Luk

Israel toer efter målfest - Skotland vandt også

| Landshold | 22 kommentarer

Der var målorgie i Israel, da de tog en 5-2-sejr over Østrig på hjemmebane og indtog andenpladsen i gruppen. Skotland pligtsejrede hjemme med bare 1-0 over Moldova.

I Danmarks Gruppe var der også andre kampe end Færøerne-Danmark, da Israel tog imod Østrig hjemme i en direkte duel om andenpladsen.

Israel kom varme til kampen med en 4-0-sejr i bagagen over Færøerne, og det tog dem også bare fem minutter at komme på 1-0 ved Shakhtar Donetsk-spilleren Manor Solomon.

Han modtog bolden i venstre side af Østrig målfelt, tog et par snævre træk ind i banen og lagde den så ellers utagelig over i det lange hjørne utagelig for Daniel Bachmann i Østrig-målet, der bare kunne se benovet til.

Det blev dog lynhurtigt udlignet af Østrig ved RB Leipzigs Konrad Laimer, men efter gentjek på VAR blev målet alligevel annulleret ved hånd på bold.

Israel slap med skrækken.

Skulle man dermed tro, at føringsmålet var en mindre tilfældighed, blev det hurtigt modbevist, da Israel igen scorede efter bare 20 minutter ved Hoffenheim-spilleren Munas Dabbur, der blev assisteret af Sun Menachem.

Et godt gennemspillet angreb endte nemlig for fødderne af Dabbur alene foran et tomt mål, efter at israelerne simpelthen havde splittet østrigernes forsvar ad.

2-0 og som om det ikke skulle være nok, så scorede Israel nok engang efter 33 minutter på deres tredje skud i kampen. Deres helt store målræv Eran Zahavi ville nemlig naturligvis også lege med, hvorfor han var på pletten til 3-0.

Østrigs Aleksandar Dragovic lavede en frygtelig fejl oppe på midten af banen, og så havde Zahavi en friløber fra midterlinjen, som han ikke svigtede på.

Den målrige første halvleg i Israel sluttede dog ikke her. Østrig skulle også være med, og de startede, hvad de håbede kunne blive til et comeback med en 1-3-reducering af Christoph Baumgartner.

En smuk aflevering fra Florian Grillitsch fandt sin holdkammerat fra Hoffenheim Baumgartner i dybden, og han chippede den elegant over den fremadstormende Ofir Marciano i Israel-målet.

Med tre minutter tilbage kunne man have troet, at de to hold ville nå et mål mere inden pausen, men målorgiet holdt dog alligevel inde til pause.

Efter pausen var Østrig altdominerende, hvad de også havde været mod slutningen af første halvleg, og efter kun ti minutters spil fortsatte målfesten så – Marko Arnautovic reducerede yderligere til 2-3.

En afrettet aflevering fandt den store angriber på udkanten af feltet og efter to hurtige fodrul, vendte han rundt om en forsvarsspiller og satte den flot ind i venstre side af målet.

Game on skulle man tro, men bare en håndfuld minutter senere straffede israelerne nok engang Østrig med deres fjerde skud i hele kampen.

Netop indskiftede Shon Weissman fik fat i en opsnappet bold fra Østrigs opspil på egen banehalvdel, og så sendte han den med venstreskøjten helt op i venstre målhjørne med største selvfølgelighed.

4-2 til Israel.

Men stoppede det her? Naturligvis ikke – Israel havde flere mål i sig igen i form af målræven Zahavi, der lukkede og slukkede i overtiden med målet til 5-2, da han fik en aflevering fra baglinjen, som han bare skulle sætte indersiden på. 

Dermed hopper Israel op på andenpladsen i Danmarks Gruppe F, og møder fulde af selvtillid op i Parken på tirsdag med ni mål i to kampe i frisk erindring.

Skotland lagde sig på tredjepladsen

Den tredje kamp i Danmarks gruppe stod så mellem Skotland og Moldova, hvor Skotland havde alvorligt brug for en sejr ovenpå deres smertelige nederlag til Danmark i onsdags, som havde efterladt dem på fem point efter fire kampe.

Moldova kom ind til kampen med ét point fra sine første fire kampe.

Som forventet var det Skotland, der dominerede fra start i en første halvleg, der også bød på en hel del afslutninger inden for rammen af hjemmeholdet.

