Luk

Indskiftet Batshuayi tog helterollen mod Ajax

| Champions League | 14 kommentarer

Michy Batshuayi kom på banen fra bænken og sørgede for, at Chelsea snuppede en drønvigtig udebanesejr på 1-0 over Ajax i Amsterdam.

Ajax tog onsdag aften imod Chelsea i Champions Leagues grippe H, og hollænderen kom til kampen i strålende CL-form.

I de første to runder mod Valencia og Lille var det blevet til to sejre, mens Frank Lampards tropper kom til Amsterdam med en sejr i Lille i ryggen.

For Chelsea sad danske Andreas Christensen ude med en skade, og på banen fortsatte Lampard sine valg af unge engelske spillere med Callum Hudson-Odoi, Fikayo Timori, Tammy Abraham og Mason Mount i startelleveren.

Erik Ten Hag svor til sine 11 disciple fra seneste CL-sejr. Det var da også hollænderne, som satte største præg på indledningen med aggressivt og offensivt spil.

Første store chance tilfaldt Donny Van de Beek, som blev spillet fri i feltet, men den unge hollænder tog en berøring i stedet for at sparke første gang, og så blev hans afslutning blokeret. Van de Beek appellerede for hånd på bolden, men dommeren vinkede afvisende.

I den anden ende stod Mason Mount for det bedste Chelsea-forsøg efter godt sammenspil, inden han sparkede på kassen. Onana i Ajax-målet reddede dog flot.

Kort før pausen fik værterne bolden i mål, da en bold havnede hos venstrekanten Quincy Promes, der resolut sparkede bolden i kassen. Men VAR kom Chelsea til undsætning, og annullerede målet for en millimeter tynd offside.

Dermed 0-0 ved pausen, og den stilling holdt til langt ind i anden halvleg. For i anden halvleg var der næsten lige så langt mellem chancerne, som der var i første halvleg, og derfor skulle posen rystes, før måltavlen skulle have nyt udseende.

Og hvem andre end Michy Batshuayi skulle blive Chelsea-helt på en aften, hvor det ikke kørte helt på skinner.

Lampard sendte den karismatiske belgier på banen i stedet for Tammy Abraham med 19 minutter igen, og med fire minutter igen af den ordinære spilletid slog han til, efter han godt nok havde brændt en stor mulighed.

Indskiftede Christian Pulisic smækkede et fladt indlæg ind foran kassen, hvor Batshuayi trak sig tilbage og hakkede til bolden, der fløj i nettaget uden chance for Onana. Dermed var Chelsea på 1-0, og englænderne formåede at køre sejren sikkert i land til slut.

Med sejren er Chelsea umiddelbart førerhold i gruppen med seks point – samme antal som Ajax. Valencia kan senere onsdag aften nå seks point med en sejr over Lille, som indtil nu er nul point.


Af Jonas Dalgård

14 kommentarer

MetroDk 20:49          
vigtigt 3pt mod svært udebane lækkert. så skal vi bare vinde på broen så har vi fint chance for avancement.
MVM 20:51          
Ikke den mest sympatiske kamp af Ajax. Dejligt de blev sat på plads!
Hajen 20:52          
Utroligt hvordan Batshuayi kan være SÅ dårlig. Udover målet, som han er lige ved at brage over igen, så talte jeg et par afleveringer som eneste aktioner, hvor han gjorde noget korrekt. Forstår ikke at Giroud ikke får tid foran ham... Og den sidste hvor han ikke lader den gå til Kovaci eller spiller Reece James helt fri, viser lidt om hans ekstremt manglende overblik. Stadigvæk dejligt med 3 point.

Og så må Pulisic gerne få lidt mere spilletid. Synes mount er faldet af på den, så lidt konkurrence er nok sundt for alle!
Wise1964 20:55          
Hajen
Hvordan Søren kan du mene Bats var dårlig idag? Han og Pulisic satte skub i den kamp for alvor og lavede fremragende indhop
Jorginho er en BOSS!

Fremragende sejr over en flok usympatiske Ajax spillere, virkelig en underlig ting at se fra et ellers sympatisk hold - Chelsea lever igen i CHL
chelsea1905 20:58          
Melder mig i koret Wise.
Synes de to bidrager med utroligt meget og bringer en ny energi i dag. Ydermere sidder man, i hvert fald jeg, med fornemmelsen af, at Batman scorer, når han spiller - no matter what.
Jonson10 21:01          
Utrolig vigtig sejr! Havde bange anelser før kampen, og det var da også tæt.

Dejligt at Bats fik sat en ind.
Chocolate 21:02          
Lange Poul kan ikke styre sine arme, Zouma kan ikke styre kroppen
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar