Luk

Ingen spilletid i City - festede i stedet

| International | 12 kommentarer

Infoboks

Manchester City - Brentford
Premier League (09/02)
bet365 1,10 9,50 23,00

Mikkel Bischoff tog skridtet fra AB til Premier League-klubben Manchester City på kort tid. Skiftet var dog forfærdeligt for Bischoffs udvikling som fodboldspiller. 

Årets julekalender på bold.dk handler om transfers. Vi kigger nærmere på de overraskende og kontroversielle klubskifter, de transfers, som faldt til jorden, og de handler, som aldrig skulle have været sket.

Bag anden låge gemmer Mikkel Bischoff sig, og han tog et kvantespring på meget kort tid. 

I januar 2002 blev Bischoff fuldtidsprofessionel i AB, og før det havde han blot hygget sig på AB’s andethold.

På daværende tidspunkt var Mikkel Bischoff 20 år, men han blev hurtigt en populær herre, da han havde spillet få Superliga-kampe, og interessen for den danske forsvarsspiller var massiv. 

Mikkel Bischoff siger til bold.dk, at han i lang tid troede, at han skulle til Aston Villa eller Arsenal, men lige pludselig meldte Manchester City sig ind som en kandidat, og så gik det stærkt. 

- Der var blandt andet Aston Villa, som AB havde en samarbejdsaftale med på daværende tidspunkt, og de havde et godt forhold, så de var nærmest førstevælger hos AB. Så var der Arsenal, som var meget interesseret og havde en masse scouts.

- Den europæiske scout så mig flere gange ude på anlægget i AB både til kamp og træning. Så kom Manchester City lidt ind fra højre, hvor jeg egentlig troede, at jeg enten skulle til Aston Villa eller Arsenal, og så gik det sindssygt stærkt. Fra interessen kom, til jeg skrev under med Manchester City, gik der vel 12 timer, siger Mikkel Bischoff til bold.dk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er Mikkel Bischoff i kamp for AB, hvor han kæmper med Ruben Bagger. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

For Mikkel Bischoff var det en kæmpe omvæltning at skifte til Manchester City, og han husker en helt bestemt kamp på Brøndby Stadion i foråret 2002 som nøglen til, at Manchester City spærrede øjnene op og lagde et bud på ham. Det var dog en kamp, hvor AB tabte hele 0-5, men Bischoff brillerede i forsvaret. 

- Det var helt vildt. Jeg tog stadig toget til træning. Jeg kan huske, at da jeg spillede mod Brøndby (5-0-sejr til Brøndby 28. april 2002 på Brøndby Stadion, red.), som var én af de få kampe, som jeg fik i Superligaen, inden jeg tog afsted. 

- Vi tabte stort, men det var en kamp, som jeg spillede rigtig godt i. Det var én af de kampe, der solgte mig. Der kan jeg huske, at der gad jeg ikke at tage bussen tilbage til AB efter kampen. Jeg tænkte, at jeg boede på Amager, så hvorfor skulle jeg det. 

- Jeg spadserede stille og rolig ned til stationen, og Brøndby-fansene kiggede alle sammen på mig. De havde lige set mig inde på stadionet, og nu stod jeg nede på stationen og skulle tage toget ind til byen og ud på Amager. 

- Jeg gik fra ikke at have en bil og låne min fars gamle Ford Tierra, der var 25 år gammel, til kamp og træning nogle gange til at komme til England og have egen lejlighed og bil fra dag ét af. Jeg boede også stadig hjemme, da jeg blev solgt, så det var en stor omvæltning, siger Mikkel Bischoff, der blot 17 dage efter 0-5-nederlaget til Brøndby blev solgt til Manchester City 14. maj 2002.

Artiklen fortsætter under videoen.

Her kan se højdepunkter fra AB's opgør mod Brøndby IF i april 2002, hvor Mikkel Bischoff imponerede. 

Bischoff gik fra en tilværelse i AB og en bopæl på Amager til et nyt liv i Manchester, hvor det var luksus fra start af. 

Han tog til Manchester City med sin gode ven Kevin Stuhr Ellegaard, og den nu tidligere AB-spiller blev overrasket i lufthavnen, da Manchester City havde hyret en mand til at tage sig af danskerne. 