Derfor var det heller ikke ufortjent, da Skotland efter et kvarters spil kom på 1-0 ved Lyndon Dykes.

Skotland brød Moldovas opspil ved midterlinjen, og så gik det ellers hurtigt den anden vej, hvor Nathan Patterson blev spillet fri til afslutning i feltet, og da hans skud blev halvklaret stod Dykes klar til at score på riposten.

1-0 og sådan lød cifrene også til pausen.

Anden halvleg bød heller ikke på flere mål , hvorfor kampen endte med sølle 1-0 til Skotland, som nu indtager tredjepladsen i Danmarks gruppe - syv point efter Danmark på førstepladsen. 

Skotland møder næste gang Østrig ude, og Moldova har Færøerne ude. 


Af Kristoffer Lind Pedersen

22 kommentarer

Riloh 22:52          
Det her Israel hold ser jeg godt at vi kan få problemer mod, hvis de møder op på dagen.
Omend de skal op imod overmagten og forhåbentligt et fyldt Parken der bærer Danmark frem.
DaveEricGrohl 22:58          
Kampen i Israel kunne også godt have blevet tæt, hvis ikke Braithwaite diskede op med en genialitet. Vi er tilgengæld også så godt spillet sammen, i vores system, at når vi kommer foran, er vi umulige at spille imod.

Jeg forventer dog at Israel kunne gå hen og mangle kræfter i 2. halvleg, når de kørte bedste start 11 her til aften. Selvom jeg er uenig i Hjulmands dispositioner til aftenens kamp, så har han altså sparet det meste af stammen.
Zinras 22:59          
Vi slog dem 2-0 på udebane uden de store problemer, nu skal vi heller ikke gøre en skodkamp med B-holdet til et større problem end det er. Det er jo ikke vores skyld at landsholdet skal spille 3 kampe på 6 dage, hvilket reelt betyder 0 træningspas, bare fordi der er et ekstra korrupt VM om 15 måneder.

5 kampe, 5 sejre, målscore på 17-0 og videre.
Riloh 23:09          
Helt enig.
Jeg prøver som sådan også bare at sparke lidt spænding ind i VM kvallen for den har godt nok været en ensidig forestilling indtil videre.
Jeg har savnet lidt at sidde helt ude på kanten af sædet som jeg gjorde blandt andet i den famøse 2-3 kamp i Portugal.
Hvis en 1-0 sejr på Færøerne med et B-hold er den eneste spænding vi får i denne kval, så har det været skuffende, hvis man som jeg nyder fodbolden for spændingens skyld og ikke cruise control.
Strategy 23:14          
Israel kan sagtens give DK problemer, men nu har de jo gjort sig selv til førsteudfordrer, og skal op imod et euforisk hjemmepublikum og et hold som ved at en sejr == VM deltagelse. Det skal nok være et toptændt Dansk landshold i parken.

Med i beregningen skal altså også at sejren idag virkelig er på en billig baggrund. Østrig var jo helt væk til tider, og tre af de mål Israel får kommer jo efter enorme forsvars fejl. Hvis der er blevet væddet store summer på Israel i aften, så vil jeg rent ud sagt mistænke match-fixing.
LukeDanDuke 23:15          
Jeg prøver som sådan også bare at sparke lidt spænding ind i VM kvallen for den har godt nok været en ensidig forestilling indtil videre.
Jeg har savnet lidt at sidde helt ude på kanten af sædet som jeg gjorde blandt andet i den famøse 2-3 kamp i Portugal.
Hvis en 1-0 sejr på Færøerne med et B-hold er den eneste spænding vi får i denne kval, så har det været skuffende, hvis man som jeg nyder fodbolden for spændingens skyld og ikke cruise control.
Jeg skal ikke fortælle dig hvordan du skal være "fan", for det er selvfølgelig din egen business, men det her giver simpelthen ikke mening i mit hoved.
Har I set mine nøgler? 23:15          
Israel blev jo decideret sat på plads i første runde, selvom de havde tilskuere og en ulidelig varme i ryggen. At de kan ødelægge Østrig, har jo snarere rod i, at Østrig virkelig ikke er et særligt godt fodboldhold. Jeg ser ingen grund til at tro, at det kan blive det mindste spændende på tirsdag. Vi møder jo et skodhold - på hjemmebane.
Søndag 17. oktober