Luk

Irriteret FCN-chef: Kan spille uhyggelig hurtigt

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Flemming Pedersen var træt af at se sit FC Nordsjælland-hold spille for langsomt mod Brøndby, for han ved, at det kan gå uhyggelig hurtigt.

FC Nordsjælland var bagud to gange mod Brøndby søndag aften, men fik reddet 2-2 i land.

Særligt i første halvleg hang de unge nordsjællændere efter gæsterne fra Brøndby, og det var cheftræner Flemming Pedersen træt af at se.

- Vi var i foræringshjørnet. Det var vi ved målene og nogle situationer, hvor vi gav nogle rigtig dumme kontrachancer til Brøndby. Vi spillede lige ind i deres pres. Det var meningen, at vi skulle have været rundt om dem på ydersiden af deres tremandsmidtbane, siger Flemming Pedersen.

- Brøndby kontrollerede spillet, og vi spillede ikke hurtigt nok. De fik lov at stå i deres etablerede forsvar, og vi havde for lidt tempo i det, og vores pres sad ikke godt nok. I anden halvleg kom vi lidt mere ind i kampen, og presset blev bedre afstemt, siger han.

Særligt det manglende tempo gik Flemming Pedersen på, for han ved nemlig, at holdet kan spille på et helt, helt andet niveau.

- Vi har set til træning, at vi har et højere niveau, og når det virkelig klikker, så spiller vi uhyggelig hurtigt, og så er det lige meget, om modstanderen står med fem, seks eller syv mand. Vi vil bryde igennem alligevel. Det er et spørgsmål om tid, før vi får det ud i turneringskampene, siger han.

FCN-træneren fortæller, at han undervejs i opgøret overvejede at skifte til en 4-3-3-formation.

- Vi blev udstillet på midten, hvor vi spillede to mod tre. Når Brøndby havde tid til at bygge op, kunne de straffe os på midten, men i de situationer, hvor vi virkelig satte pres på dem, så var det lige meget, om vi var i undertal på midten, for så havde de slet ikke tid til at spille bolden derind, siger han.

FC Nordsjælland er på femtepladsen med 38 point, som det ser ud nu, og der er fire point ned til Randers FC uden for top seks.

- Jeg tror, vi skal have 41 point for at være helt sikre. Meget afgøres af Randers, som har nogle hårde kampe. Det er en vanvittig Superliga, hvor alle kan slå alle, siger Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland skal møde Silkeborg IF på udebane i den kommende kamp.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

8 kommentarer

jesperyellow 13:42          
Jeg har stor respekt for Flemming og FCN.
De har fat i den lange ende ift talentudvikling. De spiller offensivt og hurtigt. Teknisk dygtige. Mange danske klubber kunne lære noget der.
Pedro1 15:17          
Enig, de er dygtige i Farum! Men det er anden sportsgren de dyrker ifht deres konkurrenter.
Forbyd kunstbaner på højeste plan!!!
Tobiasse 17:10          
Han vrøvler. Når Mikkel Damgaard er væk er de ordinære igen. Så kan de løbe og spille så hurtigt de vil uden at det fører til noget
Haastrup93 17:27          
Tobiasse.. Har du set FCN de sidste 7-8 år? Det kan godt være vi sælger vores største profiler, men det er jo ligemeget når man HVERT år rykker et nyt 17/18årig talent op fra ungdomholdet..

Så bare vent, når Damsgaard bliver solgt, vil en ny bare tage hans plads... Kudus, Kofod, Steen Kristensen og den helt ny Kamal-Deen Sulemana står alle klar.

