Luk

IFAB afviser at ændre regler efter City-kritik

| Premier League | 16 kommentarer
IFAB afviser at ændre regler efter City-kritik
Foto: Getty Images

Infoboks

Olympiakos - Tottenham
Champions League gruppe B (18/09)
bet365 4,20 3,40 1,90
NordicBet 4,10 3,65 1,98
Oddset 3,95 3,55 1,95

Fodboldens regelmagere IFAB afviser at genoverveje reglerne om hånd på bolden.

Indskiftede Gabriel Jesus troede, at han havde scoret til 3-2 i tillægstiden i lørdagens kamp mod Tottenham.

Målet blev imidlertid annulleret efter VAR-gennemgang, da bolden havde ramt Aymeric Laportes hånd i opspillet til målet.

Det fik Pep Guardiola til at udtrykke utilfredshed med reglerne om hånd på bolden, som han ikke mener håndhæves konsekvent.

- Vi kunne godt bruge lidt mere konsistens. Hvis der var hånd på bolden ved Aymeric Laporte, hvorfor var der så ikke hånd på bolden ved Fernando Llorente sidste sæson, siger City-træneren til The Guardian.

IFAB vil dog ikke genoverveje reglen om hånd på bolden efter én enkelt hændelse.

- Loven er ret tydelig. Det handler mere om kommunikation og accept, end om at sige 'vi er nødt til at reagere med det samme og ændre reglerne'.

- Vi overvåger hvad der sker i fodbold hver eneste dag. Hvis vi føler, at der er en regel der skal genovervejes, så kommer det selvfølgelig på dagsordenen, udtaler Lukas Brud, talsmand for IFAB.

I loven om hånd på bolden, som senest blev ændret den 1. juni i år, står det at enhver brug af hånden, som leder til et mål, skal straffes.


Af Benjamin Alexander Helbo

16 kommentarer

9eren 11:27          
"At ændrer" gør fysisk ondt at læser.
florczaket 11:29          
- Vi kunne godt bruge lidt mere konsistens. Hvis der var hånd på bolden ved Aymeric Laporte, hvorfor var der så ikke hånd på bolden ved Fernando Llorente sidste sæson, siger City-træneren til The Guardian.


Pep det er jo meget simpelt - reglen er jo først indført i år!
Toon Toon! 11:31          
Ja Pep er lidt på afveje her. Det er jo en ny regel. Helt tåbelig regel dog.
Hasse1983 11:32          
Han skal nok blive glad igen, når eget hold drager fordel af reglen. Sådan plejer det at være.
- og det er uanset om man hedder Pep, Klopp, Poch el OGS mfl.

Synes personligt ikke at reglen er tåbelig, men umiddelbart blot gør det mere simpelt. Det kan ikke længere mistolkes, da man har fjernet bevidst / ubevidst skønnet.
Steve Highway-61 11:34          
Et hånd i 1. minut ændrer resten af kampen. Sommerfuglens vinge om igen.
Toon Toon! 11:38          
Synes personligt ikke at reglen er tåbelig, men umiddelbart blot gør det mere simpelt.

Jeg mener på ingen måde at man kan gøre forskel på defensiv- og offensivspiller, som denne regel gør. Det forsvarende holds spillere kan ramme bolden med armen uden der er så meget som et frispark....Men det angribende holds spillere må ikke engang snitte bolden med armen - selvom det er helt ubevidst - i opspillet til målet.

Man er ikke lige for loven.

Og altså, hvis det handler om at gøre det mere simpelt, hvorfor skal alle hånd på bolden i feltet af en forsvarsspiller ikke give straffespark?
HerbalAttraction 11:44          
Det her en enden for fodbold. Det er spørgsmål om tid før hele stadions af fans nægter at juble før flere minutter efter. Hvis denne regel gælder for offensivspillere så skal den også gælde for forsvarsspillere. Jeg bliver aldrig en fan IFAB UEFA eller andre der har indført det her system uden logisk tankegang og forståelse for spillet.
Tirsdag 17. september