De fik tilbudt lejligheder med det samme, og så startede ellers tilværelsen i England for Bischoff. 

- Så jeg gik nærmest fra den ene dag til den anden fra at bo hjemme til at flytte hjemmefra i et andet land. Det var stort, husker Bischoff.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Schmeichel var også en del af Manchester City. Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Hygge hos Niclas Jensen og byture med Kevin Stuhr Ellegaard

Mikkel Bischoff nød at være i engelsk fodbold uden for banen. Han hyggede sig med Kevin Stuhr Ellegaard, og der var også andre danskere i truppen på daværende tidspunkt. 

Peter Schmeichel var kommet til Manchester City kort tid inden Bischoff, og Niclas Jensen var allerede i klubben. Lidt efter kom Kasper Schmeichel også til Manchester-klubben.

Bischoff husker, at danskerne i Manchester City hurtigt fik opbygget en tæt relation, selvom Peter Schmeichel lige skulle vænne sig til at snakke med danskere. 

- Det betød helt vildt meget. Kevin Stuhr Ellegaard var der, og jeg var sammen med ham hver dag. Vi havde samme alder og havde samme interesser, og vi hyggede os rigtig meget, så han var en kæmpe støtte i England, indtil han tog afsted, så det betød meget i forhold til at falde til. Kasper (Kasper Schmeichel, red.) kom lidt efter. Peter Schmeichel kom næsten samtidig, og Niclas Jensen var i klubben i forvejen. 

- Hver søndag var vi ude hos Niclas Jensen. Han var den eneste, der havde dansk tv. Vi så Superliga og hyggede os, og de lavede mad til os. 

- På en eller anden måde var det en hyggelig komsammen hjemme hos Niclas Jensen om søndagen for mig og Kevin, hvor vi fik snakket dansk og hygget, og det var nærmest som at være i Danmark. 

- Senere kom Kasper og Peter Schmeichel til. Jeg tror ikke, at Peter nogensinde havde spillet med danskere, så i starten snakkede Peter engelsk til os alle sammen. 

- Efter nogle måneder kom han også ind og sad ved bordet og var med, og der snakkede vi dansk, og vi kom også hjem til ham, Kasper, Bente (Peter Schmeichels daværende kone, red.) og Cecilie (lillesøster til Kasper Schmeichel, red.), hvor vi lærte dem rigtig godt at kende. Det var kun et år, hvor vi var sammen, og det var på mange måder et rigtig hyggeligt år uden for banen med en masse danske venner. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Kevin Stuhr Ellegaard havde stor betydning for Mikkel Bischoff i tiden i Manchester City. Foto: Per Kjærbye - fodboldbilleder.dk

Mikkel Bischoff fortæller også, at han sammen med Kevin Stuhr Ellegaard var ude at udforske det engelske natteliv. Det foregik dog meget sobert uden alkohol, siger Bischoff. 

Det kunne danskerne tillade sig, da de to nye Manchester City-spillere havde svært ved at spille sig på holdkortet. 

Nogle gange tog danskerne også hjem til Danmark, da der ikke var arrangeret noget træning for spillere, der ikke var i kamptruppen. Det syntes, forsvarsspilleren var meget underligt, men han nød til gengæld, at han kunne se familien. 

- Der var lidt frihed under ansvar. Nogle gange var vi uheldige med, at vi ikke var i kamptruppen om lørdagen, og så havde vi faktisk tit fri om søndagen. Vi røg ofte i byen. 

- Diskotekerne lukkede klokken 24, og vi drak faktisk ikke alkohol, så man kunne godt få en fed bytur med nogle andre fra holdet og have det sjovt, og så stadig få noget ud af dagen efter og få trænet lidt, selvom der ikke var noget programsat træning. 

- Vi lavede altid styrketræning, men det var frihed under ansvar. Hvis man drak sig helt i hegnet, så ville klubben også få det at vide, hvis man gjorde det hver uge. Selvom man ikke var en kendt spiller, så fik de tingene at vide, når man lavede ballade. 

- Vi havde en god ungdom på den måde, at vi hyggede os, hvis vi ikke blev udtaget, men uden at vi drak alkohol, siger Mikkel Bischoff og tilføjer, at de to danskere også ofte tog hjem til Danmark, hvis de ikke skulle spille.

