Luk

Israel-angriber blev buhet hjemme: Forventet

| VM | 39 kommentarer

Infoboks

Israels angriber Munas Dabbur blev lørdag udsat for buhen på hjemmebanen, når han rørte bolden, og da han scorede. Han havde dog selv regnet med det.

Israel tog lørdag et stort skridt mod VM i Qatar 2022, da de på hjemmebane sendte Østrig hjem med hele 5-2 i egen hule.

Det var et stort resultat, som betyder, at israelerne nu ligger nummer to i Danmarks Gruppe F med fem point op til Danmark på førstepladsen, som de møder tirsdag aften.

Der var imidlertid ikke udelukkende glædesudbrud og klappen fra lægterne på Sammy Ofer Stadion i Haifa, for Hoffenheim-spilleren Munas Dabbur, der spillede i angrebet for hjemmeholdet, var faldet i unåde forinden blandt fansene.

I et Instagram-opslag tilbage i maj havde Dabbur nemlig givet sin sympati til araberne i forbindelse med, at spændingerne imellem arabere og israelere steg i byer med blandet tilhørsforhold, hvorefter han også meddelte, at han ville holde en pause fra landsholdsaktiviteter.

Men Dabbur blev alligevel udtaget til denne rundes VM-kvalifikationskampe, da landstræner Willi Ruttensteiner gav spilleren sin fulde støtte, men det resulterede i lørdagens kamp i buhen af spilleren, når han var på bolden, og endda også da han scorede til 2-0 for hjemmeholdet.

- Vi har nogle spillere, som har lavet nogle fejl, og det har påvirket omklædningsrummet. Over hele verden laver folk fejl, sagde Ruttensteiner ifølge The Jerusalem Post, og tilføjer efter kampen om den buhen, der fandt sted af hans spiller.

- Da jeg ankom, gjorde jeg ikke forskel på jødiske og muslimske spillere. Der vil ikke være nogen buhen næste gang. Han håndterede det her professionelt, reagerede ikke på det og var meget disciplineret.

Ifølge sin holdkammerat i angrebet Eran Zahavi havde 29-årige Dabbur da også regnet med en reaktion, selvom Dabbur forinden havde sendt en undskyldning ud til fansene.

Zahavi opfordrer efterfølgende landsholdets fans til at stå bag hele holdet.

- Det var ubehageligt, men han forventede det. Vi forstod, at det ville ske, men jeg synes, at vi som hold og Munas specielt håndterede det fantastisk.

- Det er et konfliktfyldt land, vi vil aldrig være i stand til helt at forstå hinanden, slutter Zahavi til The Jerusalem Post.

Når Dabbur tirsdag aften i stedet skal spille i Parken mod Danmark, bliver det nok heller ikke ligefrem et venligt stemt publikum, han møder, men måske han ovenpå i lørdags alligevel vil foretrække udebanefans for tiden end de israelske.

Det vil i hvert fald ikke være overraskende, hvis Dabbur spiller fra start mod Danmark, da han har scoret i begge af Israels to seneste opgør.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Torsdag 21. oktober