LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Island smed choksejr mod verdensmestrene

| Venskabskampe | 6 kommentarer
Esben Hansen om Joachim Löw: Tiden er kommet til at Tyskland skal have en ny landstræner
Povlsen og Jacobsen om Tysklands forfald: Er det et farvel og tak til Joachim Löw?
Highlights: Griezmann stod bag fransk comeback mod Tyskland
Overlegne Griezmann udligner for Frankrig: Føler den op i hjørnet med lækkert hovedstød
Kyniske Kroos omsætter straffespark til mål: Tyskland er foran mod Frankrig
Island smed choksejr mod verdensmestrene
Foto: Getty Images

Island var stærke og lignede længe sejrherrer, da de torsdag aften besøgte de franske verdensmestre. I kampens slutning vendte franskmændene dog opgøret, der endte 2-2.

Island var på fint besøg, da de torsdag aften lagde vejen forbi Stade du Roudourou for at møde de franske verdensmestre i en venskabskamp.

Frankrig havde flere af de etablerede stjerner på banen fra start, idet både Antoine Griezmann, Paul Pogba, Raphael Varane, Hugo Lloris og Olivier Giroud var blandt træner Deschamps' udvalgte til starten af kampen.

Det var dog det islandske mandskab, der skulle markere sig tydeligst. Frankrig var bolddominerende kampen igennem, men Island var utroligt dygtige til at tilspille sig målchancer på trods af det franske boldovertag.

Inden for kampens første 25 minutter var først Antoine Griezmann og siden Paul Pogba tæt på at bringe franskmændene foran, men det lykkedes ikke at få netmaskerne til at blafre.

I stedet var det Island, der slog først til. Alfred Finnbogason vandt bolden på højrefløjen, inden han sendte den skråt bagud, hvor Birkir Bjarnason dukkede op og bragede bolden i mål bag Hugo Lloris.

Efter pausen var det ligeledes Island, der tog teten på målfronten. Gylfi Sigurdsson sparkede et hjørnespark ind i hovedet af den tidligere AGF'er Kari Arnason, der kunne bringe sit hold på 2-0.

Det lignede længe, at Island skulle hive choksejren hjem, men i kampens slutning vendte kampbilledet sig lynhurtigt.

Først bragte franskmændene sig tilbage i opgøret i det 86. minut, da Holmar Orn Eyjolfsson sendte bolden i eget net. 2-1, og franskmændene lugtede blod.

Presset intensiveredes mod det islandske mål, og ganske kort tid før kampens slutfløjt blev de franske verdensmestre så tildelt et straffespark. Kylian Mbappe fik ansvaret, og han sendte bolden i kassen bag den tidligere Randers-keeper Hannes Halldorsson.

Det lykkedes aldrig Island at svare igen. De havde nok arbejde med at holde franskmændene fra fadet, og derfor blev det ikke til flere mål i opgøret.

Et kæmpende islandsk mandskab var tæt på at choksejre ude mod verdensmestrene, der dog fik vendt kampen til sidst til slutresultatet 2-2.

Stream Island – Albanien på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen
Søndag 26. maj