Luk

IFK-chef: Skal holde et vågent øje med Wilczek

| Europa League | 2 kommentarer

Infoboks

FC København - Rijeka
Europa League Kvalifikation (01/10)
YouBet 1,69 3,70 4,95
bet365 1,66 3,60 4,75

Roland Nilsson mener, at kollektivet er FCK's største styrke, men Göteborg-træneren er meget opmærksom på Kamil Wilczeks individuelle evner.

Et stort skandinavisk møde løber af stablen torsdag aften, når IFK Göteborg byder FC København op til dans i Europa League-kvalifikationen.

I den svenske lejr har cheftræner Roland Nilsson stor respekt for FCK, og han har også bemærket, at løverne har forstærket sig med en vis polsk frontløber.

- FCK har mange dygtige spillere, og det er helt soleklart, at Wilczek er en vigtig komponent for FCK's målscoring.

- Vi er nødt til at holde et vågent øje med ham, men samtidig må vi ikke slippe de andre, for så kommer de ind og kan score mål, siger Roland Nilsson på onsdagens pressemøde forud for kampen.

Svenskeren ser generelt kollektivet som FCK's største styrke.

- FCK er rigtig gode som hold, og kender jeg Ståle rigtigt, så har han arbejdet meget med at få spillerne til at fungere godt som hold. Derudover er der dygtige individuelle spillere, men holdet er godt, siger Roland Nilsson.

Avancement kræver toppræstation

På papiret er FC København favoritter til at snuppe billetten videre i Europa League, og Roland Nilsson understreger, at IFK skal toppræstere for at gå videre.

- Det er en god modstander, vi møder, hvilket de har vist for nylig mod en storklub som Manchester United, som FCK var tæt på at vinde over. 

- Vi ved, at vi kommer til at møde en vældig god modstander, og at vi skal ramme vores topniveau for at få et resultat, siger Roland Nilsson.

Hvor gode chancer ser du for avancement?

- Fodbold er fodbold, og vi ved, at vi skal præstere rigtig godt for at få et resultat, men samtidig forbereder vi os til at gå ud og forsøge at vinde kampen, lyder svaret fra Roland Nilsson.

Roland Nilsson, der har fortid i FCK, blev ansat i IFK Göteborg for nylig og vandt sin første kamp som IFK-træner med 3-0 over Falkenberg.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt
Onsdag 30. september