Luk

Indskiftede Mudrazija reddede FCK fra EL-exit

| Europa League | 90 kommentarer

Robert Mudrazija var manden bag FCK's comeback, da de vandt 2-1 over IFK Göteborg og er videre i Europa League.

FC København skulle torsdag besejre IFK Göteborg på udebane for at spille sig videre i Europa League-kvalifikationen.

FC København havde Viktor Fischer med fra start i stedet for Mohamed Daramy, der startede opgøret på bænken.

Göteborg havde de tidligere Superliga-spillere Tobias Sana og Alexander Farnerud med fra start. 

God FCK-start

FCK kom godt fra start i opgøret og efter otte minutter var Kamil Wilczek tæt på at give udeholdet en drømmestart. Han afsluttede første gang efter et indlæg, men Anestis reddede flot i Göteborg-målet.

Ti minutter efter sendte Viktor Fischer et farligt frispark i feltet, som Jonas Wind sparkede over mål fra en god position.

Efter den gode FCK-start kom Göteborg bedre med i opgøret.

Alligevel var det FCK, der havde kampens næste store chance. Wilczek headede et indlæg fra bagerste stolpe ind foran mål. Her stod Jens Stage klar, men han afsluttede svagt og målmanden reddede for Göteborg.

Efter en fin FCK-halvleg gik holdene til pause ved stillingen 0-0.

FCK-chancerne fortsatte i starten af anden halvleg. Wilczek fik på ny bolden i feltet. Han afsluttede tæt på mål en smule ude af balance, og igen diskede Anestis op med en flot redning.

I anden halvleg blev kampen mere balanceret mellem de to hold. Jonas Wind og Jens Stage havde dog et par gode muligheder for at score på hovedstød.

FCK tæt på exit - Mudrazija på banen

Med tyve minutter igen gik det galt i FCK-forsvaret. Viktor Nelsson koksede en clearing, og det satte gang i en farlig omstilling. Tobias Sana blev spillet fri i feltet, og han sparkede bolden forbi Karl-Johan Johnsson efter en sjælden Göteborg-mulighed. 1-0 til Göteborg, og FCK var på ud af Europa League-kvalifikationen.

Med et kvarter igen kom Robert Mudrazija på banen for FCK, og han leverede comebacket efter to afgørende aktioner.

Mudrazija brugte fem minutter på banen, før han modtog bolden af Pep Biel, driblede ind i Göteborg-feltet og bankede bolden sikkert ind til 1-1 for FCK.

To minutter vandt FCK et hjørnespark. Det tog Mudrazija sig af, og han smækkede bolden ind til Jonas Wind, der var listet frem til forreste stolpe. Wind headede mod mål, og Anestis kunne kun klare bolden på overliggeren, inden 2-1-målet røg over stregen.

Dermed var kampen vendt på hovedet efter et mål og en assist af Mudrazija. IFK Göteborg fik ikke svaret igen, og derfor vandt FCK 2-1 og er videre i Europa League-kvalifikationen.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Johannes Skjøth
Mandag 23. november