Luk

Investorer tilføjer tocifret millionbeløb til B.93

| 2. division | 10 kommentarer

Infoboks

Julen falder tidligt hos 2. divisionsklubben B.93, da investeringsselskabet H5 Capital tirsdag har sikret sig 34 procent af aktierne, hvilket indbringer et tocifret millionbeløb. 

Der bliver investeret i flere danske klubber for tiden. Mandag fik Fremad Amager nye ejere, mens Hillerød Fodbold tirsdag fortalte, at de havde nye, lokale investorer på vej ind i klubben.

Hos 2. divisionsklubben B.93 kan man tirsdag også fortælle, at man har fået en økonomisk indsprøjtning. 

Det danske investeringsselskab H5 Capital har nemlig sikret sig 34 procent af aktierne i B.93, hvilket de betaler med 150.000 NTG-aktier samt et kontantbeløb, der ikke specificeres yderligere. 

De aktier har lige nu en værdi af 50 millioner kroner, men det er ikke planen, at de skal sælges. Planen er, at man benytter afkastet fra aktierne til den langsigtede udvikling af selskabet og klubben. 

- Jeg ser investeringen fra H5 som den foreløbige kulmination på det arbejde vi i ejerkredsen og bestyrelsen igangsatte i 2015. Investeringen giver os flere muligheder for at forbedre forholdene i og omkring selskabet, herunder talentudviklingen, på alle niveauer.

- Vi vil fortsat fokusere på spillerne og deres trivsel samt på at bygge et godt og solidt fundament, som kan sikre ikke blot 1. holdet, men også talentudviklingen mange år ud i fremtiden, siger bestyrelsesformand Lars Lüthjohan Jensen, og tilføjer:

- Der skal lyde en stor tak til alle i og omkring selskabet og klubben, som har gjort et fantastisk stykke arbejde de sidste par år. De har i den grad været med til at sikre interessen fra H5.

Hos direktør fra H5, Alexander Hansen, ser han muligheder for at hjælpe B.93 til nogle store salg via investeringen i klubben.

- Vi har kigget på nogle af de større klubbers evne til at udvikle og sælge deres bedste spillere videre. Det er der nogen, der er rigtig gode til, og den samlede økonomi og dermed muligheder i dansk og europæisk fodbold er stærkt stigende.

- Vi håber at være med til at demonstrere, at en klub som B.93 fortsat og endnu mere effektivt kan levere spillere til den øverste hylde i Danmark og internationalt, siger Alexander Hansen. 

Han fortæller, at han selv er kommet i klubben som barn, hvor hans far også har spillet. 


Af Andreas Roesen

10 kommentarer

grumblesnake 15:30          
Det må man sige virker som et noget mere fornuftigt samarbejde end et monegaskisk investorkonsortium (Fremad Amager).
Der er bestemt en stort uforløst potentiale i den klub.
Scholesisoneinamillion 15:37          
En noget hidsig værdisætning på en klub i den tredie bedste række: 34 % ejerandel modsvarende aktier til en aktuel værdi på 50 Mio + et ikke specificeret kontant beløb.

Gad godt vide hvilke corporate finance folk og multipler, der skal til for at balancere den investering.
SoccerMania 16:53          
Ejer klubben stadion på Østerbro? Kunne måske være en del af forklaringen på værdiansættelsen.
Alternativt er det bare bold.dk der har misforstået købsaftalen. Ville ikke være første gang
kimjen 17:00          
Hvem siger at julemanden ikke eksisterer ?
Oswald Cobblepot 17:10          
Tirsdag er selskabet bag klubbens førstehold blevet tilført 150.000 aktier i transportfirmaet NTG. De har aktuelt en værdi på godt 72 millioner kroner.
Scholesisoneinamillion 17:17          
Interessant med de 72 mio. kr. (Kilde ?).

Godt nok er aktiekurserne generelt steget en del i dag, men artiklen startede med at beskrive værdien af aktierne til 50 mio kr.

Spændende hvordan B93 griber tingene an.
Burde jo være et solidt afsæt for ikke blot talentudvikling og langsigtede planer, men måske også accelerere planer for 1. holdet i 2. division.
GF'er 17:43          
@Scholesisoneinamillion

NTG´s aktier koster lige nu 487 dkk stykket, og 150.000 * 487 = ca. 73 mil.
Torsdag 20. januar
Onsdag 19. januar