Luk

Ingen vinder i østjysk fredagsfight

| Superligaen | 48 kommentarer
Ingen vinder i østjysk fredagsfight

Horsens var tættest på sejren, men måtte tage til takke med et uagjort resultat i fredagens kamp mod Randers, der endte 1-1. 

Der var vigtige poit spil for både AC Horsens og Randers FC, der krydsede klinger i fredagens Superliga-kamp. De gule værter kunne med en sejr tage et stort skridt mod top seks, mens Randers havde brug for en tiltrængt sejr i bunden af tabellen. 

I fraværet af Horsens-anfører Kjartan Finnbogason startede Lasse Kryger på top med Oliver Drost, mens Jonas Thorsen også var tilbage i startopstillingen. 

Hos Randers erstattede Joni Kauko en skadet Mikkel Kallesøe, mens landsmanden Eero Markkanen for første gang var med fra start i kronjydernes angreb. 

Netop Markkanen kom i fokus efter bare fire minutter. Et indlæg fra højresiden endte hos den store finne, men den vikarierende Horsens-anfører Alexander Ludwig fik blokeret forsøget. 

Det var småt med chancer i kampens indledning, hvor begge hold kæmpede om kontrollen på midten af banen. Efter 15 minutter fik Bashkim Kadrii sendt et skud afsted fra distancen, men forsøget røg et stykke forbi mål.

Ti minutter seneren var kvaliteten en helt anden fra Kadrii. Angriberen tog sig af et direkte frispark, og det gjorde han til perfektion ved at sende kuglen ind over muren og forbi en sprællende Jesse Joronen i Horsens-buret. 

Det var en spand kold vand i hovedet på Horsens, der indtil da havde været mest på bolden. Hjemmeholdet havde dog svært ved at skabe chancer i det åbne spil, men efter 36 minutter blev det farligt efter et af holdets mange lange indkast. 

Efter en tilfældig gang klumbspil tæt under mål, endte bolden for fødderne af Jonas Thorsen, der flugtede sit femte sæsonmål i kassen. 

Målet gav selvtillid til Horsens, der efter pausen fortsatte trykket mod gæsternes mål.

Efter 57 minutter følte størstedelen af de fremmødte på Casa Arena sig slemt snydt for et straffespark. Efter en flot soloaktion i venstresiden blev OIiver Drost nedlagt af Kasper Enghardt i feltet, men dommer Peter Munch vinkede afvisende. 

To minutter senere var det så Hannes Halldorsson, der forhindrede en Horsens-scoring. Peter Nymann sendte et indlæg ind fra højresiden, som høje Simon Okusun headede mod mål, men Randers' islandske landsholdsmålmand diskede op med en fornem redning. 

Gæsterne havde svært ved at holde fast i bolden, og kronjyderne havde svært ved at skabe chancer i anden halvleg, hvor holdet som tiden gik faldt længere tilbage på banen. 

Horsens sendte efter 62 minutter Hallur Hansson på banen, og færingen var ved at score efter bare ti sekunder på banen. Igen var opskriften en nedfaldsbold efter et langt indkast, men denne gang endte afslutningen over mål.

Begge hold havde brug for en scoring, men ingen af de to mandskaber havde evnerne til at få det til at ske. Slutfasen var præget af masser fejl, mens Horsens trods det største pres kun kom frem til chancer via dødbolde.

Tre minutter før tid var en Horsens-dødbold så netop tæt på at være afgørende, da et frispark var tæt på at blive headet i eget net af Jonas Bager, men overliggeren stod i vejen for hjemmeholdet.

Derfor endte opgøret uden vinder, og dermed er Horsens nu noteret for 31 point efter 22 kampe, mens Randers, der fortsat ikke har vundet i Superligaen siden november, nu har 16 point.

Stream Hobro – Randers FC på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Casper Dalsten
Mandag 22. juli
Søndag 21. juli