Luk

Ipswich kommer på amerikanske hænder

| League 1 | 5 kommentarer

Infoboks

League 1-klubben Ipswich Town er blevet solgt til en amerikansk investorgruppe, der er medejere af den amerikanske klub Phoenix Rising.

Den engelske traditionsklub Ipswich Town er onsdag blevet solgt til amerikanske investorer.

Den britiske forretningsmand Marcus Evans oplyser onsdag, at salget til investorgruppen Gamechanger 20 Ltd er faldet på plads.

Blandt investorerne er Brett Johnson, Berke Bakay og Mark Detmer, der er medejere af den amerikanske USL-klub Phoenix Rising.

Også Mike O'Leary, der tidligere har siddet i bestyrelsen i West Bromwich og Oxford United, er en del af investorgruppen, og han er klubbens nye formand.

- Vi er ydmyge og spændte over at investere i Ipswich Town, som er an af de fineste klubber i engelsk fodboldhistorie, siger Brett Johnson.

- Vi er dedikerede til at genskabe Ipswich' glorværdige dage. Vores førsteprioritet er at rykke op i Championship, og trænerteamet vil få midler til at styrke spillertruppen.

Marcus Evans har ejet Ipswich i de seneste 13 år og ventes at beholde en lille procentdel af aktierne i klubben, som dog vil holde ham uden for indflydelse.

Ipswich ligger aktuelt nummer otte i League 1. Klubben rykkede i 2018/19 ud af Championship efter en lang årrække i Englands næstbedste række.

De var senest i Premier League i to sæsoner fra 2000/01 og 2001/02.


Af Sara Margren

5 kommentarer

PeMr 14:27          
Mit favorithold i 70´erne 80’erne. Husker stadig Mühren, Thijssen, John Wark, Paul Mariner m.fl. Det var i Bobby Robsons tid. Jeg ser dem gerne tilbage i toppen af engelsk fodbold - men der er langt (og dyrt).
MR. Buur 15:47          
Det er en lang og sej vej, Ipswich skal på, konkurrencen hård og der skal handles godt ind - markedet er dog med de klubber der har penge og ellers vil en klub som Ipswich skulle agere klogt på låne markedet.

Ipswich i 80erne spillede flot fodbold, men klubben var aldrig godt ledet og der var ikke midler til at udvikle klubben og fastholde en position i toppen af Engelsk Fodbold.

Her og nu handler det om for de nye ejere at finde en filosofi at spille efter, derefter skal de have en manager som kan gennemføre det og der skal så hentes spillere som kan og vil bruge et par år i de lavere rækker - interessant udfordring som desværre lykkedes for de færreste.
ITFC 17:19          
Ja, man drømmer om bedre tider. Det har længe været en trist omgang. Men måske dette bliver vendepunktet ..
sacrabosco 17:58          
Nu er der jo i forvejen tonsvis af klubber, der forsøger at fixe sig til succes ved at sælge sig selv til legesyge pengemænd - det fører sjældent til noget, bortset fra tabt identitet. Og det gør det nu oftest også, selvom man har succes et par sæsoner. Sørgeligt.
Danand123 19:56          
Fan af klubben siden 1980, da jeg så klubben spille 1-1 mod Liverpool. En fantastisk tid med mange landsholdspillere fra Skotland, Nordirland, Holland og England. Og så lige en kort opblomstring med Reuser og Marcus Stewart i 00/01, hvor man kun var en placering fra chl-kvalifikation med en femteplads i PL...i første sæson efter oprykningen. Samme sommer fik man storhedsvanvid og købte italienske Sereni, som var italiensk reservekeeper for 50 mio. kr., som var med til at presse økonomien og medskyldig i krisen i 2002/2003. Pengene var knap så store i PL dengang. Og under Marcus Evans har der aldrig været investeret nok.

Ja, lidt mærkeligt med nye ejere. Desværre nok eneste udvej mod bedre tider.

Forza Town...og FCM .
Lørdag 17. april
Fredag 16. april