Luk

Italiensk U21-comeback sænkede Spanien

| EM U21 | 9 kommentarer
Italiensk U21-comeback sænkede Spanien
Foto: Getty Images

Infoboks

Italien U21 - Spanien U21 3-1
EM U21 Gruppe A
9' 0-1 Dani Ceballos
36' 1-1 Federico Chiesa
64' 2-1 Federico Chiesa
82' 3-1 Lorenzo Pellegrini

De italienske værter vandt søndag aften 3-1 over Spanien ved U21-EM. 

Italien og Spanien mødtes søndag aften i Bologna ved U21-EM, og begge hold var opsatte på at gøre som Polen og tage tre point for deres første optræden i EM's gruppe A.

Kampen mellem de to fodboldstormagter fik da også en forrygende åbning, da Real Madrids Dani Ceballos fra 20 meter drejede et både hårdt og følt spark helt op i det fjerneste målhjørne til 1-0 for spanierne.

Italienerne arbejdede sig dog langsomt ind i kampen, og efter 35 minutter faldt udligningen.

Federico Chiesa spurtede forbi sin oppasser på venstre fløjen, og da det lignede, at han ville slå et indlæg, sparkede han i stedet på kassen fra en spids vinkel og overrumplede den spanske keeper.

I en lige kamp, hvor begge hold forsøgte at tage initiativet, var det dog italienerne, der skabte flest chancer, og det udnyttede Chiesa til at blive dobbelt målscorer.

Fiorentina-angriberen opfangede midt i anden halvleg en løs bold, som efter et par riposter faldt til ham midt for mål, og den blev effektivt skovlet ind over keeperen til 2-1.

10 minutter før tid begik Carlos Soler straffe, bekræftede en VAR-gennemgang, da han rev Lorenzo Pellegrini ned i feltet. Pellegrini udnyttede selv sparket og gjorde det til slutresultatet 3-1.

De næste kampe i gruppe A spilles onsdag, hvor Spanien spiller mod Belgien, og Italien mod Polen. 


Af Thor Carlskov
Torsdag 18. juli