- For vores fodboldkarrierer var det ikke det helt store, fordi pludselig var der en weekend, hvor man ikke lavede noget som helst. Lige så snart, at vi fik at vide, at vi ikke var i truppen, så tog vi det første fly til København indtil søndag aften for at flyve tilbage igen. Så kunne vi se familien. 

- På den måde var det rart, at man kunne holde den sociale kontakt, og når det også var en svær periode, hvor man ikke spillede, så var det rart at kunne komme hjem, men for vores fodboldkarrierer var det ikke optimalt, at setuppet for dem, der ikke var i kamptruppen, var så dårligt, og at der ikke var arrangeret træninger. Det kom så senere, men på det tidspunkt var det kun dem, der skulle til kamp, som lavede noget i weekenderne.

Hvordan havde du det med, at der ikke var arrangeret træning for jer?

- Jeg kan huske, at jeg syntes, at det var helt vildt mærkeligt, men jeg syntes samtidig, at det var meget fedt. Når man var derovre, og det skal man ikke undervurdere, så var det stadig ensomt. Man havde ikke familie og venner, selvom man var en ung fyr, og man havde været vant til at have alle de ting omkring sig. 

- Det var selvfølgelig sindssygt ærgerligt ikke at være i kamptruppen, men det var også meget fedt at komme hjem til familien og være hjemme i halvandet døgn. 

- Man tænkte ikke så langt på det tidspunkt, men for vores fodboldkarrierer var det ikke optimalt at træne så få gange og spille så få kampe, for vi udviklede os ikke på den måde, som vi kunne have gjort et andet sted, hvis vi havde trænet og spillede noget mere. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Richard Dunne havde et alkoholproblem i Manchester City. Foto: Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk

Køb bogen om Danmarks vilde EM-sommer her

Richard Dunne var fuld til træning

Den i dag 39-årige Bischoff blev også en del af en speciel fodboldkultur i starten, og det var noget, som Manchester City-manager Kevin Keegan forsøgte at ændre. 

Bischoff husker nogle ganske bizarre episoder fra den første tid i Manchester City, hvor blandt andre Richard Dunne mødte fuld op til træning.

- Richard Dunne fik en rigtig fin karriere i City og blev anfører, og han blev årets spiller i klubben tre-fire gange i træk. Han havde et alkoholproblem, da vi kom til. Jeg kan huske, at han mødte fuld op til træning en dag, hvor han nærmest ikke kunne lave nogle kegleøvelser, og så røg han ind i fys-rummet og fortalte røverhistorier og fuldemandssnak. 

- Jeg tror faktisk, at han fik en måned, hvor han skulle træne for sig selv, og han fik en sidste chance til at rette sin karriere op. Der var spillere, der var blevet siet lidt fra hos Keegan, og som ikke havde en fremtid i klubben, men stadig var der og trænede og spillede kampe for reserveholdet. 

- Det var stadig nogle af dem, som var voldsomt useriøse. Jeff Whitley, som havde spillet mange kampe, blev også siet fra, og der var nogle af dem, der havde et alkoholproblem, og der var den her gamle kultur, hvor man drak lige så meget, som man spillede fodbold, siger Bischoff, der tilføjer, at Kevin Keegan nok blev inspireret af Arsene Wengers mere professionelle tilgang i Arsenal. 

I den periode blev der også hentet flere franskmænd og spaniere, der havde en mere professionel indstilling end englændere og irere, siger Bischoff. 

Skridtet fra AB til Manchester City var svært spillemæssigt for Bischoff, og Mikkel Bischoff nåede kun at få én Premier League-kamp, men danskeren var også meget skadet. 

Opgøret var mod Blackburn i september 2002, hvor danskeren stod over for nogle store legender, som Bischoff så op til. 

- Højdepunktet var, da jeg fik kampen mod Blackburn, og så gik der desværre ikke særligt lang tid, før jeg røg ud med en skade, som gjorde, at jeg nærmest missede resten af sæsonen. Den kamp mod Blackburn var det fedeste. Jeg spillede faktisk over for mine to største idoler Dwight Yorke og Andy Cole, der spillede i angrebet for Blackburn. 

