Luk

Italien udbyggede vild rekord efter målshow

| VM | 3 kommentarer

Infoboks

Italien - Litauen 5-0
VM Kvalifikation UEFA Gruppe C
11' 1-0 Moise Kean
14' 2-0 Edgaras Utkus
24' 3-0 Giacomo Raspadori
29' 4-0 Moise Kean
54' 5-0 Giovanni Di Lorenzo

Italien er nu ubesejret i 37 landskampe i træk, efter de bankede Litauen med 5-0 i VM-kvalifikationen. I samme pulje spillede Schweiz uafgjort med Hviderusland.

Italien, der søndag slog rekorden for flest internationale kampe i streg uden nederlag med 36, skulle onsdag aften finde tilbage til sejrsvante vaner i VM-kvalifikationens gruppe C.

Efter to uafgjorte resultater på stribe mod Schweiz og Bulgarien, skulle det ske mod Litauen, der har tabt samtlige opgør i kvalen. Faktisk har de ikke vundet en kamp siden november 2020.

Til opgøret havde landstræner Roberto Mancini rystet posen og henvist flere af de etablerede spillere til bænken.

Den 21-årige Sassuolo-angriber Giacomo Raspadori startede på toppen, og den erfarne forsvarsduo Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci i forsvaret tog plads på sæderne udenfor kridtstregerne.

Det ændrede dog ikke ved, at Italien startede yderst offensivt, hvilket betalte sig efter bare 11 minutters spil. Moise Kean udnyttede en katastrofal fejl i den litauiske defensiv og kunne nemt prikke den ind til 1-0.

Bare tre minutter efter var det så Raspadori, der var på pletten med et skud, men det formøblede sig i stedet i et selvmål, da midtbanespilleren Edgaras Utkus fik afrettet bolden, så keeperen ikke havde nogen chance. 

En italiensk drømmestart og et begyndende mareridt for Litauen.

Værre blev det. 10 minutter efter fik Raspadori nemlig lov til få sidste fod på en scoring efter en litauisk ripost. 3-0 på Mapei Stadium i Reggio Emilia. 

Moise Kean var ikke færdig med at lave mål. En lille halv time var gået, da han scorede sit andet mål på en spektakulær flugter tæt under mål, og Italiens fjerde scoring var en realitet.

Efter pausen ville backen Giovanni Di Lorenzo også lege med i det italienske offensive spil. Han modtog en stikning og snød Ernestas Setkus i det litauiske mål med et lob, og så var stillingen 5-0, ligesom det var opgørets sidste scoring.

5-0-sejren betyder, at Italien fører gruppe C med 14 point, og landsholdet er nu gået 37 kampe i rap uden et nederlag.

Andenpladsen Schweiz formåede ikke at komme dem nærmere efter et 0-0-resultat mod Hviderusland.


Af Rasmus Glud
Onsdag 20. oktober
Tirsdag 19. oktober