Mht. kampen: Det er længe siden jeg har set os spille SÅ elendigt med SÅ mange fejl som vi gjorde i første halvleg, og også flere gange i anden halvleg. 2-2 var helt fair, selvom vi i de sidste 20 min lignede et hold der var bedre end Brøndby..
JulioSalinas 17:34          
@Tobiasse

Vi har tons vis af spillere som har mindst ligeså stort potentiale som Damsgaard. Ja der går somregel noget tid før de bliver profiler men glem ikke at klubben samtidig geninvesterer pengene på nye store talenter til akademiet samt faciliteter.
Nu er vi også begyndt at lave lange kontrakter så det betyder bare at niveaet bliver yderligere løftet på sigt. Fremtiden ser rigtig fornuftig ud.
FC Nordsjælland 17:41          
Han vrøvler. Når Mikkel Damgaard er væk er de ordinære igen. Så kan de løbe og spille så hurtigt de vil uden at det fører til noget
Det kunne man formentlig også sige inden denne sæson hvor A/S Olsen, Nelsson, Bartolec, Valentin røg.

Eller sæsonen før hvor Mathias Jensen, Runarsson, Asante røg.

Eller sæsonen før hvor Lobotka, Ingvartsen, Marcondes røg.

Eller sæsonen før hvor Emre Mor, Moberg Karlsson, David Jensen røg.

Eller sæsonen før hvor man sagde farvel til Bruninho og Uffe Bech.

Eller sæsonen før hvor...

Fakta er blot at FCN i det foregående årti er den klub i Superligaen der har optjent 4. flest point. At man i samme årti har vundet guld, sølv, bronze og 2 x pokal og, at man i 9 ud af 10 år har været i top-6.

Jeg har selv stået neglebidende den ene sæson efter den anden og tænkt, at nu går den ikke længere, men op til næste sæson er jeg rigtig rolig og mægtig fortrøstningsfuld. Selvom Damsgaard og Kudus (og formentlig et par stykker mere) ryger. Selvom Rygaard og Nicolai Larsen nærmer sig kontraktudløb, så er det bare så tydeligt at der er vildt mange og vanvittigt store talenter der er på vej til at afløse dem.

Der vil ikke komme en-til-en afløsere for Damsgaard og Kudus, men der vil komme andre spillere andre steder på banen der vil vokse med andre kompetencer. Trods salg af Damsgaard og forventet salg af Kudus så er mit bud at FCN er en udfordrer i medaljespillet næste år. Aldrig har jeg været så rolig før, trods at jeg har fulgt FCN i 11 år.
Tobiasse 18:55          
Ligegyldige er måske lidt dumt sagt. Synes nu mange af de spillere du nævner har været gode salg for klubben og mindre gode for dem der har købt dyrt.

Mht til det nuværende hold så tror jeg de kommer til at savne MD mere end I tror. Hvis jeg skal sige noget pænt om FCN så mener jeg det er dem spiller med størst potentiale de har skabt. En ret unik spiller der fylder meget og som er umulig at erstatte.
Fredag 10. april
Torsdag 9. april
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
21:02
AGF hjemsender Superliga-trup og -stab
20:51
Watford-back: Giv Liverpool titlen og aflys
20:51
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
20:50
Farke om ukendt angriber: Har bevist sig i EL
20:50
Barca afviser korruption og bestyrelses-kritik
20:48
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
20:43
Taribo W. om dansk '98-sejr: Hård nat kostede
20:41
FCK - Bliv Ståle!
20:41
Taribo W. om dansk ´98-sejr: Hård nat kostede
20:39
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
20:38
Lössl vil vippe Pickford af pinden i Everton
20:37
Cornelius: Har været let at komme til Parma
20:37
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
20:33
Taribo W. om dansk '98-sejr: Hård nat kostede
20:32
PL-stopper: Unødvendigt at gøre os til skurke
20:30
Barca afviser korruption og bestyrelses-kritik
20:24
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
20:23
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
20:20
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
20:19
PL-bundprop henter måljæger i Luxembourg
20:19
Taribo W. om dansk ´98-sejr: Hård nat kostede
20:14
Bendtner satser på en managerkarriere
20:12
Roma-anfører: Rette valg at blive i klubben
20:10
PL-bundprop henter måljæger i Luxembourg
20:09