- Det var nogle af dem, som jeg havde kigget på, da jeg så Champions League som barn, og jeg holdt faktisk med Manchester United, dengang Peter Schmeichel var der. Det var en kæmpe oplevelse at spille mod dem, så det er det, som jeg husker allerbedst. 

- Jeg fik ikke særligt stor succes i Manchester City, men jeg fik lov til at spille i Premier League og spille mod mine barndomsidoler. Det var måske mine to største idoler, som jeg havde som ung, så det var en kæmpe oplevelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Udviklingsmæssigt var det forfærdeligt at være i Manchester City, siger Mikkel Bischoff. Foto: Per Kjærbye - fodboldbilleder.dk

Frustrerende med lidt spilletid – forfærdeligt for udviklingen

For Bischoff var det meget frustrerende ikke at få spilletid i City, og han blev lejet ud til Wolverhampton og Sheffield Wednesday. Bischoff tror, at han var nemmere at holde ude af City-holdet end andre grundet sin måde at være på. 

- Der var jeg selvfølgelig frustreret, men det var samtidig så stort og nyt for mig. Jeg kom fra at have spillet så få kampe i AB (ti Superliga-kampe, red.), og så pludselig var jeg i City, så jeg var ikke utålmodighed. Det var en klub, der lige havde rykket op i Premier League, så der var et hav af forsvarsspillere. Der var alle dem, der havde rykket klubben op, og som de gerne ville af med, så kom Sylvain Distin, som har rekorden for flest kampe af en udenlandsk spiller i Premier League. 

- Så jeg kunne godt se, at der var ham, Richard Dunne og dem, der spillede foran mig, var bedre end mig. På en eller anden måde kunne jeg godt acceptere det, i og med at der var vanvittigt højt niveau til træning med Nicolas Anelka, Shaun Wright Phillips, Robbie Fowler og Steve McManaman. 

- Det var på mange måder stadig kæmpestort for mig, så jeg brokkede mig ikke på nogen måde. Det var egentlig det, som de efterlyste lidt, at hvis man ikke spillede, så skulle man banke på managerens dør og gøre opmærksom på sig selv.

- For ham var jeg én af de spillere, der var nemme at holde ude af holdet. Jeg var ung, kom udefra, og jeg lavede ikke noget ballade over, at jeg ikke spillede. Hvis der var otte, og fire lavede ballade, og fire ikke gjorde, og man var lige i niveau, så var det nemmere at holde dem ude, der ikke brokkede sig og affandt sig med det. Det lærte jeg så af.

Når den danske forsvarsspiller kigger tilbage på City-tiden, så mener han ikke, at skiftet var det rigtige. Der var ingen plan for Bischoff, og det var ’forfærdeligt’ for udviklingen. 

- Der var de der 16-17 i truppen, og så var der ikke noget for resten af truppen lørdag og søndag. Der var ofte fri om onsdagen, og der var en reservekamp mandag eller tirsdag, så det endte med, at man nogle gange spillede reservekamp mandag, restituerede tirsdag, havde fri onsdag, trænede let om torsdagen og fredagen, og hvis man ikke var i truppen, så havde man to dages fri, og der løb man nogle gange en tur, hvis man var derhjemme, men der var ikke organiseret træning. 

- Det endte ofte med, at der var tre dage, hvor der ikke var organiseret træning om ugen, og så havde man en kamp og en dag med restitution, så udviklingsmæssigt var det et forfærdeligt sted at tage hen i forhold til strategi, men det vidste jeg ikke på det tidspunkt. 

- Jeg skulle nok have taget til et andet sted, hvor der var en bedre plan til at få unge spillere frem på holdet, og måske havde en bedre plan for dem, som der ikke spillede.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mikkel Bischoff glæder sig over, at han nåede at spille i Premier League. Foto: Per Kjærbye - fodboldbilleder.dk

Stolt

I juni 2006 skiftede Mikkel Bischoff til Coventry, og kort tid efter vendte danskeren snuden hjem til Danmark, hvor han endte med at tørne ud for Brøndby IF og Lyngby Boldklub. 

Selvom Bischoff ikke fik succes i Manchester City, så kigger han tilbage på årene i England med stolthed i stemmen.

- Det var en kæmpe klub i Manchester, og det kunne man godt mærke, når man gik i byen i forhold til, hvor meget Manchester City betød for dem, der boede i byen. Jeg vil altid huske, at jeg har spillet i Premier League.

