og det er Janne Anderssons første landsholdsudtagelse.

- Hvad skete der der? Hvor mange var der med en anden baggrund var med? spørger Ibrahimovic og svarer selv.

- Der var ingen med. Ingen. Så blev han spurgt ind til det, og så sked han i bukserne, og til den anden samling tog han spillere med en anden baggrund med, fordi det skulle være politisk korrekt, siger Zlatan Ibrahimovic.

Han svarer derefter på spørgsmålet om, hvorvidt han tror, det var spørgsmålet, der fik landstræneren til at ændre mening.

- Det var det, der skete. Om det var derfor eller ej, ved jeg ikke, men det var det, der skete. Først var der ingen med, så fik han spørgsmålet, sked i bukserne, og så kom der flere med.

- Han ødelægger det, jeg har bygget op gennem 20 år. Hvis det er noget, han står for, så skal han stå for det og ikke ændre det, fordi der kommer et spørgsmål.

- Han skal ikke ændre det, fordi medierne sværter ham til, men han skal stå inde for det, han gør. Men det ændrede hele hans trup. Vi står alle for forskellige ting, siger Zlatan Ibrahimovic ironisk.

Ifølge Fotbollskanalen var både Jimmy Durmaz og Emir Kujovic, som begge har anden etnisk baggrund end svensk, med i Janne Anderssons første landsholdstrup – men de spillede ikke fra start.

I den anden samling var Jimmy Durmaz og Martin Olsson med, og de spillede fra start i begge de kampe, der var i forbindelse med den landsholdssamling.

Fotbollskanalen beskriver, at Janne Andersson først længe efter den anden samling blev bedt om at forholde sig til den etniske diversitet på landsholdet.

Landstræneren har da heller ikke det store tilovers for Ibrahimovic's udtalelser.

- Når det kommer til, hvordan jeg udtager landsholdet, så er der kun én ting, der gælder, og det er, hvordan spilleren kan hjælpe os til at vinde kampe. Hvor man kommer fra, eller hvor man har sine rødder betyder intet.

- Jeg bliver irritereret, når man insinuerer, at jeg baserer mine udtagelser på, hvor man kommer fra. Det er utrolig langt fra det, jeg står for både som leder og person, siger Andersson ifølge Expressen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

22 kommentarer

TKJensen 10:07          
Engtlig underligt at han ikke er mere PK, som vi jo er her i Sverige...

Han burde stille med ca 30% spillere af anden etnisk baggrund, 12% muslimer, 10% jøder og 3% Danskere :)

Desværre er det sådanne i Sverige at hvide mænd altid skal tænke 2 gange over hvad vi gør eller siger for ikke at blive stemplet som racister. At dette IGEN kommer ud i medierne kan bero på at det er Zlatan der snakker, for hvor dumt er det at kalde en landstræner en racist på baggrund af at han ikke har med "ikke hvide Svenske spillere" i en kamp og så har med 2 i en anden. Det er søgt og en farlig udvikling!
KennethF 10:14          
Han burde stille med ca 30% spillere af anden etnisk baggrund, 12% muslimer, 10% jøder og 3% Danskere :)
Jeg følger ikke den svenske landshold tæt nok til at kunne udtale mig om, hvordan det står til med de andre kvoter, men Robin Olsen opfylder vel i hvert fald nogenlunde danskerkvoten ;-)
Funkyknas 10:17          
TKJensen.. sikke noget vrøvl du kommer med.
kimjen 10:24          
Zlatan har fat i en pointe.
Ordvalget er som sædvanlig lidt ude af proportioner. Ligestilling på fodboldbanen har stadigvæk meget langt igen i hele Skandinavien.
MEN Zlatan har ret.
Deja-Vu 10:32          
En landshold bør altid blive udtaget efter hvem landstræneren mener kan præstere bedst. Religion, hudfarve, baggrund og seksuel orientering bør aldrig blive genstand for landstrænerens tanker.

Hvis landstræneren så vurdere, at de 23 mest kvalificerede alle er hvide ariske svenskere, er det som det er. Man må gerne være uenige i valget af spillere, men der bør aldrig gå politik i den.
PhilipB 10:38          
Zlatan har fat i en pointe. Ordvalget er som sædvanlig lidt ude af proportioner. Ligestilling på fodboldbanen har stadigvæk meget langt igen i hele Skandinavien. MEN Zlatan har ret.

Bortset fra, at han så ikke rigtigt har det. Faktisk er det da et farligt personangreb at insinuere, at Janne Andersson skulle have baseret sin første trup på et racistisk grundlag, når det ifølge artiklen er decideret usandt. For mig lugter det af endnu en omgang trumpiansk retorisk fra Sveriges bedste fodboldspiller nogensinde: sig et eller andet chokerende uden noget som helt empirisk grundlag, og går den, så går den.

Han har ganske givet have en pointe i, at indslusningen af talentfulde andengenerationsindvandrere på de skandinaviske landshold generelt ikke har været nogen succes, men hvorfor går Ibrahimovic efter manden? Har han et horn i siden på Andersson, der var iskold omkring Ibrahimovics selvcentrerede cirkus op til VM for et år siden om, hvorvidt han skulle med i truppen?
Lord Harrasmus 10:47          
Zlatan er en kæmpe idiot, hold nu kæft med jeres kvoter og pis!

Man udtager de bedste, og selvfølgelig skal man ikke gå op i baggrunden, hold nu kæft, tænk der er brugere herinde der støtter Zlatan. Komplet hjerneblæst
Onsdag 16. oktober
Tirsdag 15. oktober