Luk

Ilsø: Eksorbitant mange fejl gav ustabil sæson

| S.League | 3 kommentarer

Infoboks

Ken Ilsø havde håbet at skulle spille med om mesterskabet i Singapore, men trods danskerens mange mål blev det kun til en fjerdeplads efter alt for mange personlige fejl.

29-årige Ken Ilsø er netop blevet færdig med sin anden sæson hos Home United i Singapores S-League. Målet var at spille med om mesterskabet, men så langt nåede Ilsø og co. aldrig.

De måtte således nøjes med fjerdepladsen, der dog trods alt giver adgang til AFC Cup – det asiatiske svar på Europa League.

- Vi har simpelthen været alt for ustabile. Vi har haft mange svingende præstationer, og så har vi lavet eksorbitant mange personlige fejl, siger Ilsø til bold.dk og den netop overståede sæson og tilføjer:

- Da jeg kom hertil var målet at få HomeUtd ud i AFC. Det har jeg været med til at opnå i år. Så det er et mål, der er opfyldt, og det er jeg meget tilfreds med.

Ilsø er en stjerne i S. League, og han er trods alt tilfreds med sit holds udvikling.

- Sidste år var jeg nomineret til årets spiller og det er jeg igen i år. Det er selvfølgelig også en blåstempling af, at jeg har været med til at løfte HomeUtd's niveau - at det så ikke rakte til mesterskab eller pokaltitel - det er der ikke noget at gøre ved.

- Vi har udviklet os spillemæssigt, vores omgang med bolden. Men vi har også haft nogle kaotiske perioder, med fyring af træner og andre bestyrelsesmæssige rotationer, som også påvirkede truppen.

Ilsø lavede 19 ligamål i sæsonen – blot én mindre end ligatopscorer Rafael Ramazotti.

- Sammen med pokalkampe har jeg lavet 24 mål i år. Jeg må være ærlig og sige, at jeg er blevet fuldblodsangriber de sidste to år. Så jeg ved faktisk ikke hvor mange assists jeg har lavet, men målene har jeg styr på, siger Ilsø og fortsætter:

- Jeg har scoret endnu mere end sidste år og har næsten kunne spille alle kampe, hvilket jeg er tilfreds med. Men jeg vil score endnu mere. Hvis jeg bliver endnu skarpere, så kan jeg måske score 25+ sæsonmål i næste sæson, hvor det så end bliver.

- Det skal også med, at mine holdkammerater virkelig har 'søgt' mig i år. De har konstant forsøgt at spille mig, både i dybden og i fødderne. De har stolet på mig. Det afspejler sig også i min målstatistik, siger Ilsø.

Ilsø har scoret i alt 30 mål i 41 kampe for Home United i løbet af de to sæsoner i klubben. 

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond
Tirsdag 7. december
Mandag 6. december