- Det sjove er, at der er mange, der ved, at jeg har spillet i Manchester City, men det lyder så meget federe nu, end det gjorde dengang, fordi Manchester City har rykket sig siden, og den er nærmest tæt på at vinde Champions League og har været altdominerende i England igennem flere år og har alle de bedste spillere. 

- Nogle af de unge i Sundby spørger (Mikkel Bischoff træner ungdomsspillere i Sundby, red.): ’Ej, har du spillet i Manchester City?’, så lyder det bare federe, fordi de har et billede af, at det er en af de største klubber i Europa. Det var det ikke på det tidspunkt. 

- Det var en oprykkerklub, men de brugte stadig mange penge og havde store stjerner i de år, hvor jeg var der. Det var en midterklub i Premier League, og det var ikke, som den er nu, siger Mikkel Bischoff til bold.dk, der nåede at have både Kevin Keegan, Stuart Pearce og Glenn Hoddle som managere i engelsk fodbold. 

Mikkel Bischoff stoppede sin karriere i 2012, og han arbejder i dag som fodboldekspert hos Discovery.

Her ses Mikkel Bischoff som ekspert hos Discovery. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Køb bogen om Lars Høgh her. 


Af Anders Jensen

12 kommentarer

LØMBØ 08:09          
Fantastiske CITY! Dejlig nostalgi.
Har været fan i +20 år og det har været en vild tur med gigantiske op og nedture :)
Morten6 11:01          
Fra en tid hvor City var en ærlig elevatorklub. Bischoff skal da være glad for ikke at have repræsenteret dem under Abu Dhabis regime ift. moral og simple menneskelige værdier.
Afløseren 11:25          
Ja, det var dengang hvor stjernerne på holdet var godt afdankede; David Seaman, Peter Schmeichel, Claudio Reyna, Steve McManaman, Robbie Fowler, Ali Bernabia, Shaun Goater, Eyal Berkovic osv.
Dejlige minder :-)
LØMBØ 11:48          
Det var fantastisk. Min første Citytrøje var med SWP da han var helt ung og ligeslået igennem. Jeg var grædefærdig da han smuttede til Chelsea. Jeg var tilgengæld i ekstase, da jeg på udebanetur FCM-CITY i Herning, fik info om at han kom tilbage til CITY. Det var fedt!

Der har været nogle fantastiske personligheder gennem tiden. En spiller som Bellamy var også helt vild. Han spillede i så mange klubber og alligevel formåede han at vinde folk over næsten hver gang. Han var for vild. Det samme med Tevez. Hvem glemmer den introduktion han fik da han skiftede. WELCOME TO MANCHESTER på et kæmpe billboard skilt mit i Manchester hahaha.. priceless.

Det var ret vildt. Alle "elskede" CITY dengang. Stor respekt på barer i København når man kom som Cityfan. Det ændrede sig bravt. Folk skal prøve det så de måske ville holde lidt inde med deres galde engang i mellem. Præcis derfor har jeg heller ikke et ondt ord at sige om Newcastles fans, som jo er fantastiske. Det ændrer sig ikke fordi der er kommet en sindssyg Araber ind som ejer. Man kan tage en diskussion om hvor mange lig i lasten de forskellige ejere har, men lad vær´ med at gå efter de fans der altid har været der. Tag fx de gimmicks der var hvor Newcastles fans kom udklædt som sheiker. Det er da fantastisk humor. Det er præcis den reaktion der skal komme. Tag pis på det. De Arabiske ejere kunne ikke li´ det, men fred være med det. Folk skal jo slappe af og kunne tåle at der laves pis med ting. Humor er et LANGT bedre våben og redskab end demonstrationer og alt muligt andet fis.

Sheik Mansour, went to Spain, in a Lamborghini.
Brought us back a Manager, Manuel Pellegrini! :D

COME ON CITY!!!
LØMBØ 14:46          
Morten6 - Find du dig en anden artikel og kommenter på. Du har jo intet interessant på hjertet.
MAN_City666FAN 14:47          
@Lømbø, ser du City´s kampe i PL?
12'eren 18:56          
Godt "skriv" LØMBØ :-)
Tommel op
Onsdag 26. januar