Luk

Irland skuffede fælt - Serbien topper gruppen

| Landshold | 2 kommentarer

Irland skuffede fælt hjemme mod Aserbajdsjan med et 1-1-resultat. Serbien indtog førstepladsen i gruppen efter deres 3-1-sejr over Luxembourg.

I Gruppe A's VM-kvalifikationen tog Irland imod Aserbajdsjan.

Irland led onsdag et hårdt 1-2-nederlag i Portugal, da Cristiano Ronaldo lavede to mål i overtiden og dermed vendte tingene på hovedet til en Portugal-sejr.

Irerne var dermed pisket til sejr efter tre kampe og 0 point, da de hjemme tog imod Aserbajdsjan, der kom ind til opgøret med lige så mange point som Irland – nemlig 0.

Fra start af var det hjemmeholdet i de grønne trøjer, der pressede på, men lige så stille og roligt kom Aserbajdsjan bedre med i opgøret.

De to hold vrimlede dog ikke ligefrem i chancer, men lige inde pausen – i første halvlegs tillægsminut faktisk – lykkedes det så gæsterne.

Aserbajdsjans Emin Makhmudov spadserede lidt rundt ude foran Irland-feltet – og da ingen gik til ham, sendte han den op i venstre målhjørne med en flot højrebensafslutning, der hele tiden skruede væk fra målmanden.

Chok i Irland, men 1-0 til Aserbajdsjan til pause.

Efter pausen tog Irlands pres så til, og de dominerede boldbesiddelsen mere og mere.

Det blev imidlertid mest til en masse indlæg og ikke så mange skud, og så er det svært at score.

Adam Idah fra Norwich kom dog tæt på efter ti minutters spil i anden halvleg, da han måtte et indlæg fra venstre side. Men forsøget gik lige forbi højre stolpe.

Vi måtte helt frem til tre minutter før tid, inden Irland langt om længe fik den forløsende udligning. Shane Duffy steg til vejrs efter et højt svævet indlæg, og så var der fem minutters yderligere tillæg at jagte det afgørende 2-1-scoring i.

Serbien lagde sig i spidsen af gruppen med sejr

Andetsteds i Gruppe a tog Serbien lørdag imod upåagtede Luxembourg i egen hule.

På papiret var der dog inden kampen ikke mere end ét point, der skilte de to hold ad, da Luxembourg havde overraskende seks point for tre kampen og Serbien syv på en andenplads efter Portugal, men med lørdagens kamp i hånden.

Der var dermed lagt op til en interessant kamp mellem gruppens nummer to og tre.

Det tog dog ikke lang tid, inden favoritterne fra Serbien tog føringen ved deres altid farlige angriber Aleksandar Mitrovic.

Han modtog bolden i en helt fri position efter en fremragende førstegangsaflevering af Sergej Milinkovic-Savic, og så satte han bare indersiden på, som gav en flad afslutning, som Anthony Moris ikke kunne holde ude af Luxembourg-målet.

1-0 til Serbien og inden pausen skulle det også nå at blive 2-0 – igen ved Mitrovic.

Filip Kostic fik en dyb aflevering fra Dusan Tadic ude i venstreside, og han fandt en udækket Mitrovic inden foran mål, der nemt pandede 2-0-målet i kassen.

2-0 til Serbien og det blev også pausestillingen.

Efter pausen kom Luxembourg så godt ud, og det lykkedes dem et godt stykke inde i anden halvleg at få en reducering på tavlen ved indskiftede Olivier Thill.

Det skabte lidt fornyet spænding i kampen, men det blev hurtigt sluttet efter et uheldigt selvmål af Luxembourg fem minutter senere, og så var kampen reelt færdig.

Luxembourg nåede dog også at få en mand udvist, da Gerson Fernandes blev vist sit andet gule kort i kampen, og det var Serbien ikke sene til at udnytte, inden kampen sluttede. 

Den store forsvarer Nikola Milenkovic fik nemlig scoret et fjerde serbisk mål. 

Serbien tog dermed sejren med 4-1, og de ligger sig også i spidsen af gruppen med ti point ved siden af Kroatien.

Luxembourg holder sig på tredjepladsen med seks point.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober