Luk

Ingen forløsning efter chancehav i Århus

| 3F Superliga | 39 kommentarer

Infoboks

AGF - Silkeborg 1-1
Superligaen Grundspil
17' 1-0 Mustapha Bundu
70' 1-1 Rasmus Carstensen

AGF og Silkeborg spillede fredag aften 1-1 i Superligaen i en meget underholdende og chancerig kamp, hvor Mustapha Bundu og Rasmus Carstensen scorede.

Det var vigtig kamp om top seks, da AGF tog imod Silkeborg i Superligaen fredag aften i de to klubbers sidste kamp inden vinterpausen.

Hjemmeholdet fra Århus lå inden kampen fire point efter og én position under gæsterne. Med de to klubber på en sjette- og syvendeplads var der altså meget vigtige point på spil i kampen for at komme med i top seks.

AGF havde fået en smule gang i pointhøsten efter en sløv første del af søsonen, men det var bestemt også et veloplagt Silkeborg-hold, der ikke havde tabt i de seneste syv Superliga-kampe.

Det var en ekstremt underholdende første halvleg, hvor der var et hav af chancer i begge ender.

Kampen var kun et par minutter gammel, da Albert Grønbæk gik til jorden i Silkeborgs målfelt, men dommeren dømte ikke straffesparket trods et VAR-gennemsyn.

Begge hold havde gode muligheder i løbet af det første kvarter, hvor Gift Links manglede kvalitet for AGF, og Nicolai Vallys var uskarp for gæsterne.

Bundu leverede varen

Efter 17 minutter kom der så hul på målscoringen, og det var hjemmeholdet, der scorede.

Grønbæk fandt Mustapha Bundu i højresiden, og kantspilleren trak for engangs skyld ind i banen fra sin højrekant, hvilket snød Silkeborg-forsvaret og gav Bundu en god afslutningsmulighed.

Den tog han sikkert, da han placerede bolden nede ved stolpen med sin venstrepote.

Et par minutter efter scoringen ville gæsterne have et straffespark, da Nicolai Poulsen havde en arm på bolden i AGF-feltet, men endnu engang var dommerens fløjte tavs.

Kampen fortsatte i et voldsomt tempo, hvor det ene hold forsøgte sig uden held i den ene ende, inden det andet hold løb op i den anden ende og gentog.

Gæsternes Nicklas Helenius, der skiftede til Silkeborg fra AGF, virkede opsat på at score på sin gamle hjemmebane, og angriberen var da også tæt på, da han headede forbi fra kort afstand efter 24 minutters spil.

Kort efter fik Anthony D'Alberto en kæmpe chance i det andet felt, da han sparkede en meter forbi opstanderen efter et flot opspil af Bundu og Patrick Mortensen

Mikael Anderson ville også være med for hjemmeholdet, da han kom frem til en stor chance efter en halvtimes spil, men midtbanespilleren sparkede over mål på Eric Kahls ellers fine oplæg.

Helenius var efter 36 minutter på spil igen, da han flot tippede en bold over til sit højreben inden i AGF-feltet, men angriberens efterfølgende flugter gik forbi målet.

Smuk dobbelt-redning

Det lignede på et tidspunkt ikke, at der skulle falde flere mål i første halvleg, men det var umådeligt tæt på at ændre sig i det 45.-minut, da Jesper Hansen blev tvunget til at diske op med en smuk dobbeltredning, hvor særligt aktion nummer to var seværdig.

Dermed stod den 1-0 til AGF ved pausen.

Anden halvleg startede ud med et roligt første kvarter, hvor de to hold ikke for alvor trykkede på speederen.

Der kom så småt gang i kampen igen, og efter 59 minutters trak Silkeborgs Sebastian Jørgensen ind i banen og afsluttede mod den nærmeste stolpe, men den unge kantspiller kunne se sit forsøg gå tæt forbi mål.

Tre minutters senere D'Alberto endnu en god mulighed, da Bundu fandt ham i feltet, men denne gang manglede forsøget saft og kraft.

Få minutter efter var det virkelig tæt på 2-0-målet, da et Bundu-indlæg gave store problemer i Silkeborg-forsvaret, inden bolden trillede mod en fremadstormende Patrick Mortensen.

Angriberen nåede at afslutte, inden en frygtløs Nicolai Larsen kom glidende. Bolden tog indersiden af stolpen, og Mortensens knæ ramte Larsen hoved, men keeperen var heldigvis hurtigt oppe igen.

Carstensen-kasse

Med tyve minutter igen bed gæsterne fra sig, og Jesper Hansen måttet igen levere en god redning. Han kunne dog ikke stoppe Silkeborg minuttet efter.

Rasmus Carstensen blev spillet igennem i højresiden af feltet, hvor Helenius fandt ham med en god førstegangsaflevering, og U21-landsholdsspilleren svigtede ikke, da han sendte bolden under Hansen til 1-1.

Målet gav Silkeborg mere energi, og det virkede som, at det var gæsterne, der havde flest kræfter og overskud til at jagte sejren.

Hjemmeholdet red dog stormen af og kom tilbage i slutningen af kampen, hvor Oliver Lund fik blokeret en god mulighed, inden Dawid Kurminowski kort efter brændte efter et dårligt tip-forøg.

Med to minutter igen af opgøret var det rigtig tæt på for AGF, da Nicolai Larsen leverede en ægte TV-redning på et frækt forsøg fra Oliver Lund.

Få minutter efter slap Vallys alene igennem med Jesper Hansen, men den store mulighed blev pillet af keeperen, der havde læst situationen.

Kampen endte, utroligt nok, kun 1-1, efter et meget underholdende opgør i Århus.

Det uafgjorte resultat holder pointforskellen mellem de to hold i og udenfor top seks på fire point.


Af Tobias Bladt Haarder
Mandag 17. januar