Luk

Indskiftede Nketiah reddede Arsenal

| Premier League | 11 kommentarer

Infoboks

Arsenal - West Ham 2-1
Premier League
25' 1-0 Alexandre Lacazette
45' 1-1 Michail Antonio
85' 2-1 Eddie Nketiah

Eddie Nketiah kom ind fra bænken og sikrede en 2-1-sejr til Arsenal, der var på hælene det meste af 2. halvleg i Premier League-kampen mod West Ham.

Lørdag aften skulle Arsenal forsøge at følge op på deres gode premierekamp mod Fulham, som de vandt 3-0.

Det skulle de i et andet London-opgør hjemme på Emirates Stadium, hvor de tog imod West Ham.

Gæsterne kom, modsat Arsenal, ikke godt fra start i den nye sæson, da de tabte 2-0 på hjemmebane til Newcastle i sidste runde.

Arsenal kom bedst fra start og lagde med det samme et tungt pres mod West Ham-målet, men da West Ham havde afværget det første pres, meldte de sig også ind i kampen.

Et hjørnespark fandt Declan Rice, der headede bolden tilbage ind i det lille felt, hvor Angelo Ogobonna kom først på bolden, men han misbrugte en stor mulighed for at bringe West Ham foran.

Arsenal fortsatte med at være mest på bolden og forsøgte gang på gang at spille sig igennem West Ham-forsvaret. Det var dog ikke så let, og West Ham havde også flere optræk til muligheder på nogle gode omstillinger.

Efter 25 minutter kom Arsenal dog igennem. Pierre-Emerick Aubameyang blev spillet dybt af Bukayo Saka, og så chippede han bolden ind i feltet, hvor Alexandre Lacazette kom stormende og kraftfuldt headede føringen i kassen. 1-0 til hjemmeholdet.

West Ham var dog slet ikke nedkæmpet, og resten af første halvleg var en helt lige affære.

Kort før pausen fik West Ham udlignet. Ryan Fredericks lavede et overlap på højre side og fik bolden på det helt rigtige tidspunkt, hvorefter han lagde et hårdt, fladt indlæg ind i feltet.

Det kom Michail Antonio bragende ind i, og så stod det 1-1, da dommeren fløjtede til pause.

West Ham kom bedst ud til 2. halvleg

Der stod West Ham på det meste i anden halvleg, og efter 52 minutter var de tæt på at komme foran efter et flot indlæg fra venstre side, men Bernd Leno reddede afslutningen på stregen.

Efter 66 minutters spil kom Michail Antonio meget tæt på endnu et mål, da han med stor kraft headede et blødt indlæg på overliggeren. Leno forsøgte at få fat i den efterfølgende returbold, men faldt akavet ned og tabte bolden.

Det gav en stor dobbeltchance til West Ham, der dog ikke formåede at få sparket bolden ind over stregen.

West Ham blev ved med at dominere i anden halvleg, som Arsenal slet ikke havde meldt sig ind i, og gæsterne truede flere gange Arsenals mål med skarpe indlæg.

Efter 83 minutters spil var Soucek tæt på at få hovedet på et indlæg, men han mistimede sin aktion.

Og så gik det galt i den anden ende.

Bukayo Saka satte igen angrebet i gang, da han spillede Dani Ceballos dybt. Spanieren spillede første gang på tværs til Eddie Nketiah, der let kunne sætte indersiden på og sende bolden i tomt mål. 2-1 til Arsenal.

West Ham fik etableret et pres i slutminutterne, men de fik ikke skabt den afgørende chance. Derfor måtte gæsterne gå tomhændet fra opgøret efter at have været det bedste hold i hele anden halvleg.

2-1-sejren sender Arsenal op på 2. pladsen i Premier League, mens West Ham er efterladt i den anden ende.


Af Jonas Nielsen
Fredag 30. oktober
Torsdag 29. oktober