Luk

Inter-ejer: Vi kæmper mod diskriminationen

| Serie A | 5 kommentarer
Inter-ejer: Vi kæmper mod diskriminationen
Foto: Getty Images

Infoboks

AC Milan - Inter
Serie A (21/09)
bet365 3,10 3,30 2,30
NordicBet 3,05 3,20 2,45
Oddset 3,15 3,20 2,40

Inter-præsidenten Steven Zhang understreger, at racisme ikke er en del af klubbens DNA, og ejeren vil tage en snak med Romelu Lukaku efter de seneste ugers hændelser.

Inter-spilleren Romelu Lukaku blev udsat for racistiske tilråb, da han og Inter var på besøg i Cagliari til en Serie A-kamp.

Siden forsvarede en gruppe af Inters egne fans tilråbene, men det vil Inter-ejeren Steven Zhang ikke høre tale om.

- I DNA'et i vores klub er der kampen mod vold, racisme og alle andre former for diskrimination. På den måde skal fodbold uddanne folk rundt om i verden, og jeg vil tale med Lukaku, når han vender hjem fra hans internationale pligter, siger Zhang til AP ifølge Football Italia og fortsætter.

- Inter blev grundlagt på principper om inklusion og internationalitet. Vi har altid været åbne for mennesker fra alle kulturer, nationaliteter og hudfarver.

- Disse karakteristika er en del af Inter-DNA'et, og det vil det altid være. Jeg håber, at episoder med racisme svinder ind for til sidst at forsvinde – både i Italien og resten af verden.

Lukaku har for nylig udtalt, at han mener den rette løsning på problemet er at udvandre fra banen, når racismen viser sig.


Af Jonas Dalgård

5 kommentarer

Pep Guardiola 12:46          
De kunne eventuelt starte med at tage fat i den gruppe af Inter-fans som forsvarede Cagliari-fansenes racistiske og ulækre opførsel med at de blot prøvede at psyke Lukaku og at det derfor ikke var racistisk. Jeg husker det endda som spaderne var dumme nok til at stå ved deres brev. Bør være let at finde dem og statuere et eksempel.
Helium 13:48          
Det er den samme sang igen og igen. Fodbolden i Italien lider under det faktum at det ikke blot er noget der forekommer i selve sporten, men noget der ligger dybt i den Italienske kultur. Hvis man har været i nogen af Italiens forstæder er det ikke unaturligt at man ser et Mussolini flag hejst op langs et hus eksempelvis. Det er ikke nemt at ændre på. Man kan håbe at store dele af nationens syn ændrer sig i takt med tiden.
La Masia 16:33          
Slap Lukaku er svag mentalt. I tjener millioner pga. fans. Hvis ingen gad se fodbold, ville i ikke tjene en øre. Så lad dem dog råbe hvad de har lyst til, de håber at psyke jer, det er en del af fodbolden!!!
Vis dem du ikke bliver påvirket!!!
Internazionale4everr!!! 17:31          
@La Masia

Arrh. Det er sgu for slapt. Ja de tjener millioner på fans, men derfor skal man stadigvæk stå fast og fordømme racisme. Og de såkaldte ´fans´, der råber racistiske ting og/eller forsvarer det, er antageligvis ikke ikke repræsentative for alle...
Mickey HFH 20:43          
Skal han sgu ikke sige for hurtigt. Jeg husker flere episoder gennem årene. Koulibaly, Muntari, Prince Boateng, Balotelli etc. De er sgu ikke et hak bedre end Cagliari :/
Onsdag 18. september
Tirsdag 17. september