Luk

Ilsø efter forlængelse: Vil vinde S.League

| S.League | 1 kommentar

Infoboks

Ken Ilsø har skrevet et år mere med Home United og ambitionen er at vinde mesterskabet, fastslår den danske offensivspiller.

29-årige Ken Ilsø skrev for et år siden med Home United fra Singapore og trods en periode med en skade blev danskeren holdets topscorer.

Kontrakten udløb denne vinter, og der var bejlere fra andre steder i Asien, men den danske offensivspiller bliver i Singapore mindst ét år endnu.

- Der var en masse løst. Rent konkret var der en mulighed i Thailand og én i Malaysia, og det var den malaysiske klub virkede som den umiddelbare mest interessante mulighed, siger Ilsø og tilføjer om sin beslutning om at blive i Home United:

- Jeg var med til at forsøge at bygge holdet op sidste år med mange nye ansigter i truppen og en ny træner, der ville indarbejde en anden form for fodbold, strategi og vision. Det var en noget svingende sæson sidste år for holdet, men med opadgående kurve frem til slutningen.

- Da vi har beholdt mange af de samme spillere, med kun få tilførelser udefra, som ikke er så typisk for asiatisk fodbold, så syntes jeg udgangspunktet for den nye sæson virker endnu mere tiltrækkende. Samtidig fik jeg et godt tilbud om forlængelse og var med inde over en del af tilføjelserne til truppen fra tidligt stadie. Jeg vil gerne være med til at vinde en titel med klubben.

Home United har udover Ilsøs forlængelse hentet to singaporeanske landsholdsspillere.

- Set fra et asiatisk synspunkt er der ikke blevet oprustet meget. Det er typisk for asiatisk fodbold, at der er stor udskiftning i truppen i vinterpausen. Det ene singaporeanske hold, der spillede i den Malaysiske liga er dog blevet opløst, og derfor rendte der en masse landsholdsspillere fra Singapore rundt uden kontrakt.

- Dem har vi tilknyttet et par stykker af, det er gode spillere, som helt klart har løftet vores niveau allerede nu. Ved at beholde mange af stamspillerne fra sidste år forsøger klubben at opnå en stabilitet, der ses oftere i Europa end i Asien. Det tror jeg er en rigtig god løsning. Ambitionen er den samme som sidste år; Mesterskabet. Dog lader den til at være mere realistisk i år.

Ilsø nærmer sig 30 år, men afviser ikke, at han skal tilbage og spille i Danmark en dag.

- Ja, hvorfor ikke? Jeg kan ikke lide at udelukke ting. Hverken min fremtid som fodboldspiller, uddannelsesmæssigt eller som person. Hvorfor skulle jeg dog det? Jeg kan sagtens se mig i Danmark, hvis muligheden opstår og det hele passer, siger Ilsø.

Udover at være en profil i S. League studerer Ilsø også jura på deltid ved siden af fodbolden samt agerer Bundesliga-ekspert for Fox Sports Asia.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond
Søndag 16. januar