Luk

Ilsø før stor finale: Prins står bag taktisk spil

| 1. Division | 11 kommentarer

Infoboks

Ken Ilsø og Kedah FA kan lørdag lave et malaysisk pokal-hattrick foran 80.000 tilskuere, og der er fuld drøn det taktiske spil op til braget mod Johor Darul Tazim, beretter den danske angriber.

Ken Ilsø har allerede høstet to titler med sine malaysiske klub Kedah FA - Super Cupen i januar og FA Cupen i maj - og lørdag middag dansk tid har den danske globetrotter mulighed for et hattrick, når et gælder finalen i Malaysia Cup.

Modstanderen er Johor Darul Tazim, der har vundet ligaen, og finalen er kæmpe begivenhed.

- Malaysia Cup er lige tanden over FA Cupen i popularitet. Det er iøvrigt den ældste cupturnering i Asien, så der er en masse historie omkring den, og det tilføjer en ekstra dimension i forhold til, hvor vigtig denne finale er for malayerne.

- Finalen bliver spillet på Shah Alam Stadium med 80.000 tilskuere, og derudover bliver den fulgt af seks-otte millioner tv-seere, siger Ilsø til bold.dk.

Prinsen blander sig

Kedah FA og Johor har i ligaen spillet 1-1 og senest forleden 0-0 i sidste spillerunde i ligaen, og der er fuld drøn på det taktiske spil op til braget lørdag.

- Finalen er helt åben. Sidste kamp imod dem for en uge siden var dog meget taktisk præget på den måde, at vi sparede syv mand fra den normale startopstilling. Johor er et rigtigt godt hold, og de arbejder med helt andre budgetter end resten af de malaysiske hold.

- Prinsen af Johor ejer holdet, og han er samtidig præsident for det malaysiske fodboldforbund. Det taktiske spil uden for banen er allerede begyndt. Onsdag blev det malaysiske landshold udtaget, og normalt har vi seks mand med, og flere af dem starter normalt inde for landsholdet. Disse spillere er sjovt nok pludselig siet fra til næste landskamp.

- Så prinsen forsøger allerede nu at forstyrre vores forberedelse til kampen - nøjagtig som han gjorde seks for måneder siden, da han nappede vores træner og gjorde ham til assistent for landsholdet. Han er en effektiv prins og politiker, siger Ilsø.

En klogere angriber

Ilsø har haft en stor sæson for Kedah FA med 26 mål i 32 kampe, og den 30-årige angriber, der tidligere har repræsenteret SønderjyskE, FC Midtjylland, Fortuna Dusseldorf, Bochum, Guangzhou R&F samt Home United fra Singapore.

- Jeg føler mig i god form. Jeg er blevet meget klogere i feltet som angriber i løbet af de sidste to år. Og jeg har fundet ud af at bruge min energi på mine største styrker som fodboldspiller; mine løb bag bagkæden, at være uortodoks og at tvinge mig selv til bare at være i boksen hele tiden.

- Det har virkelig båret frugt. Jeg tager intet fra den malaysiske liga, men niveauet er selvfølgelig også lavere end i Tyskland, siger Ilsø.

Sydkorea og Japan lokker

Ilsø meddelte forleden halvanden måned siden, at han forlader Kedah FA, når kontrakten løber ud efter denne sæson, men der er ingen hard feelings.

- Jeg er ikke blevet lagt på is. De har taget det rigtig fint, men har dog sagt, at de gerne vil sende mig et forslag til forlængelse alligevel. Det har de dog ikke gjort endnu.

- Der skiftes tit ud blandt udlændingene i malaysiske klubber. Snarere hvert halve år end ved kalenderårets slutning. Så jeg har egentlig ikke forventet en forlængelse af nogen art, og jeg er derfor automatisk begyndt at lede efter nye græsgange, siger Ilsø, der klar på mere Asien:

- Jeg har altid gerne ville spille i både Sydkorea og Japan - men jeg kunne også godt forestille mig at fortsætte i Malaysia. Det har været et fantastisk år med masser af mål. Indtil videre to pokaler og nu så afslutningen på min tid i Kedah med en kæmpe finale på lørdag. Det bliver stort og en kæmpe oplevelse.

Ilsø har scoret fem gange for Kedah FA på vej til lørdagens finale.

mikael@bold.dk
 


Af Mikael Blond

11 kommentarer

Emilfu 10:48          
Det er virkelig en lidt speciel karriere Ilsø har gang i, det er i hvert fald ikke tit at man ser danskere tilbringe det meste af karrieren i asien.
viv 10:49          
Sikke et eventyr han får sig, Malaysia er specielt, på landet er det ret gammeldags, Kuala Lumpur er derimod top moderne, kommer der selv ofte ..
Hölkynkölkyn 10:59          
Fedt, fedt, fedt! Han lever livet. Lever af sin sport og er tilmed en stjerne. Spiller under varme himmelstrøj med en fed kultur og vinder titler foran 80.000 tilskuere.

Jeg er grøn af misundelse.
ACE 11:10          
Hvorfor ikke give ham en chance på landsholdet som marginalspiller? Vi er stærkt besat på de offensive pladser, jaja, men i en venskabskamp kunne det sgu være fedt at se hvad han kunne bidrage med.
Brøndby_Fan01 11:19          
Præcis Hölkyn.

Mange ville nok mene det var mærkeligt, at drage til Asien og spille fodbold. Og han kunne sikkert have fået mange tilbud fra danske klubber, men har set bort fra de trygge rammer herhjemme og istedet fået sit livs oplevelse derovre.

Jeg er sgu også misundelig.
quaz 11:37          
Man undres over at enhver middelmådig Superliga spiller ikke tager samme valg. Det er måske ikke den bedste beslutning økonomisk, men det er nok meget federe end at spille 10 år i Silkeborg, SønderjyskE etc. (no offense)
Slettet(570902211204) 12:31          
@quaz Jeg giver dig helt ret. Dog synes jeg, det retfærdigvis skal siges, at Ken Ilsø var mere end bare en middelmådig superliga-spiller.
Tirsdag 7. december